Arhiva » Vesti » Press 15.02.2018

Novi detalji masakra na Floridi: Ubica tempirao napad baš na Dan zaljubljenih, a evo i zašto!

Press četvrtak, 15. februar 2018.

Foto:Tanjug

Kruzova advokatica nije podnela žalbu na ovu odluku suda. Vođa ekstremističke rasističke organizacije Republika Florida Džordan Džereb izjavio je da je Kruz bio član njegove grupe i da je učestvovao u njihovim paravojnim vežbama u Talahasiju.

Nikolas Kruz je uhapšen nakon što je u sredu u srednjoj školi u Parklendu na Floridi ubio 17 osoba, a optužen je po 17 tačaka za ubistvo sa predumišljajem.

Džordan Džereb je za objasnio da njegova grupa želi da Florida postane njihova lična država belaca i naglasio da nije lično poznavao Kruza kao i da se on "ponašao po sopstvenom nahođenju po pitanju toga što je uradio i samo on je odgovoran za to".

Džereb je, takođe, rekao da je Kruz imao "problem sa devojkom" i da veruje da vreme napada, koji je izveden na Dan zaljubljenih, nije slučajnost.

On je izbačen iz škole upravo zbog tuče sa novim dečkom svoje bivše devojke, i očigledno je želeo osvetu.

Da podsetimou Kruz je ušao u svoju bivšu školu "Mardžori Stounmen Daglas" u Parklendu sa gas maskom na licu, puškom, nekoliko okvira municije i dimnim bombama. Aktivirao je požarni alarm, a kada su učenici i zaposleni izašli iz učionica na hodnik, a on je zapucao na njih.


Objavljeno na sajtu pressonline.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.