Napadač sa Floride priznao krivicu: "On je slomljeno biće"

Napadač sa Floride priznao krivicu: "On je slomljeno biće"

B92 četvrtak, 15. februar 2018.
B92: Napadač sa Floride priznao krivicu: "On je slomljeno biće"
Vašington -- Kancelarija šerifa okruga Brauvard je saopštila da je Nikolas Kruz, osumnjičen za ubistvo najmanje sedamnaest osoba, priznao da je počinio taj zločin.
Osim toga, njegova advokatica saopštio je da je Kruz "slomljeno ljudsko biće". Advokat Melisa Mekneil je novinarima, nakon što je sudija odredio da Kruz bude zadržan u pritvoru bez prava na kauciju, rekla da je taj 19-godišnjak... »

Ubio 17 ljudi - "slomljeno ljudsko biće" (video)

Mondo četvrtak, 15. februar 2018.
Advokat napadača sa Floride, optuženog za ubistvo 17 osoba u srednjoj školi, izjavila je danas da je njen klijent Nikolas Kruz "slomljeno ljudsko biće".
Advokat Melisa Mekneil je novinarima, nakon što je sudija odredio da Kruz bude zadržan u pritvoru bez prava na kauciju, rekla da je taj 19-godišnjak "potpuno svestan šta se događa", da je tužan i da se kaje. AP navodi da je... »

Napadač sa Floride ostaje u pritvoru bez prava na kauciju

RTS četvrtak, 15. februar 2018.
RTS: Napadač sa Floride ostaje u pritvoru bez prava na kauciju
Sudija na Floridi naredio je da napadač Nikolas Kruz, koji je optužen za ubistvo 17 osoba u punjavi u srednjoj školi, bude zadržan u pritvoru bez prava na kauciju.
Nikolas Kruz se na saslušanju u sudu pojavio u narandžastom odelu sa lisicama na rukama, a njegova advokatica nije podnosila žalbu na ovu odluku suda, prenosi AP. Kruzova advokatica izjavila je da je njen klijent "slomljeno... »

Florida: Bivši učenik ubio 17 osoba u školi

RTV četvrtak, 15. februar 2018.
RTV: Florida: Bivši učenik ubio 17 osoba u školi
PARKLAND - Najmanje 17 osoba ubijeno je u napadu u školi u Parklandu na Floridi, a policija je saopštila da je napadač uhapšen i da je u pitanju bivši učenik te škole.
Kako je saopštio okružni šerif Skot Izrael, utvrđen je identitet napadača i reč je o 19-godišnjem Nikolasu Kruzu, prenosi Rojters. Napadač je optužen u 17 tačaka za ubistvo sa predumišljajem.Napadač se predao policiji mirno,... »

Novi detalji masakra na Floridi: Ubica tempirao napad baš na Dan zaljubljenih, a evo i zašto!

Press četvrtak, 15. februar 2018.
Masovni ubica Nikolas Kruz (19), koji je optužen za ubistvo 17 osoba u pucnjavi u srednjoj školi, biće zadržan u pritvoru bez prava na kauciju odlučio je sudija na Floridi.
Foto:Tanjug Kruzova advokatica nije podnela žalbu na ovu odluku suda. Vođa ekstremističke rasističke organizacije Republika Florida Džordan Džereb izjavio je da je Kruz bio član njegove grupe i da je učestvovao u njihovim... »

(Video) Novi detalji masakra na floridi: Ubica tempirao napad baš na Dan zaljubljenih, a evo i zašto!

