Povezane vesti
BLOG UŽIVO Šetači iz Novog Sada stigli ispred Skupštine: Iz „ćacilenda“ iz zasuli pirotehničkim sredstvima
Nova pre 1 dan
Jutro nakon sinoćnjeg haosa ispred Skupštine je mirno. Na istom mestu sinoć su izbili neredi zbog čega je noćas uhapšeno 37 ljudi među kojima je i bivši košarkaš Vladimir Štimac. Dijana Hrka nastavila je štrajk glađu, dok policija obezbeđuje Ćacilend… »

Dijana Hrka za Nedeljnik: „Tražim raspisivanje izbora“
Nedeljnik pre 1 dan
Dijana Hrka, majka Stefana Hrke, nastradalog u padu nadstrešnice u Novom Sadu, izjavila je danas za Nedeljnik da „traži raspisivanje izbora“. Ona je to izjavila na mestu gde štrajkuje glađu, preko puta Ćacilenda. „Meni je žao što ne pišu da sam ja… »

Blokaderi noćili ispred čačanske opštine pa otišli kući
Glas Zapadne Srbije pre 1 dan
ispred zgrade gradske uprave doneli su dušeke, gde su ležeći na pločniku proveli noć. Među njima se našao i jedan od poznatijih blokadera iz Čačka, Jevgenije Julijan Dimitrijević. Kako su naveli, to su učinili kako bi pružili podršku Dijani Hrki, majci… »

Nasilje oko šatorske utvrde vlasti
Dojče vele pre 1 dan
Bilo je uhapšenih i povređenih, bilo je kamenica i pirotehnike… Burnu noć u Beogradu prate međusobne optužbe za to ko je počeo nasilje. Predsednik Vučić je napustio jednodnevnu pomirljivu retoriku. Bili su već sitni sati između nedelje i ponedeljka kada… »

Studentkinja napadnuta kod šatorskog naselja u Beogradu, nasrtaji i na novinarku KRIK-a
Beta pre 2 sata
Studenti u blokadi novosadskog Fakulteta tehničkih nauka objavili su da je njihova koleginica fizički napadnuta kod šatorskog naselja ispred Doma narodne skupštine, a da policija nije reagovala na to. "Zahtevamo hitnu reakciju nadležnih organa i hapšenje… »

Studentkinja napadnuta kod šatorskog naselja u Beogradu, nasrtaji i na novinarku KRIK-a
Radio sto plus pre 1 sat
“Zahtevamo hitnu reakciju nadležnih organa i hapšenje ćaci nasilnika koji je pesnicom udario u glavu koleginicu sa našeg fakulteta”, naveli su studenti na društvenoj mreži Iks (X). Zahtevamo hitnu reakciju nadležnih organa i hapšenje ćaci nasilnika koji… »

Lojalista udara pesnicom devojku pred policijom, oni okreću glavu: Stravičan napad naprednjaka kod Pionirskog parka VIDEO
Nova pre 2 sata
Jedan od lojalista u šatorskom naslju između Narodne skupštine i Pionirskog parka pesnicom je udario jednu studentkinju. Kako se vidi na snimku, Vučićev stražar nasrće na devojku i udara je, dok ona sve to snima. Samo nekoliko koraka iza nje, nalaze se… »

(BLOG) U Ćacilendu i večeras glasna muzika: Dijana Hrka nastavila štrajk glađu, podrška iz brojnih gradova Srbije
N1 Info pre 5 sati
Dijana Hrka, majka Stefana koji je stradao u padu nadstrešnice, nastavila je štrajk glađu u Takovskoj ulici, desno od zgrade Parlamenta. Sa njom su zajedno građani koji joj pružaju podršku. Policija i dalje obezbeđuje Ćacilend. U odnosu na prethodnu noć… »

Studenti u blokadi se obratili Dijani Hrki: A ovo je njihova poruka građanima Srbije
Nova pre 5 sati
"Studenti u blokadi“ uputili su javnu poruku podrške Dijani Hrki, majci nastradalog Stefana Hrke, kojaštrajkuje glađu ispred Narodne skupštine Srbije. U objavi na Instagramu studenti su naveli da je „bol jedne osobe bol svih nas“ i da je dužnost svakog… »

