Povezane vesti
Jaćimović deveti dan štrajkuje glađu: „Demolirali su mi autobus“
Nedeljnik pre 1 dan
Prevoznik Milomir Jaćimović koji deveti dan štrajkuje glađu, za N1 je rekao, govoreći o incidentima ispred Banovine kada su mu i odvukli autobus koji mu je prethodno vraćen, da su mu uništili i demolirali vozilo načinom na koji su ga vukli, a da je… »
(BLOG) Jaćimović prekida štrajk glađu, Dijana Hrka nastavila svoju borbu ispred Skupštine
N1 Info pre 2 sata
Prevoznik Milomir Jaćimović posle devet dana prekinuo je štrajk glađu ispred zgrade Banovine. Njegov sin, Milan Jaćimović, u toku dana je bio priveden i posle nekoliko sati pušten. Dijana Hrka nakon 16 dana, prekinula je sinoć štrajk glađu, ali ostaje… »
BLOG Milomir Jaćimović prekinuo štrajk glađu, studenti FDU-a objavili lokaciju subotnjeg protesta
Nova pre 1 sat
Autoprevoznik Milomir Jaćimović posle devet dana prekinuo je štajk glađu u Novom Sadu, a njegov maloletni sin Milan, koji je u toku dana bio priveden, bez ispitivanja pušten je na slobodu nakon nekoliko sati. Dijana Hrka je nakon 16 dana prekinula štrajk… »
PMF zahteva istragu policijske intervencije: "Najmanje dva studenta našeg fakulteta lakše povređena"
N1 Info pre 2 sata
Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu izrazio je zabrinutost i oštro osudio jučerašnju, kako navode, prekomernu upotrebu sile od strane policije prema građanima. Oni ističu da su građani nenasilno izražavali protest ispred zgrade Pokrajinske vlade… »
Jaćimović prekida štrajk glađu, Dijana Hrka nastavlja svoju borbu ispred Skupštine (UŽIVO)
Novi magazin pre 3 sata
Prevoznik Milomir Jaćimović posle deveta dana prekinuo je štrajk glađu ispred zgrade Banovine. Njegov sin, Milan Jaćimović, u toku dana je bio priveden i posle nekoliko sati pušten. Dijana Hrka nakon 16 dana, prekinula je sinoć štrajk glađu, ali ostaje… »
PMF zahteva istragu policijske intervencije: "Najmanje dva studenta našeg fakulteta lakše povređena"
Novi magazin pre 2 sata
Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu izrazio je zabrinutost i oštro osudio jučerašnju, kako navode, prekomernu upotrebu sile od strane policije prema građanima. Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu izrazio je zabrinutost i oštro osudio… »
Milomir Jaćimović posle devet dana prekida štrajk glađu, Hrka i dalje kod Skupštine
NIN pre 3 sata
Dijana Hrka, majka Stefana Hrke poginulog u padu nadstrešnice novosadske železničke stanice, prekinula je sinoć štrajk glađu nakon 16 dana. Hrka je rekla i dalje ostaje ispred Skupštine Srbije. Štrajk glađu deveti dan nastavlja autoprevoznik Milomir… »
PMF zahteva istragu policijske intervencije: "Najmanje dva studenta našeg fakulteta su lakše povređena"
Radio 021 pre 3 sata
Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu izrazio je zabrinutost i oštro osudio jučerašnju, kako navode, prekomernu upotrebu sile od strane policije prema građanima. Oni ističu da su građani nenasilno izražavali protest ispred zgrade Pokrajinske vlade… »
"Profesionalno" prebijanje građana: Građani i snimci demantuju tvrdnje policije o postupanju "u skladu sa ovlašćenjima"
N1 Info pre 4 sati
Policija je sinoć u Novom Sadu tukla maloletnike, žene i novinare. Iako postoje snimci koji to dokazuju, iz MUP se i sinoć moglo čuti da se policija ponašala profesionalno. Sukob građana i policije usledio je pošto je ispred zgrade Banovine stigla šlep… »