Kurir četvrtak, 15. februar 2018.
Kruzova advokatica nije podnela žalbu na ovu odluku suda. Vođa ekstremističke rasističke organizacije Republika Florida Džordan Džereb izjavio je da je Kruz bio član njegove grupe i da je učestvovao u njihovim paravojnim vežbama u Talahasiju. Video from inside Marjory Stoneman Douglas High School... »

Vođa rasista: Napadač sa Floride bio član grupe

Dnevnik četvrtak, 15. februar 2018.
VAŠINGTON: Vođa ekstremističke rasističke organizacije Republika Florida Džordan Džereb izjavio je danas da je optuženi napadač sa Floride Nikolas Kruz bio član njegove grupe i da je učestvovao u njihovim paravojnim vežbama u Talahasiju.
Nikolas Kruz je uhapšen nakon što je u sredu u srednjoj školi u Parklendu na Floridi započeo pucnjavu i usmrtio 17 osoba, a optužen je po 17 tački za ubistvo sa predumišljajem. Džordan Džereb je za AP objasnio da njegova grupa... »

Tramp: Napadač mentalno poremećen

Novi magazin četvrtak, 15. februar 2018.
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je napadač u gimnaziji na Floridi "mentalno poremećen", ali nije pominjao pitanje kontrole oružja u SAD.
Tramp se obratio naciji dan pošto je sedamnaest osoba ubijeno na Floridi, u napadu 19-godišnjeg bivšeg učenika te škole. Policija je uhapsila napadača Nikolasa Kruza, rođenog 1998. godine. "Oružani napad je školu u Floridi... »

Tramp: Američki narod udružen posle pucnjave na Floridi

RTS četvrtak, 15. februar 2018.
RTS: Tramp: Američki narod udružen posle pucnjave na Floridi
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da nijedno dete ne bi trebalo da ide u školu strahujući za svoj život i ocenio da je narod "udružen poput jedne velike američke porodice" nakon što je 17 osoba ubijeno u pucnjavi u srednjoj školi na Floridi.
Obraćajući se naciji iz Bele kuće, Donald Tramp je rekao da želi da se direktno obrati američkoj deci, pa im je poručio da nikad nisu sami i da nikada to neće biti. Tramp je najavio da će otputovati u Floridu kako bi se sastao sa... »

Pogledajte jezivi snimak pucnjave na Floridi video

Mondo četvrtak, 15. februar 2018.
Isplivavaju detalji o devetnaestogodišnjaku, koji je juče iz poluautomatske puške u srednjoj školi na Floridi ubio sedamnaest osoba - dece i odraslih. Na mrežama se pojavio i snimak iz učionice, koji svedoči o hororu koji se dogodio.
Devetnaestogodišnji Nikolas Kruz, napadač na srednju školu u Parklendu, danas je optužen u 17 tačaka za ubistvo sa predumišljajem. Kruz je doveden je u zatvor okruga Brovard u bolničkoj odeći, jer je nakon napada odveden u... »

Trener sa Floride ubijen štiteći učenike

Radio 021 četvrtak, 15. februar 2018.
Trener američkog fudbala u srednjoj školi u gradu Parklendu na Floridi poginuo je u pucnjavi u školi, u pokušaju da spase svoje učenike.
Iz škole je saopšteno da je Eron Fajs poginuo kao heroj, pošto se bacio ispred učenika koji su se našli na meti 19-godišnjeg Nikolasa Kruza. "On je bio naš pomoćni trener i školsko obezbeđenje. Nesebično je štitio učenike od... »

Ubica 17 dece u školi na Floridi duboko poremećen

Glas Amerike četvrtak, 15. februar 2018.
Nikolas Kruz osumnjičeni za treće po veličini najsmrtonosnije ubistvo u nekoj školi u američkoj istoriji, opisuje se kao poremećeni mladi čovek koji je izbačen iz škole iz disciplinskih razloga. Šerif Brauard okruga, Skot Izrael, priznao je da je taj 19 godišnjak bio izbačen iz Mardžori Stonman... »

Herojska smrt trenera sa floride: Bacio se pred kišu metaka da zaštiti svoje đake