Provokacija iz „Ćacilenda“: Puštena glasna muzika, policija nemo posmatra
Nedeljnik pre 8 sati
Nešto pre 16 časova ponovo je puštena glasna muzika iz šatorskog naselja ispred Skupštine – „Ćacilenda“, javlja N1. Ozvučenje je postavljeno ranije tokom dana, a okupljeni građani su burno reagovali na puštanje muzike. HRKA TRAŽILA OD POLICIJE DA REAGUJE… »

Student koji pešači iz Novog Sada: Mnoge majke su nas usput grlile i govorile nam da se saosećaju sa Dijanom Hrkom
N1 Info pre 10 sati
Grupa koja pešači od Novog Sada u znak podrške Dijani Hrki, prespavala je u Inđiji i nastavila put ka Beogradu, gde će stići oko 22 časa. Student Ivan kazao je za N1 da su slike od sinoć dokaz da ona neće biti nikada sama. „Prenosim pozdrave Dijani iz… »

Okupljanje na raskrsnici kod Narodne skupštine: Blokiran saobraćaj (foto)
Mondo pre 12 sati
Nekoliko desetina građana okupilo se na raskrsnici Bulevara kralja Aleksandra i Takovske ulice i blokiralo saobraćaj. Okupljeni građani se nalaze u blizini šatora u kome već drugi dan štrajkuje glađu Dijana Hrka. Istovremeno se u kampu kod Skupštine… »

Studenti se povukli sa platoa ispred Gradske uprave gde su proveli noć, poziv Čačanima da krenu u Beograd i podrže Dijanu Hrku…
Morava info pre 12 sati
ČAČAK – Studenti koji su noć proveli na ulazu Gradske uprave u Čačku napustili su tokom prepodneva plato ispred te zgrade. Kako su naveli, protest su prekinuli kako bi se bolje organizovali i dogovorili s ostalim studentima o “daljim koracima“. Nekoliko… »

Student koji pešači iz Novog Sada: Mnoge majke su nas usput grlile i govorile nam da se saosećaju sa Dijanom Hrkom
Danas pre 12 sati
Student Ivan koji sa grupom kolega pešači od Novog Sada do Beograda u znak podrške Dijani Hrki, kazao je za N1 da slike od sinoć dokaz da ona neće biti nikada sama. „Prenosim pozdrave Dijani iz svih mesta gde smo bili, mnoge majke su nas grlile i… »

Dijana Hrka: Nisam uplašena, nastavljam štrajk - znam zašto sam ovde
N1 Info pre 14 sati
Dijana Hrka, majka Stefana Hrke koji je poginuo u padu nadstrešnice, kazala je za N1 da nije uplašena, da nastavlja štrajk glađu i da zna zašto je tu gde je. "Najbitnija mi je podrška, to znači da smo složni i da se držimo zajedno, i mislim da srušimo… »

Hapšenja i privođenja sinoć u Beogradu: Od studenata do Štimca
Mašina pre 14 sati
Akademski krizni centar (AKC) saopštio je da je tokom noći primio više od 20 poziva za pomoć studentima koji su privedeni u Beogradu. S druge strane, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) obavestilo je javnost da je sinoć privedeno ukupno 37 osoba zbog… »

Čačanski studenti prekinuli protest ispred Gradske uprave
N1 Info pre 14 sati
Studenti Fakulteta tehničkih nauka (FTN) u Čačku prekinuli su protest ispred zgrade Gradske uprave, gde su posle povratka sa komemorativnog protesta u Novom Sadu proveli noć u znak podrške Dijani Hrki, koja štrajkuje glađu u blizini Doma Narodne… »

Zborovi pozivaju na podršku Dijani Hrki večeras na Đačkom trgu u Kragujevcu
Glas Šumadije pre 13 sati
Ujedinjeni zborovi Kragujevca pozvali su na skup podrške Dijani Hrki, večeras od 19 sati na Đačkom trgu ispred Prve gimnazije. Jedna majka traži pravdu! Ova borba nije samo njena! Pokažimo da nije sama, navodi se u pozivu zborova koji se deli po viber… »

