Arhiva » Vesti » RTS 15.02.2018

Napadač sa Floride ostaje u pritvoru bez prava na kauciju

RTS četvrtak, 15. februar 2018.
RTS: Napadač sa Floride ostaje u pritvoru bez prava na kauciju

Nikolas Kruz se na saslušanju u sudu pojavio u narandžastom odelu sa lisicama na rukama, a njegova advokatica nije podnosila žalbu na ovu odluku suda, prenosi AP.

Kruzova advokatica izjavila je da je njen klijent "slomljeno ljudsko biće".

Advokatica Melisa Mekneli je novinarima, nakon što je sudija odredio da Kruz bude zadržan u pritvoru bez prava na kauciju, rekla da je taj devetnaestogodišnjak "potpuno svestan šta se događa", da je tužan i da se kaje.

AP navodi da je Meknelijeva postala emotivna dok se obraćala novinarima, navodeći da je u potpunosti svesna uticaja koji je pucnjava imala na zajednicu.

Kako je agencija prethodno izvestila, vođa ekstremističke rasističke organizacije Republika Florida Džordan Džereb izjavio je da je Kruz bio član njegove grupe i da je učestvovao u njihovim paravojnim vežbama u Talahasiju.

Nikolas Kruz je uhapšen nakon što je u sredu u srednjoj školi u Parklendu na Floridi započeo pucnjavu i usmrtio 17 osoba, a optužen je po 17 tačaka za ubistvo sa predumišljajem.

Džordan Džereb je za AP objasnio da njegova grupa želi da Florida postane njihova lična država belaca i naglasio da nije lično poznavao Kruza kao i da se on "ponašao po sopstvenom nahođenju po pitanju toga što je uradio i samo on je odgovoran za to".

Džereb je, takođe, rekao da je Kruz imao "problem sa devojkom" i da veruje da vreme napada, koji je izveden na Dan zaljubljenih, nije slučajnost.

Kako je AP prethodno preneo, američki predsednik Donald Tramp izjavio je u svom obraćanju naciji povodom tragičnog događaja na Floridi da nijedno dete ne bi trebalo da ide u školu strahujući za svoj život i ocenio da je narod "udružen poput jedne velike američke porodice".


Objavljeno na sajtu rts.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Florida

©2019 Netmark d.o.o.