Dijana Hrka prekinula štrajk glađu, ali ostaje u protestu pored Skupštine
Serbian News Media pre 4 sati
Majka mladića poginulog u padu nadstrešnice novosadsđe železničke stanice – Dijana Hrka ostaje u protestu pored skupštine u Beogradu, bez obzira na prekid štrajka glađu, u ponedeljak, 17. novembra uveče. Ona je istakla da se oseća dobro i da će pored… »
Pušten sin autoprevoznika Milomira Jaćimovića, nije ni saslušan
Beta pre 6 sati
Maloletni sin autoprevoznika Milomira Jaćimovića, Milan Jaćimović, pušten je iz policijske stanice "Stari grad". Njegov branilac Petar Prelić je novinarima nakon izlaska iz policije rekao da je prekršeno više protokola, kao i da Milan Jaćimović nije… »
Dijana Hrka za Nedeljnik o prekidu štrajka glađu: „Dobila sam pismo od dvoje dece i razmišljala šta pametno da uradim“
Nedeljnik pre 9 sati
Dan nakon što je prekinula štrajk, Dijana Hrka objašnjava za Nedeljnik šta je presudno uticalo da prekine štrajk glađu, kada joj je bilo najteže, šta je prvo pojela i kako nastavlja svoju borbu. Odlučila je da ostane u šatoru, ispred Skupštine Srbije i… »
Akademski plenum: Policija sprovodi sistemsko nasilje nad studentima
Novi magazin pre 9 sati
Akademski plenum osudio je jučerašnji napad na studenta Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu Vukašina Đinovića, nagrađivanog fizičara i matematičara, koji je zadobio povrede nakon što ga je policajac udario štitom u glavu tokom potiskivanja… »
Advokati i opozicija o ponašanju policije kod Banovine: Teška krivična dela pripadnika MUP-a
In medija pre 9 sati
Više osoba povređeno je prilikom jučerašnje intervencije žandarmerije i policije ispred Banovine. Pripadnici MUP-a su u nekoliko navrata gurali građane kako bi omogućili da vozilo šlep službe odvuče autobus prevoznika Milomira Jaćimovića, koji je bio… »
Jaćimovićev sin: Povređen sam u intervenciji policije u Novom Sadu, udarili me štitom
N1 Info pre 11 sati
Maloletni sin Milomira Jaćimovića, Milan, rekao je za N1 da je povređen sinoć u intervenciji policije koja je asistirala u odvoženju njihovog autobusa u Novom Sadu. Šesnaestogodišnji Milan Jaćimović dobio je sinoć udarac štitom od policije, potvrdio je… »
Dijana Hrka nastavlja svoju borbu pored Skupštine, iako je prekinula štrajk glađu
N1 Info pre 10 sati
Dijana Hrka juče je prekinula štrajk glađu, počela je postepeno da unosi hranu, a u protestu pored Skupštine ostaje bez obzira na prekid štrajka glađu. Dijana Hrka počela je da unosi hranu, a lekari su joj kazali da će ovaj proces trajati neko vreme… »
Studenti iz Novog Pazara pozivaju na protest protiv brutalnosti policije u Novom Sadu
In medija pre 10 sati
Studenti iz Novog Pazara pozvali su novopazarce na protestnu šetnju večeras od 18 sati ispred Državnog univerziteta zbog policijske brutalnosti u Novom Sadu. Na instagram stranici blokada_dunp studenti su u pozivu naveli da je „vreme da se izađe na… »
Gojković: Jaćimović zahteva pravdu i poštovanje zakona, a istovremeno krši zakon
RTV pre 11 sati
BEOGRAD - Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković izjavila je da je autoprevozniku Milomiru Jaćimoviću koji štrajkuje glađu zahtevajući da mu se otpišu sve kazne, iako je učinio nešto zbog čega je kazne i dobio, juče vraćen autobus, a da se on ponovo… »
Akademski plenum pita – Do kada će policija da bije studente po nalogu nenadležnog Aleksandra Vučića?