Čačanski studenti prekinuli protest ispred Gradske kuće: Sledi dogovor sa ostalim kolegama o „daljim koracima“
Nova pre 14 sati
Studenti Fakulteta tehničkih nauka (FTN) u Čačku prekinuli su protest ispred zgrade Gradske uprave, gde su posle povratka sa komemorativnog protesta u Novom Sadu proveli noć u znak podrške Dijani Hrki, koja štrajkuje glađu kod Narodne skupštine Srbije u… »

MUP: Privedeno 37 građana u Beogradu, najviše studenata
Jugmedia pre 13 sati
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova identifikovali su i u službene prostorije doveli 37 lica, koja su učestvovala u narušavanju javnog reda i mira i izazivanju incidenata tokom neprijavljenog javnog okupljanja, prethodne večeri, ispred Narodne… »

Štimca VJT optužuje za rušenje ustavnog poretka
Bujanovačke pre 14 sati
Bujanovac, 3. novembar 2025. – Branilac uhapšenog košarkaša Vladimira Štimca, advokat Nikola Lakić, rekao je da je podneo je žalbu zbog hapšenja nekadašnjeg košarkaša VJT koje je, kako kaže, izdalo saopštenje “kao da ga je pisala Suzana Vasiljević i samo… »

Čačanski studenti prekinuli protest ispred Gradske uprave
NIN pre 13 sati
Studenti iz Čačaka, koji su pešačili do Novog Sada, proveli su noć ispred zgrade Gradske uprave Čačka u znak podrške Dijani Hrka, majci mladića stradalog pod nadstrešnicom na novosadskoj železničkoj stanici koja je u nedelju počela štrajk glađu. Jutro… »

Novosađani danas organizovano idu na protest u Beograd
Moj Novi Sad pre 13 sati
Zborovi Novog Sada pozvali su sugrađane da se u 17 sati okupe na parkingu u Kineskoj četvrti kako bi zajedno krenuli u Beograd da podrže Dijanu Hrku. U pozivu su naveli da Novi Sad stoji sa Dijanom Hrkom – ispred Skupštine. – Novosađani, u auto-kolonu… »

Solidarnost s majkom: Građani Čačka danas kreću za Beograd da podrže Dijanu Hrku u štrajku glađu
Serbian News Media pre 14 sati
Neformalna grupa građana “Građani Čačka u blokadi” pozvala je sugrađane da danas krenu za Beograd kako bi podržali Dijanu Hrku koja štrajkuje glađu. Okupićemo se na parkingu kod Osnovne škole ‘Vuk Karadžić’ u 17.00 časova i krenuti za Beograd ispred… »

Studenti FTN-a proveli noć ispred Gradske uprave u Čačku: Podrška Dijani Hrki
Studenti čačanskog Fakulteta tehničkih nauka (FTN), koji su se vratil sa komemorativnog protesta u Novom Sadu, proveli su noć ispred zgrade Gradske uprave u Čačku u znak podrške Dijani Hrki koja je započela štrajk glađu ipsred Skupštine Srbije. Studenti… »

Policija privela 37 osoba zbog incidenata ispred Skupštine (VIDEO)
In medija pre 13 sati
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova identifikovali su i priveli 37 osoba koje su učestvovale u narušavanju javnog reda i mira tokom neprijavljenog okupljanja ispred Narodne skupštine Srbije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Kako se… »

Zborovi Novog Sada pozivaju: Novosađani danas u auto-koloni kreću za Beograd da podrže Dijanu Hrku
Zborovi Novog Sada pozvali su danas Novosađane da se upute danas u Beograd, kako bi dali podršku Dijani Hrki, koja od juče štrajkuje glađu u blizini Doma Narodne skupštine Srbije. Dijana Hrka je majka Stefana Hrke (27) koji je poginuo pod nadstrešnicom… »

Građani Čačka u blokadi danas kreću u Beograd da podrže Dijanu Hrku
N1 Info pre 15 sati
Neformalna grupa građana "Građani Čačka u blokadi" pozvala je sugrađane da danas krenu za Beograd kako bi podržali Dijanu Hrku koja štrajkuje glađu. Okupićemo se na parkingu kod Osnovne škole 'Vuk Karadžić' u 17.00 časova i krenuti za Beograd ispred… »

