Povezane vesti

Švedski 'Aftonbladet': Sramotna podrška Hrvatske ratnom zločincu

Al Jazeera četvrtak, 7. decembar 2017.
'Tužno je da je u EU primljena Hrvatska, koja poštuje kult ubice i pljuje u lice demokratiji', navodi se u komentaru utjecajnog švedskog lista.
Sramotno je što je u Evropskoj uniji Hrvatska, država koja poštuje kult ubice i koja pljuje u lice demokratiji, navodi se u komentaru utjecajnog švedskog lista Aftonbladet, jednog od najtiražnijih u skandinavskim državama.... »

"Hrvatskoj nije mesto u EU jer slavi zločinca"

B92 četvrtak, 7. decembar 2017.
B92: "Hrvatskoj nije mesto u EU jer slavi zločinca"
Vodeći švedski dnevnik "Aftonbladet" objavio žestoku kritiku o slavljenju osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka u Hrvatskoj.
Tekst je napisao Peter Kadhamar, jedan od najpoznatijih švedskih novinara i autor knjige o Srebrenici. Tanjug navodi i da je "Aftonbladet" jedan od najtiražnijih dnevnih listova Skandinavije koji svaki dan ima oko tri i po... »

Švedski Aftonbladet: Hrvatima nije mesto u EU, slave zločinca

Studio B četvrtak, 7. decembar 2017.
Vodeći švedski dnevnik Aftonbladet objavio je žestoku kolumnu o slavljenju osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka u Hrvatskoj koju potpisuje Peter Kadhamar, jedan od najpoznatijih švedskih novinara i autor knjige o Srebrenici.
Aftonbladet je jedan od najtiražnijih dnevnih listova Skandinavije koji svaki dan ima oko tri i po miliona čitalaca, a politički predstavlja glas levo liberalne Švedske, prenosi Index.hr. Kadhamar piše da je Hrvatska slavljenjem... »
©2018 Netmark d.o.o.