Večernje novosti četvrtak, 15. februar 2018.
Iz škole je saopšteno da je Eron Fajs stradao kao heroj, pošto se bacio ispred učenika koji su se našli na meti 19-godišnjeg Nikolasa Kruza
TRENER američkog fudbala u srednjoj školi u gradu Parklendu na Floridi poginuo je u oružanom napadu na školu, u pokušaju da spase svoje učenike. Pročitajte još: DETALjI MASAKRA NA FLORIDI: Učenici čuli alarm, izašli, a onda ih je... »

Napadač sa Floride optužen za ubistvo u 17 tačaka

RTS četvrtak, 15. februar 2018.
RTS: Napadač sa Floride optužen za ubistvo u 17 tačaka
Napadač na srednju školu u Parklendu na Floridi optužen je u 17 tačaka za ubistvo sa predumišljajem. Neposredno pred pucnjavu, napadač je na društvene mreže stavljao uznemirujući materijal. U kući je čuvao automatsku pušku.
Devetnaestogodišnji Nikolas Kruz doveden je u zatvor okruga Brovard u bolničkoj odeći, jer je nakon napada odveden u bolnicu zbog otežanog disanja, prenosi AP. Zvanični dokumenti zatvora pokazuju da mu nije dodeljen advokat, kao... »

(VIDEO) ovo je lice ubice s floride: Nikolas Kruz optužen za krvavi masakr u školi! Preti mu smrtna kazna!

Kurir četvrtak, 15. februar 2018.
Florida school shooting suspect Nikolas Cruz arrives at Broward County jail (VIDEO) https://t.co/T7Df5ofpRQ #Parkland pic.twitter.com/Vyz61okhoq — RT (@RT_com) February 15, 2018 Nikolas Kruz doveden je u zatvor okruga Brovard u bolničkoj odeći, jer je nakon napada odveden u bolnicu zbog otežanog... »

(Video, foto) školski drugovi o napadaču s floride: Uvek je bio uvrnuti samotnjak zaluđen oružjem, mislili smo da ako će iko ovo uraditi, to će biti on!

Kurir četvrtak, 15. februar 2018.
Kruz se mirno predao se policiji nedugo posle pucnjave. Nikolas Kruz, masovni ubica Šerif Skot Izrael kaže da je pucao iz poluautomatske puške AR-15, koju je lako nabaviti u većem delu SAD. Rafalna paljba, karakteristična za ovaj tip puške, čula se na amaterskom video-snimku koji je napravljen u... »

Heroj u tragediji – trener umro štiteći učenike od napada

B92 četvrtak, 15. februar 2018.
B92: Heroj u tragediji – trener umro štiteći učenike od napada
Trener američkog fudbala u srednjoj školi u gradu Parklendu na Floridi poginuo je u oružanom napadu na školu, u pokušaju da spase svoje učenike.
Iz škole je saopšteno da je Eron Fajs stradao kao heroj, pošto se bacio ispred učenika koji su se našli na meti 19-godišnjeg Nikolasa Kruza. “On je bio naš pomoćni trener i naš zaštitnik. Nesebično je štitio učenike od napadača... »

U pucnjavi u školi na Floridi ubijeno17, a ranjeno 16 osoba

Danas četvrtak, 15. februar 2018.
U pucnjavi u srednjoj školi u Parklendu, na Floridi, ubijeno je 17 osoba, a 16 je ranjeno. Napadač je uhapšen, potvrdila je policija.
Napadač je identifikovan kao 19-godišnji Nikolas Kruz, preneli su američki mediji. On je bivši učenik te škole, prenosi B92. Kako piše „CBS njuz“, on je navodno prvo uključio alarm kako bi izazvao paniku u školi pre nego što je... »

Tuga za 17 ubijene dece i profesora: Putin izjavio saučešće Trampu zbog pucnjave na Floridi

Kurir četvrtak, 15. februar 2018.
Putin sends condolences to Trump over Florida school shooting https://t.co/vSH9QeeLed #Parkland — RT (@RT_com) February 15, 2018 "Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je saučešće predsedniku SAD Donaldu Trampu povodom tragedije u školi u Parklendu na Floridi. Šef ruske države izrazio je svoje... »