Glas Šumadije pre 11 sati
Akademski plenum najoštrije osuđuje jučerašnji napad na studenta PMF-a Vukašina Đinovića, nagrađivanog fizičara i matematičara, u Novom Sadu, koji je zadobio povrede nakon što ga je policajac udario štitom u glavu tokom potiskivanja građana ispred… »
„Svima puna usta vladavine prava koja zapravo ne postoji“: Oglasio se novi predsednik AKB o napadu u Novom Sadu
Nova pre 12 sati
"Sinoć sam video snimak kako (u Novom Sadu) policajac udara onu devojku, mislim da će ta scena verovatno biti raširena van granica naše zemlje kako policajac postupa na dužnosti - jedna slika govori više od sto reči. Siguran sam da bilo koje saopštenje… »
Brutalnost posle zatišja: Policija neće prezati od mlaćenja demonstranata
Vreme pre 11 sati
To što je žandarm, iako ga niko nije ugrožavao, ošamario građanku u Novom Sadu je jasna poruka države - represija će ostati kao odgovor na svaki vid građanskog aktivizma ili građanske neposlušnosti, smatraju sagovornice „Vremena“. Policija se u… »
Potresna ispovest maloletnog sina Milomira Jaćimovića: “Policija je tukla mene i moje drugare iz škole! Ovog puta sa štrajkom…
Nova pre 11 sati
Danas je deveti dan štrajka glađu autoprevoznika Milomira Jaćimovića, a sinoć je po drugi put otpočeo sa gladovanjem i njegov maloletni sin Milan (16). Nakon što su im pripadnici policije juče zaplenili i odvezli poslednji od sedam autobusa, koji su im… »
Sin Milomira Jaćimovića ponovo stupa u štrajk glađu, protest zbog odvoženja tek vraćenog autobusa
Luftika pre 11 sati
Autobus Milomira Jaćimovića koji je bio parkiran ispred Banovine odšlepan je sinoć. Nakon što je autobus odvezen, maloletni Jaćimovićev sin rekao je da će ponovo stupiti u štrajk glađu u znak protesta zbog odvoženja tek vraćenog vozila. On je ranije… »
Akademski plenum: Do kada će policija da bije studente po nalogu nenadležnog Aleksandra Vučića?
In medija pre 12 sati
Akademski plenum saopštio je da napad na studenta PMF-a Vukašina Đinovića u Novom Sadu predstavlja još jedan dokaz, kako navode, sistemskog policijskog nasilja nad mladima u Srbiji. Studenta, nagrađivanog fizičara i matematičara, policajac je udario… »
Dijana Hrka ispred Skupštine Srbije, ima poruku za Jaćimoviće
Danas pre 13 sati
Dijana Hrka, majka poginulog mladića u padu nadstrešnice, prekinula je juče štrajk glađu ali je najavila da će istati u šatoru ispred Skupštine Srbije, gde se i sada nalazi. Hrka je juče okupljenim građanima i medijima ispred skupštine objavila da… »
Akademski plenum: Policija sprovodi sistemsko nasilje
Vranje news pre 12 sati
Iz Akademskog plenuma (AP) osudili su napad na studenta Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu Vukašina Đinovića, nagrađivanog fizičara i matematičara, koji je zadobio povrede nakon što ga je policajac udario štitom u glavu tokom potiskivanja… »
Zborovi: Policija sinoć pretukla troje tinejdžera u Novom Sadu
Moj Novi Sad pre 13 sati
Zborovi Novog Sada saopštili su jutros da je policija sinoć, 17. novembra, "upotrebom prekomerne sile, na jedan zločinački način pretukla i troje tinejdzera od 18, 17 i 16 godina". – Upravo smo završili sa Dečjom bolnicom i Urgentnim centrom. Najstariji… »
Advokati i opozicija o ponašanju policije kod Banovine: Teška krivična dela pripadnika MUP-a
Radio 021 pre 12 sati
Više osoba povređeno je prilikom jučerašnje intervencije žandarmerije i policije ispred Banovine. Pripadnici MUP-a su u nekoliko navrata gurali građane kako bi omogućili da vozilo šlep službe odvuče autobus prevoznika Milomira Jaćimovića, koji je bio… »
Studenti pozivaju na protest u Novom Pazaru večeras zbog policijske brutalnosti u Novom Sadu
Mašina pre 13 sati
Studentkinje i studenti Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP) pozivaju na protest u ovom gradu večeras od 18.30 časova. Kako navode, tokom jučerašnjeg protesta u Novom Sadu u znak podrške prevozniku Milomiru Jaćimoviću, četiri studenta DUNP-a su… »