Hrka: Ne odustajem od štrajka glađu, nisam uplašena, najbitnija mi je podrška naroda
Beta pre 14 sati
Dijana Hrka, majka Stefana Hrke koji je poginuo u padu nadstrešnice u Novom Sadu, kazala je jutos da nije uplašena, da nastavlja štrajk glađu u blizini Doma Narodne skupštine u Beogradu, i da zna zašto je tu gde je. "Najbitnija mi je podrška, to znači da… »

Novosađani danas kreću za Beograd zbog Dijane Hrke: "Pravac je samo jedan"
Radio 021 pre 14 sati
Zborovi građana Novog Sada pozvali su Novosađane da danas krenu ka Beogradu kako bi dali podršku Dijani Hrki, koja je juče stupila u štrajk glađu. Kako navode Zborovi Novog Sada, okupljanje građana planirano je na parkingu kod Kineske četvrti u 17… »

Zborovi pozvali Novosađane da idu u Beograd i pruže podršku Dijani Hrki
Nedeljnik pre 14 sati
Zborovi Novog Sada pozvali su danas Novosađane da se upute danas u Beograd, kako bi dali podršku Dijani Hrki, koja od juče štrajkuje glađu u blizini Doma Narodne skupštine Srbije. Dijana Hrka je majka Stefana Hrke (27) koji je poginuo pod nadstrešnicom… »

„Policija dozvolila ljudima iz Ćacilenda da napadaju narod“: Dijana Hrka o burnoj noći ispred Skupštine
Nova pre 15 sati
Dijana Hrka, majka Stefana Hrke koji je poginuo u padu nadstrešnice u Novom Sadu, kazala je jutos da nije uplašena, da nastavlja štrajk glađu u blizini Doma Narodne skupštine u Beogradu, i da zna zašto je tu gde je. „Najbitnija mi je podrška, to znači da… »

„Građani Čačka u blokadi“ kreću u 17h za Beograd da podrže Dijanu Hrku, studenti prespavali ispred Gradske kuće
Nedeljnik pre 15 sati
Neformalna grupa građana „Građani Čačka u blokadi“ pozvala je sugrađane da danas krenu za Beograd kako bi podržali Dijanu Hrku koja štrajkuje glađu. Okupićemo se na parkingu kod Osnovne škole ‘Vuk Karadžić’ u 17.00 časova i krenuti za Beograd ispred… »

Danas pre 15 sati
Neformalna grupa građana „Građani Čačka u blokadi“ pozvala je sugrađane da danas krenu za Beograd kako bi podržali Dijanu Hrku koja štrajkuje glađu. Okupićemo se na parkingu kod Osnovne škole ‘Vuk Karadžić’ u 17.00 časova i krenuti za Beograd ispred… »

Dijana Hrka jutro nakon nemira ispred Skupštine: Razočarana sam u policiju, ova Srbija je jako ružna, zbog ove Srbije su…
Pravda pre 15 sati
Dijana Hrka, majka nastradalog mladića u padu nadstrešnice Železničke stanice u Novom Sadu, kazala je jutro nakon burne noći da se vrlo malo naspavala, ali da je dobro. Ističe da joj, za sada, štrajk glađu koji je juče otpočela, ne pada teško, dok je… »

Neredi u Beogradu: Sukob antivladinih demonstranata i pristalica vlasti i policije
Danas pre 15 sati
Dan posle obeležavanja godišnjice pada nadstrešnice železničke stanice u Novom Sadu, u centru Beograda je bilo nereda i sukoba antivladinih demonstranata i pristalica vlasti i policije. Privedeno je 37 ljudi koji su „učestvovali u narušavanju javnog reda… »

Zborovi pozvali Novosađane da idu u Beograd i pruže podršku Dijani Hrki
Novi magazin pre 14 sati

Dijana Hrka: Nastavljam štrajk glađu, ne odustajem, znam zašto sam tu
Radio 021 pre 14 sati
Dijana Hrka, majka Stefana Hrke koji je poginuo u padu nadstrešnice u Novom Sadu, rekla je jutros da nije uplašena, da nastavlja štrajk glađu kod Skupštine Srbije, i da zna zašto je tu gde je. "Najbitnija mi je podrška, to znači da smo složni i da se… »