Masakr na Floridi: "Ako neko bude pucao, biće on"

Mondo četvrtak, 15. februar 2018.
Bivši učenik srednje škole iz grada Parklend na Floridi otvorio je u toj školi vatru i ubio više osoba, a ranio najmanje 14 pre nego što ga je policija uhapsila, saopštili su zvaničnici. Učenici "predviđali" tragediju.
Napadač je neposredno pred pucnjavu objavljivao je uznemirujući materijal na društvene mreže, a u kući je čuvao automatsku pušku. Šerif okruga Brovard Skot Izrael rekao je da je napadač, devetnaestogodišnji Nikolas Kruz izbačen... »

"U mojoj školi je pucnjava, zaključan sam i bojim se": Dečak sa Floride postavljao slike na Tviteru U toku napada

Blic četvrtak, 15. februar 2018.
Korisnik Tviter naloga pod imenom Ejdan postavio je nekoliko fotografija iz škole Stounmen Daglas na Floridi, u kojoj je, zajedno sa drugim učenicima ostao zaključan usled pucnjave.
U prvom tvitu, objavljenom pre oko dva sata, Ejdan je kratko napisao "Upravo se nalazim u školskoj pucnjavi..." My school is being shot up and I am locked inside. I’m fucking scared right now. pic.twitter.com/mjiEmPvGNb— Aidan... »

Detalji masakra na Floridi: Učenici čuli alarm, izašli, a onda ih je izrešetao bivši đak

Večernje novosti četvrtak, 15. februar 2018.
Kako je naveo utvrđen je identitet napadača i radi se o 19-godišnjem Nikolasu Kruzu, prenosi Rojters
Pojedini učenici srednje škole u Parklendu na Floridi, gde je u pucnjavi ubijeno 17 osoba, mislili su da je alarm u školi aktiviran zbog još jedne vežbe evakuacije u slučaju požara. Učenici su učestvovali u takvoj vežbi nekoliko... »

Florida, učenici škole mislili da je alarm oglašen zbog vežbe

RTS četvrtak, 15. februar 2018.
RTS: Florida, učenici škole mislili da je alarm oglašen zbog vežbe
Sedamnaest osoba je poginulo, a 16 je ranjeno u pucnjavi u srednjoj školi u Parklendu na Floridi. Pojedini učenici mislili su da je u školi aktiviran alarm zbog još jedne vežbe evakuacije u slučaju požara.
Učenici su učestvovali u jednoj takvoj vežbi nekoliko sati pre pucnjave. Do napada je došlo pred kraj nastave kada je ubica aktivirao protivpožarni alarm, sačekao da učenici počnu da izlaze iz učionica i nasumično otvorio vatru.... »

(Video, Foto) pucnjava u školi na floridi jedna od najkrvavijih u Americi: Učenici mislili da je alarm oglašen zbog vežbe, deca bezbrižno izašla u smrt!

Kurir četvrtak, 15. februar 2018.
The shooting at a high school in Parkland, Florida, is now among the 10 deadliest mass shootings in modern US history https://t.co/4jxXmODgqG pic.twitter.com/T1Bw07rjxW — CNN (@CNN) February 15, 2018 Učenici cu učestvovali u takvoj vežbi nekoliko sati pre pucnjave, pa su nakon alarma u srednjoj... »

Ubica sa floride bio opsednut oružjem: "Svi su se u školi šalili da će nas on jednog dana pobiti"

Blic četvrtak, 15. februar 2018.
O Nikolasu de Hesusu Kruzu, koji je ubio najmanje 17 osoba u srednjoj školi Stounmen Daglas na Floridi, od ranije se znalo da je nasilan i opsednut oružjem.
Rođen je u septembru 1998, sa starijim bratom Zakarijem je jedno vreme bio u usvojiteljskoj porodici, ali poočim im je umro pre nekoliko godina, nakon čega su navodno vraćeni majci Lindi, koja je navodno preminula prošle godine.... »

