Povezane vesti

Protesti zbog zabrane nošenja hidžaba

Protesti zbog zabrane nošenja hidžaba

Alo 01.02.2016
Širom Bosne i Hercegovine danas su, povodom Svetskog dana hidžaba, održane mirne šetnje u znak nezadovoljstva zbog odluke Visokog sudskog i tužilačkog veća o zabrani nošenja verskih obeležja u pravosudnim institucijama. "Moj hidžab-moj ponos“… »
Protesti u BiH zbog zabrane nošenja hidžaba

Vesti online 01.02.2016
Širom Bosne i Hercegovine u ponedeljak su, povodom Svetskog dana hidžaba, održane mirne šetnje u znak nezadovoljstva zbog odluke Visokog sudskog i tužilačkog veća o zabrani nošenja verskih obeležja u pravosudnim institucijama. "Moj hidžab - moj… »
Protesti Širom Bosne: Zabrađene protiv zabrane nošenja hidžaba u javnim ustanovama!

Protesti Širom Bosne: Zabrađene protiv zabrane nošenja hidžaba u javnim ustanovama!

Kurir 01.02.2016
SARAJEVO - Povodom Svetskog dana hidžaba širom BiH održane su mirne protestne šetnje povodom odluke Visokog sudskog i tužilačkog saveta da zabrani nošenje verskih obeležja u pravosudnim institucijama. "Moj hidžab - moj ponos", "Moj hidžab - moje… »
Kako su u BiH reagovali na zabranu nošenja hidžaba (VIDEO)

Kako su u BiH reagovali na zabranu nošenja hidžaba (VIDEO)

Newsweek 01.02.2016
Širom Bosne i Hercegovine danas su, povodom Svetskog dana hidžaba, održane mirne šetnje u znak nezadovoljstva zbog odluke zabrani nošenja verskih obeležja. Širom Bosne i Hercegovine danas su, povodom , održane mirne šetnje u znak nezadovoljstva… »
Protesti širom BiH zbog zabrane nošenja hidžaba

Protesti širom BiH zbog zabrane nošenja hidžaba

Studio B 01.02.2016
Širom Bosne i Hercegovine danas su, povodom Svetskog dana hidžaba, održane mirne šetnje u znak nezadovoljstva zbog odluke Visokog sudskog i tužilačkog veća o zabrani nošenja verskih obeležja u pravosudnim institucijama. "Moj hidžab-moj ponos"… »

RTV 01.02.2016
SARAJEVO - Povodom Svetskog dana hidžaba širom BiH održane su mirne protestne šetnje povodom odluke Visokog sudskog i tužilačkog saveta da zabrani nošenje verskih obeležja u pravosudnim institucijama, objavili su sarajevski mediji. "Moj hidžab -… »
Protesti u BiH zbog zabrane nošenja hidžaba u javnim ustanovama

Protesti u BiH zbog zabrane nošenja hidžaba u javnim ustanovama

Večernje novosti 01.02.2016
Povodom Svetskog dana hidžaba širom BiH održane su mirne protestne šetnje. SARAJEVO - Povodom Svetskog dana hidžaba širom BiH održane su mirne protestne šetnje povodom odluke Visokog sudskog i tužilačkog saveta da zabrani nošenje verskih… »
Uz Dan hidžaba: Ne možemo birati između posla i marame

Uz Dan hidžaba: Ne možemo birati između posla i marame

Slobodna Evropa 01.02.2016
Svjetski dan hidžaba u Bosni i Hercegovini obilježile su mirne šetnje u nekoliko bh. gradova u kojima su se žene, koje inače ne nose maramu, solidarisale sa ženama pod hidžabom. Cilj je bio ukazati na, kako kažu, diskriminatornu odluku Visokog… »
Protesti u BiH zbog zabrane hidžaba u javnim ustanovama

Protesti u BiH zbog zabrane hidžaba u javnim ustanovama

RTS 01.02.2016
Širom BiH su, povodom Svetskog dana hidžaba, održane mirne protestne šetnje zbog odluke Visokog sudskog i tužilačkog saveta da zabrani nošenje verskih obeležja u pravosudnim institucijama. "Moj hidžab - moj ponos", "Moj hidžab - moje pravo"… »

Vesti dana »