Beograd, najnovije vesti

Glavni gradski urbanista najavio: Do kraja godine počinje izgradnja metroa, novog savskog mosta i Linijskog parka

Blic pre 18 sati
Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je danas da se u Beogradu završava niz značajnih infrastrukturnih projekata i istakao da do kraja godine počinje izgradnja metroa, novog savskog mosta i Linijskog parka. Stojčić je podsetio da se… »

Požar u Ostružnici: Gori vikendica, crni dim se širi na sve strane, na licu mesta vatrogasci

Blic pre 18 sati
Veliki požar izbio je ovog podneva u jednoj vikendici koja se nalazi tik uz obalu reke Save u Ostružnici. Za samo 5 minuta skoro cela vikendica je uništena u vatri. Kako se može videti i na snimku, gusti crni dim kulja iz vikendice. Kako javljaju sa… »

Požar na makišu: Gori vikendica na vodi, nad rekom se nadvio gusti crni dim

Večernje novosti pre 18 sati
VELIKI požar izbio je ovog podneva u jednoj vikendici koja se nalazi tik uz obalu reke Save na makiškoj strani oko kilometar i po pre obilaznice. Za samo 5 minuta skoro cela vikendica je uništena u vatri. Kako javljaju sa lica mesta stigli su i… »

Beograd će biti još lepši! Do kraja godine počinje izgradnja metroa, novog savskog mosta i Linijskog parka

Srbija danas pre 18 sati
Glavni gradski urbanista najavio radove. Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je danas da se u Beogradu završava niz značajnih infrastrukturnih projekata i istakao da do kraja godine počinje izgradnja metroa, novog savskog mosta i Linijskog… »

Postavljen spomenik despotu Stefanu u Beogradu

N1 Info pre 19 sati
Na uglu Palmotićeve i Bulevara despota Stefana postavljen je spomenik despotu Stefanu Lazareviću, koji će svečano biti otkriven 19. aprila, u okviru manifestacije Dani Beograda. Spomenik je izrađen po idejnom rešenju vajara Svetomira Arsića Basare… »

Srećan kraj drame! Devojčica je dobro, zdrava je i nepovređena, a dečakova majka otkriva zašto su njih dvoje pobegli!

Blic pre 20 sati
Devojčica T. M. (15), koja se vodila kao nestala od četvrtka, danas je pronađena oko 16 časova. Ona je, zajedno sa dečakom N. N. (15) iz sela Mirosaljci kod Lazarevca nestala u četvrtak oko podneva. N.N je pronađen jutros, a u policiji je izjavio… »

Znate li čemu je služila slamnata kuća u dvorskom kompleksu na Dedinju za vreme Karađorđevića, a čemu za vreme Tita

Blic pre 21 sat
Dvorski kompleks na Dedinju, jeste i Kulturna baština Savskog venca. Prostire se na imanju od 134 hektara, na najvišem brežuljku ovog beogradskog naselja. Zgrada Belog dvora zidana je po želji Kralja Aleksandra I kao rezidencija za njegove sinove… »

"Osmo svetsko čudo": Asfaltirano drveće u Miljakovcu

B92 pre 21 sat
Žitelj Miljakovca ukazao je na jedan nesvakidašnji problem u tom naselju - betonirano drveće. On je u videu obavljenom na svom Instagram profilu naveo da Miljakovac, koji je kraj poznat po drveću i zelenilu, ima priliku da sada pruži "nešto… »

Priče o Beogradu: "Poduhvat Cerak" FOTO

B92 pre 20 sati
Naselje Cerak Vinogradi je nastajalo na krajnjoj periferiji Beograda. Građenje započeto 1978. godine trajalo je 10 godina, uz stalno prisustvo projektanata na gradilištu. Realizacija projektnog programa podrazumevala je građenje novog gradića na brdu… »

Ispovest majke pronađenog dečaka: Hteli da pobegnu od svih, zaljubili se, vozili se prevozom u gradu

Telegraf pre 20 sati
Najpre je pronađen dečak, a potom i devojčica. Devojčica T. M. (15), koja se vodila kao nestala od četvrtka, danas je pronađena oko 16 časova. Ona je, zajedno sa dečakom N. N. (15) iz sela Mirosaljci kod Lazarevca nestala u četvrtak oko podneva… »

Vesti dana »