Sedamnaest žrtava napada na školu na Floridi

Novi magazin četvrtak, 15. februar 2018.
Najmanje sedamnaest osoba ubijeno je gimnaziji u Floridi, u napadu 19-godišnjeg bivšeg učenika te škole, novi je zvanični bilans jedne od najgorih pucnjava u SAD u poslednjih 25 godina.
Šerif okruga Brauard, Skot Izrael, potvrdio je rano jutros da je osumnjičeni napadač Nikolas Kruz, rođen 1998, i da je uhapšen. Osumnjičeni je na društvenim mrežama, kako je rečeno, objavljivao poruke vrlo "zabrinjavajućeg... »

Posle masakra smiren i hladan: "Verovali smo da će on biti taj koji će jednom naoružan uleteti u školu"

Vesti online četvrtak, 15. februar 2018.
Pojedini učenici srednje škole u Parklendu na Floridi, gde je u pucnjavi ubijeno 17 osoba, mislili su da je alarm u školi aktiviran zbog još jedne vežbe evakuacije u slučaju požara.
Učenici cu učestvovali u takvoj vežbi nekoliko sati pre pucnjave, pa su nakon alarma u srednjoj školi izašli u hodnik, gde ih je čekao napadač. Za napad je odgovoran bivši učenik ove srednje škole, saopštio je okružni šerif Skot... »

Kobni bilans pucnjave: Bivši učenik ubio 17-ero u školi na Floridi

Al Jazeera četvrtak, 15. februar 2018.
Osumnjičeni za smrtonosni napad u srednjoj školi na Floridi bivši je učenik koji je iz škole izbačen zbog nediscipline.
Najmanje 17 osoba, djece i odraslih, ubijeno je na Valentinovo u srednjoj školi na jugoistoku Floride, gdje je 19-godišnjak pucao iz poluautomatske puške, nakon čega se predao policiji, prenijeli su američki mediji. Pucnjava,... »

Posle masakra smiren i hladan, drugove "ne čudi" što je on

B92 četvrtak, 15. februar 2018.
B92: Posle masakra smiren i hladan, drugove "ne čudi" što je on
Parklend -- Snimak hapšenja 19-godišnjeg Nikolasa Kruza nakon masakra u školi prikazuje smirenog mladića, koji se bez opiranja predaje policiji nakon što je ubio 17 ljudi.
Iako nekoliko profesora škole navodi da je začuđeno zbog toga što je upravo Kruz napadač, oni koji su ga bolje poznavali navode da nisu začuđeni. Mediji su objavili da je Kruz izbačen iz škole i da je tokom školovanja imao... »

Uznemirujući snimci sa Floride: Učenici se skrivaju od napadača

Vesti online četvrtak, 15. februar 2018.
Najmanje 17 osoba ubijeno je u pucnjavi koja se dogodila u sredu uveče u školi u gradu Parkland na Floridi.
Napad se dogodio u trenutku kada su se završavali časovi u školi koja ima oko 2.000 učenika. Američki mediji objavili su veliki broj uznemirujućih snimaka i fotografija na kojima se vidi kako su se đaci skrivali u učionicama... »

Sedamnaest mrtvih u pucnjavi na Floridi, napadač bivši učenik

SEEbiz četvrtak, 15. februar 2018.
PARKLAND - Sedamnaest osoba, djece i odraslih, ubijeno je na Valentinovo u srednjoj školi na jugoistoku Floride gdje je 19-godišnjak pucao iz poluautomatske puške sijući paniku među učenicima, nakon čega se predao policiji.
Pucnjava, jedna od najgorih u Sjedinjenim Državama u zadnjih 25 godina i osamnaesta u školi ove godine, dogodila se u srijedu malo prije kraja nastave u srednjoj školi Marjory Stoneman Douglas u Parklandu. Osumnjičenik,... »