Dijana Hrka ima poruku za Jaćimoviće, ne namerava da ide iz šatora kod Skupštine: “Mom sinu su pretili, ostaću ovde i godinu…
Nova pre 13 sati
Dijana Hrka, majka Stefana Hrke, stradalog u padu nadstrešnice na železničkoj stanici u Novom Sadu, posle 16 dana gladovanja prekinula je štrajk glađu. Dijana za Nova.rs kaže da ne odustaje od zahteva koje je postavila vlasti i da će u šatoru kod… »
Predsednik Advokatske komore Beograd o policajcu koji udara ženu u ns: Ako ne bude suspendovan - poruka države da je…
Pravda pre 13 sati
- Sinoć sam video snimak kako sinoć (u Novom Sadu) policajac udara onu devojku, mislim da će ta scena biti raširena van granica naše zemlje kako policajac postupa na dužnosti - jedna slika govori više od sto reči. Siguran sam da bilo koje saopštenje… »
Milan Jaćimović povređen sinoć u napadu policije
Danas pre 13 sati
Milan Jaćimović, maloletni sin autoprevoznika Milomira, koji sa ocem štrajkuje glađu zbog oduzimanja autobusa, povređen je sinoć u intervenciji policije koja je asistirala u odvoženju njihovog autobusa. Kako javljaju novosadski zborovi, Milan je branio… »
Zborovi Novog Sada tvrde da je policija kod Banovine pretukla i maloletnike
Radio sto plus pre 13 sati
Objava je usledila nakon pregleda povređenih u dečjoj bolnici i Urgentnom centru. “Najstariji među njima je dobio najgore povrede prouzrokovane štitom u glavu, nekoliko pendreka po leđima i iščašeno koleno od šutiranja i to sve dok je branio mladu ženu… »
Prijović o policajcu koji udara ženu u Novom Sadu: Ako ne bude suspendovan - poruka države da je policijsko nasilje dozvoljeno…
N1 Info pre 14 sati
"Sinoć sam video snimak kako (u Novom Sadu) policajac udara onu devojku, mislim da će ta scena verovatno biti raširena van granica naše zemlje kako policajac postupa na dužnosti - jedna slika govori više od sto reči. Siguran sam da bilo koje saopštenje… »
Dijana Hrka nakon 16 dana prekinula štrajk glađu, ali nastavlja svoju borbu
Mašina pre 14 sati
Dijana Hrka, majka Stefana Hrke koji je poginuo pre godinu dana ispod nadstrešnice na Železničkoj stanici u Novom Sadu, nakon 16 dana prekinula je štrajk glađu u koji je stupila radi otkrivanja i procesuiranja odgovornih za smrt 16 ljudi u padu… »
Usled policijske brutalnosti, u Novom Sadu povređeni maloletnici, majke, studenti i novinari
Mašina pre 14 sati
Sinoć u Novom Sadu je, tokom pokušaja ponovnog oduzimanja autobusa Milomira Jaćimovića, došlo do sukoba između građana i policije. Nakon što je došlo do potiskivanja od strane pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, nekoliko ljudi je usled… »
N1 Info pre 14 sati
Akademski plenum osudio je jučerašnji napad na studenta Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu Vukašina Đinovića, nagrađivanog fizičara i matematičara, koji je zadobio povrede nakon što ga je policajac udario štitom u glavu tokom potiskivanja… »
Zborovi Novog Sada tvrde da je policija kod Banovine pretukla i maloletnike
Beta pre 14 sati
Zborovi Novog Sada objavili su da je policija sinoć upotrebila prekomernu silu i teško pretukla i troje tinejdžera od 18,17 i 16 godina. Objava je usledila nakon pregleda povređenih u dečjoj bolnici i Urgentnom centru. "Najstariji među njima je dobio… »
Šta se sinoć desilo u Novom Sadu: „Sistemsko nasilje policije nad studentima“
Nedeljnik pre 14 sati
Policija je prekomerno upotrebila silu sinoć u Novom Sadu prema studentima i građanima koji su pokušali da spreče odvoženje autobusa Milomira Jaćimovića ispred zgrade Banovine. Jedan pripadnik MUP-a snimljen je kako brutalno udara ženu koja je stajala u… »
Jaćimović: Izgubio sam volju za životom kad sam video kako su decu isprebijali
Pravda pre 14 sati
Prevoznik Milomir Jaćimović koji deveti dan štrajkuje glađu, za N1 je rekao, govoreći o incidentima ispred Banovine kada su mu i odvukli autobus koji mu je prethodno vraćen, da su mu uništili i demolirali vozilo načinom na koji su ga vukli, a da je… »
Prijović o policajcu koji udara ženu u Novom Sadu: Ako ne bude suspendovan – poruka države da je policijsko nasilje dozvoljeno…