37 osoba privedeno zbog incidenata kod “ćacilenda”
Luftika pre 14 sati
Pripadnici policije identifikovali su i u službene prostorije doveli 37 osoba kod “Ćacilenda”. Kako je saopštio MUP, te osobe su “učestvovale u narušavanju javnog reda i mira i izazivanju incidenata tokom neprijavljenog javnog okupljanja ispred Narodne… »

Hrka: Ne odustajem od štrajka glađu, nisam uplašena, najbitnija mi je podrška naroda
Radio sto plus pre 14 sati
“Najbitnija mi je podrška, to znači da smo složni i da se držimo zajedno, i mislim da srušimo ovu vlast – u smislu raspisivanja izbora i da ispune studentske zahteve”, kazala je Hrka za N1 Hrka ističe da je njoj najgore što je policija dozvoljavala… »

Čačanski studenti prekinuli protest ispred Gradske uprave, dogovor o novim koracima
Danas pre 14 sati
Studenti Fakulteta tehničkih nauka (FTN) u Čačku prekinuli su protest ispred zgrade Gradske uprave, gde su posle povratka sa komemorativnog protesta u Novom Sadu proveli noć u znak podrške Dijani Hrki, koja štrajkuje glađu u blizini Doma Narodne… »

Neredi u Beogradu: Sukob antivladinih demonstranata i pristalica vlasti i policije
Južne vesti pre 15 sati
REUTERS/Marko Djurica Dan posle obeležavanja godišnjice pada nadstrešnice železničke stanice u Novom Sadu, u centru Beograda je bilo nereda i sukoba antivladinih demonstranata i pristalica vlasti i policije. Privedeno je 37 ljudi koji su „učestvovali u… »

Novi magazin pre 14 sati
Neformalna grupa građana "Građani Čačka u blokadi" pozvala je sugrađane da danas krenu za Beograd kako bi podržali Dijanu Hrku koja štrajkuje glađu. Okupićemo se na parkingu kod Osnovne škole 'Vuk Karadžić' u 17.00 časova i krenuti za Beograd ispred… »

VJT o hapšenju Štimca: Pozivao na nasilnu promenu ustavnog uređenja
Novi magazin pre 15 sati
Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pripadnici Uprave kriminalističke policije uhapsili su V.Š. zbog postojanja osnova sumnje da je 2. novembra 2025. godine u popodnevnim i večernjim časovima na Trgu Nikole Pašića u neposrednoj blizini Doma… »

VJT o Štimcu: Pozivao na nasilnu promenu ustavnog poretka
Sport klub pre 15 sati
Nakon hapšenja Vladimira Štimca u noći između nedelje i ponedeljka, u ponedeljak se oglasilo Više javno tužilaštvo u Beogradu. Saopštenje Višeg javnog tužilaštva prenosimo u celosti i bez izmena. „Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pripadnici… »

Čačanski studenti proveli noć ispred zgrade Gradske uprave u znak podrške Dijani Hrki
Novi magazin pre 15 sati
Studenti čačanskog Fakulteta tehničkih nauka (FTN), koji su se vratil sa komemorativnog protesta u Novom Sadu, proveli su noć ispred zgrade Gradske uprave u Čačku u znak podrške Dijani Hrki koja je započela štrajk glađu ispred Skupštine Srbije. Studenti… »

Dijana Hrka: Nisam uplašena i nastavljam štrajk glađu - znam zašto sam ovde
Novi magazin pre 15 sati
Dijana Hrka, majka Stefana Hrke koji je poginuo u padu nadstrešnice, kazala je da nije uplašena, da nastavlja štrajk glađu i da zna zašto je tu gde je. "Najbitnija mi je podrška, to znači da smo složni i da se držimo zajedno, i mislim da srušimo ovu… »