VIDEO: Najmanje 17 mrtvih u pucnjavi u školi na Floridi, napadač uhapšen

Radio 021 četvrtak, 15. februar 2018.
Najmanje 17 žrtava je bilans jučerašnjeg napada na gimnaziju u Parklandu na istočnoj obali Floride, saopštila je kancelarija šerifa okruga Brauard, navodeći da je napadač uhapšen.
"Za sada imamo 17 žrtava i oni su prebačeni ili se prebacuju u dve bolnice u Brauardu", napisala je kancelarija šerifa na Tviteru ne navodeći o kakvim je povredama reč. Direktor škole Robert Ransi rekao je da ima "puno mrtvih" i... »

Masakr na Floridi: Najmanje 17 mrtvih u pucnjavi u školi, na desetine ranjenih (video)

Blic četvrtak, 15. februar 2018.
Najmanje 17 osoba je ubijeno, dok je na desetine ranjeno tokom pucnjave u srednjoj školi Stounmen Daglas na Floridi, prenose američki mediji.
Napadač Nikolas de Hesus Kruz (19) uhapšen je sat vremena nakon pucnjave i reč je o bivšem đaku ove škole. Kod njega je pronađena najmanje jedna puška i više okvira municije. CBS je objavio video snimak na kojem se vidi kako... »

U školi 17 mrtvih, pucao bivši učenik VIDEO

B92 četvrtak, 15. februar 2018.
B92: U školi 17 mrtvih, pucao bivši učenik VIDEO
Najmanje 17 osoba je ubijeno u napadu koji se dogodio u školi u Parklandu na Floridi. Napadač je uhapšen, potvrdila je policija.
Napadač je identifikovan kao 19-godišnji Nikolas Kruz, preneli su američki mediji. On je bivši učenik te škole. Kako piše "CBS njuz", on je navodno prvo uključio alarm kako bi izazvao paniku u školi pre nego što je počeo da puca.... »

Jezivi plan ubice iz škole: Prvo je uključio protivpožarni alarm, a kada su đaci izašli na hodnik, otvorio vatru

Blic četvrtak, 15. februar 2018.
Mladić Nikolas de Hesus Kruz (19) uhapšen je sat vremena nakon što je u pucnjavi u školi na Floridi ubio najmanje 17 i ranio nekoliko desetina osoba.
Kako prenose tamošnji mediji, on je imao skovan plan za napad: prvo je uključio protivpožarni alarm kako bi izvukao učenike na hodnik, a potom otvorio vatru. Alarm se uključio oko 14.30. Učenici su mirno izašli u hodnik, ali je... »

Pucnjava u školi: Više mrtvih u pucnjavi, uhvaćen osumnjičeni za napad u školi (video)

Večernje novosti četvrtak, 15. februar 2018.
Više osoba je ubijeno, dok je preko 20 ranjeno u pucnjavi u srednjoj školi u gradu Parklend na Floridi, a policija je saopštila da je osumnjičeni za napad uhvaćen
Više osoba je ubijeno, dok je preko 20 ranjeno u pucnjavi u srednjoj školi u gradu Parklend na Floridi, a policija je saopštila da je osumnjičeni za napad uhvaćen. Guverner Floride Bil Nelson rekao je da se strahuje da ima više... »

Pucnjava ispred sedišta Agencije za bezbednost nema veze sa terorizmom, privedene tri osobe

Blic četvrtak, 15. februar 2018.
U pucnjavi koja se danas dogodila kod sedišta američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA), u Fort Midu u saveznoj državi Merilend, ranjeno je nekoliko osoba, a taj incident najverovatnije nije povezan sa terorizmom, saopštili su zvaničnici.
Pripadnici obezbeđenja NSA bili su primorani da otvore vatru nakon što je jutros oko 07:00 sati po lokalnom vremenu neidentifikovani muškarac crnim sportskim vozilom naleteo na kapiju sedišta te agencije pokušavši da, bez... »
©2019 Netmark d.o.o.