Danas pre 14 sati
„Sinoć sam video snimak kako (u Novom Sadu) policajac udara onu devojku, mislim da će ta scena verovatno biti raširena van granica naše zemlje kako policajac postupa na dužnosti – jedna slika govori više od sto reči. Siguran sam da bilo koje saopštenje… »
Dali mu autobus pa ga demolirali, Jaćimović poziva Evropu da vidi pravdu
Luftika pre 14 sati
Prevoznik Milomir Jaćimović, koji već devet dana štrajkuje glađu, izjavio je za N1 da je njegov autobus, koji mu je prethodno vraćen, ponovo odvučen ispred zgrade Banovine i tom prilikom ozbiljno oštećen. Prema njegovim rečima, vozilo je uništeno zbog… »
Danas pre 14 sati
Akademski plenum osudio napad policije na studenta u Novom Sadu, traži izbore i sudske postupke
Serbian News Media pre 14 sati
Prijović o policajcu koji udara ženu u Novom Sadu: Ako ne bude suspendovan - poruka države da je policijsko nasilje dozvoljeno…
Novi magazin pre 14 sati
Jaćimović: Kako su mi odvukli autobus - demolirali su ga i uništili, oni su naučili da otimaju
N1 Info pre 15 sati
Jaćimović nakon nasilja kod Banovine i ponovne zaplene autobusa: "Ne odustajem, makar umro"
Radio 021 pre 15 sati
Prevoznik Milomir Jaćimović, koji deveti dan štrajkuje glađu, izjavio je danas da se oseća dobro "koliko može i kako mora", poručivši da sa protestom ne prekida i ne odustaje do ispunjenja zahteva, "makar umro". On je u izjavi za N1 pozvao i Evropu da… »
Jaćimović: Toliko sam izgubio volju za životom kad sam sinoć video koliko su decu isprebijali
Danas pre 15 sati
Napadnut student Vukašin Đinović: “Ničim izazvan, štitom u glavu”
Luftika pre 15 sati
Student Vukašin Đinović povređen je sinoć tokom sukoba sa policijom u Novom Sadu, kada su pripadnici različitih jedinica grubo odgurivali štitovima građane, koji su hteli da ih spreče da odvuku autobus Milomira Jaćimovića. Student novosadskog… »
Neredi u Novom Sadu: Žandarmerija čuva šlep-službu, građani prate Jaćimovićev autobus kroz grad
Luftika pre 15 sati
Žandarmerija u opremi za razbijanje nereda u ponedeljak predveče potisnula je okupljene građane ispred zgrade Pokrajinske vlade u Novom Sadu kako bi šlep-služba mogla da odvuče autobus prevoznika Milomira Jaćimovića. Tom prilikom uhapšeno je i povređeno… »
Policajac udario ženu u glavu: Snimak iz Novog Sada zgrozio javnost (VIDEO)
Luftika pre 15 sati
U Novom Sadu je sinoć policija grubo gurala štitovima građane koji su pokušali da spreče odvoženje autobusa Milomira Jaćimovića ispred zgrade Banovine, a jedan pripadnik MUP-a snimljen je kako brutalno udara ženu koja je stajala u prvom redu. Policajac… »
Jaćimović: Demolirali su mi i uništili autobus dok su ga vukli, oni su naučili da otimaju VIDEO
Nova pre 15 sati
Studenti objavili snimak: Pogledajte kako policajac udara ženu u Novom Sadu (video)
Pravda pre 16 sati
Napeto je danas bilo u Novom Sadu, gde je policija intervenisala prilikom odvoženja autobusa Milomira Jaćimovića, koji mu je ranije tokom dana vraćen. Građani su se okupili kako bi sačuvali Jaćimovićev autobus, ali je bilo i mnogo pripadnika policije sa… »
Sin Milomira Jaćimovića ponovo započinje štrajk glađu
Danas pre 1 dan
Policija u opremi za razbijanje demonstracija odgurala je danas građane koji su pokušavali da spreče specijalno vozilo da ispred zgrade Banovine u Novom Sadu ukloni autobus Milomira Jaćimovića, koji mu je ranije danas vraćen, a nakon toga Jaćimovićev… »
Vesti dana »
Niš pod vodom! Kiša pretvorila ulice u reke i jezera, a neće stati do subote: Evo kada se očekuje pravi potop (foto/video)
Blic pre 0 minutajoš 1 povezana
Tramp srdačno primio u Vašingtonu saudijskog predstolonaslednika Mohameda bin Salmana
Danas pre 4 satijoš 1 povezana
Čeka se Trampov potpis: I Senat SAD usvojio zakon o objavljivanju Epstajnovih dosijea
Kurir pre 0 minutajoš 3 povezane
Bajatović: Nisam srećan,ali ruski kapital u NIS-u mora da bude anuliran, gasa će biti
Blic pre 3 satajoš 1 povezana