Beograd, najnovije vesti

Beogradski poljoprivrednici otputovali na sajam prehrambene industrije u Italiju

Studio B pre 6 sati
Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković ispratio je 40 beogradskih poljoprivrednika na Međunarodni sajam prehrambene industrije u Italiju. On je poručio da je ovo primer dobre prakse kako Grad Beograd pomaže poljoprivredne proizvođače. –… »

Megablok niče na mestu IMT-a! Grad veći od Blokova 45 i 70 zajedno biće čudo Novog Beograda i Srbije!

Kurir pre 7 sati
Prenamenom zemljišta i rušenjem fabričkih hala nekadašnjeg IMT-a za investicije biće otvoreno najveće parče građevinskog zemljišta na Novom Beogradu u proteklih pola veka. Da bi bolje shvatili o kolikom se zemljištu radi, najbolje govori… »

Račun za Trg Republike ostaje skriven dok se ne prevrne i poslednja kocka

N1 Info pre 8 sati
Može li enigma zvana Trg Republike uskoro dobiti epilog u kome će Beograđani tačno znati šta su i koliko platili? Vlast najavljuje - da. A zbog nedostupnosti podataka o obnovi Trga, Savez za Srbiju podneo je žalbu Povereniku za informacije od javnog… »

Kada će biti gotova četiri bulevara? Ovo su najnoviji rokovi za završetak, a evo kakvo je trenutno stanje na ulicama

Blic pre 8 sati
Radovi na rekonstrukciji „četiri bulevara“ planirani su da budu kompletno gotovi do kraja godine, ali posle četiri meseca još nije završena nijedna od šest deonica! Prvo je problem bio sa neucrtanim instalacijama u planovima, zatim je došlo do… »

Zavodljiva igra kairskog baleta

Politika pre 9 sati
Egipat, zemlja počasni gost 64. Beogradskog sajma knjiga, predstavila se koncertom Baleta Kairske opere na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. Pre početka programa publiku su pozdravili upravnica nacionalnog teatra Ivana Vujić i ambasador Egipta u… »

Ovog poslepodneva najveće gužve su u centru grada i na mostovima

Blic pre 10 sati
Prvog radnog dana ove nedelje u poslepodnevnom špicu su zabeležene gužve na uobičajenim najprometnijim beogradskim saobraćajnicama, naročito u centru grada i na mostovima, javljaju beogradski taksisti. - U centru grada su gužve zbog radova iako je… »

BG džez festival: Osam dana, 30 koncerata, budžet 33 miliona dinara

Blic pre 9 sati
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je 35. izdanje Beogradskog džez festivala na konferenciji za novinare u Starom dvoru, istakavši da je Grad Beograd ove godine za ovu manifestaciju obezbedio 16 miliona dinara, što je gotovo polovina… »

Ako još niste probali pasulj sa čokoladom imate priliku od 25. do 27. oktobra na Dorćolu

Blic pre 11 sati
Festival čokolade, čiji je domaćin već tradicionalno Dorćol plac (Dobračina 59b), održaće se od 25. do 27. oktobra, svakog dana od 10.00 do 22.00 časa. Kao i prethodne dve godine, na trećem Festivalu čokolade vas čekaju najbolji domaći i… »

U Zemunskom parku obnavljaju neobičan spomenik koji podseća na jednu tužnu priču

Blic pre 10 sati
Jermenski hačkar-krst, spomenik u Zemunskom parku koji je podigut u čast stradalim pripadnicima RV i PVO koji su 1988. godine nosili humaniratnu pomoć u zemljotresom stradalu Jermeniju, biće uskoro obnovljen. Povodom posete jermenskog predsednika… »

Bogatija turistička ponuda: Plutajuća atrakcija na Adi

Večernje novosti pre 11 sati
Uprava Ade Ciganlije objavila javni poziv za izgradnju novog projekta na vodi. Postavka u zoni gejzira će biti namenjena za održavanje manjih manifestacija. PLUTAJUĆI montažni objekat na vodi Savskog jezera nova je atrakcija koja će posetiocima biti… »

Vesti dana »