Oglasilo se Više javno tužilaštvo u Beogradu o hapšenju Vladimira Štrimca, bivšeg košarakaša
Telegraf pre 15 sati
Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pripadnici Uprave kriminalističke policije uhapsili su V. Š. zbog sumnje da je 2. novembra u popodnevnim i večernjim časovima na Trgu Nikole Pašića u neposrednoj blizini Doma Narodne skupštine Srbije pozivao… »

Noć puna tenzija i hapšenja
Vesti online pre 17 sati
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je noćas, dva sata posle ponoći, da je policija privela 37 osoba koje su, kako navode, učestvovale u narušavanju javnog reda i mira i izazivanju incidenata tokom “neprijavljenog iskupa” ispred Skupštine Srbije… »

Nemački medij o sinoćnjim događajima u Beogradu: „Vučić napustio jednodnevnu pomirljivu retoriku“
Danas pre 16 sati
Predsednik Vučić je napustio jednodnevnu pomirljivu retoriku, pišu nemački mediji povodom sinoćnjih događaja u Beogradu. Bili su već sitni sati između nedelje i ponedeljka kada je Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da je 37 ljudi privedeno zbog… »

MUP se oglasio: Uhapšeno 37 osoba zbog incidenata ispred Skupštine Srbije
Nova pre 17 sati
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je noćas, dva sata posle ponoći, da je policija privela 37 osoba koje su, kako navode, učestvovale u narušavanju javnog reda i mira i izazivanju incidenata tokom "neprijavljenog iskupa" ispred Skupštine Srbije… »

FOTO Oglasila se supruga Štimca nakon hapšenja: Policija ili ko već je uhapsio mog muža po optužnici pisanoj na Andrićevom…
Nova pre 17 sati
Aleksandra Štimac, supruga bivšeg reprezentativca Vladimira, oglasila se u 02.15 nakon što je saznala da joj je suprug uhapšen. Štimac je uhapšen ispred RTS po optužbama da je „narušavao javni red i mir“, dok prorežimski mediji idu još dalje tvrdeći da… »

Piše Ivan Mrđen: Godina prođe, ali 16 minuta nikako
Nova pre 18 sati
Ne znam koliko je prikladno parafrazirati naslov robijaških zapisa Žarka Lauševića (1960-2023), ali baš u tim vremenskim koordinatama su se kretale moje misle dok smo u subotu 1. novembra moja Mira i ja stajali sa nekoliko stotina naših sugrađana ispred… »

Studenti spavaju ispred zgrade Gradske uprave (VIDEO)
Ozon press pre 24 sata
Studenti čačanskog Fakulteta tehničkih nauka, koji su se vratili iz Novog Sada, doneli su odluku da noćas spavaju ispred zgrade Gradske uprave kao vid podrške Dijani Hrki koja je započela štrajk glađu… »

Više stotina građana dočekalo u Čačku studente i maturante koji su se vratili iz Novog Sada
Danas pre 1 dan
Više stotina građana sačekalo je večeras u Čačku studente čačanskog Fakulteta tehničkih nauka (FTN) i maturante, koji su se vratili posle višednevnog pešačenja iz Novog Sada i komemorativnog skupa održanog 1. novembra u tom gradu. Građani su dočekali… »

Zborovi Novog Sada pozivaju građane da krenu za Beograd
Danas pre 1 dan
Zborovi Novog Sada pozvali su sugrađane da se u 19 časova okupe ispred Banovine u centru grada, a ko može da odmah krene za Beograd. „Novi Sade u 19 časova kod Banovine! Dijana nisi sama! NOVI SADE, SVI NA ULICU ⬇️ pic.twitter.com/cw8me0rH9T — NS Zborovi… »

Vesti dana »
Vremenska prognoza za utorak 4. novembar: Danas u Srbiji hladnije, oblačno, ponegde sa slabom kišom
Beta pre 50 minutajoš 1 povezana
Tragedija: Preminuo trener Radničkog iz Kragujevca tokom utakmice u Lučanima
Danas pre 20 minutajoš 1 povezana
Policija zaustavila vozilo Mirana Pogačara, koji je krenuo u Beograd da pruži podršku Dijani Hrki
Danas pre 6 satijoš 1 povezana
Veljko Paunović objavio spisak igrača za kvalifikacije za Mundijal
Danas pre 20 minutajoš 1 povezana