Ada Ciganlija

Dve varijante pešačko-biciklističkog mosta između Ade i Novog Beograda - U planu i dvoetažni parking uz Savski nasip…

Ekapija pre 17 dana
Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na rani javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije za izgradnju pešačko-biciklističke veze između Ulice Omladinskih brigada i Ade Ciganlije, sa mostom preko Save. Javni uvid u… »

Večeras na RTS-u: „Gradonačelnik“, dokumentarac o Branku Pešiću

RTS pre 20 dana
Dokumentarni film „Gradonačelnik" nije samo dirljiva priča o legendarnom gradonačelniku Beograda Branku Pešiću, nego i o voljenom građaninu prestonice, velikom graditelju i vizionaru, koji je stvorio najveće simbole Beograda. Dokumentarac će… »

Beogradski šmeker Đoka Kortina, sinonim za muški šarm i dobar izgled: Fali mi korzo u Knezu

Alo pre 27 dana
Đorđe Pavlov, poznatiji kao Đoka Kortina, jedan je od naših najpoznatijih manekena. Posle uspešne karijere na pistama širom sveta i završenog Pravnog fakulteta, posvetio se ugostiteljstvu. I danas sa 72 godine ne prolazi nezapaženo kod lepšeg… »

Sedam čuda Beograda: (Zapisi sa Fulbrajtove stipendije): Zelenilo i opuštanje

Blic 16.10.2022
U najvećoj čaroliji našeg jezika, Nekrologu jednoj čaršiji, Zuko Džumhur je napisao za Bursu da je “zelenije zelena od svake Lorkine strofe, zelenija od svih zelja, zeljanica, zelengora i zeleniša”. Baš takav je i Beograd: Ada, Zvezdarska… »

Neverovatna fotografija sa omiljenog beogradskog kupališta: Otac i sin usred oktobra, produžili sezonu kupanja

Telegraf 16.10.2022
Njih dvojica držeći se za ruke prošetali su danas plićakom kroz omiljenu reku svih Beograđana, a fotografija tog trenutka mnoge je razgalio. Ada Ciganlija za mnoge pretstavlja omiljeno kupalište tokom letnje sezone. Međutim, fotografija koja je… »

Ada Ciganlija postaje zaštićeno područje: Beogradsko more važno za opstanak biljnih i životinjskih vrsta

Euronews 08.10.2022
Ada Ciganlija trebalo bi uskoro da postane "predeo izuzetnih odlika" i zaštićeno područje, najavljeno je iz Gradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine, koji je pokrenuo ovu inicijativu. U ovoj instituciji kažu da se ništa neće promeniti u… »

Turistička organizacija Zlatibor obeležila Svetski dan turizma

Užice oglasna tabla 26.09.2022
Turistička organizacija Zlatibor pridružila se manifestaciji obeležavanja Svetskog dana turizma koji je ove godine obeležen na Adi Ciganliji, jednoj od najpoznatijih turističkih atrakcija Beograda, poznatoj po prirodnom ambijentu i brojnim… »

Državno takmičenje u pružanju prve pomoći na Adi Ciganliji

Telegraf 24.09.2022
Na takmičenju će biti prikazana scenarija i povrede koje se najčešće dešavaju na sportskim terenima i u salama. Crveni krst Srbije u saradnji sa Sportskim savezom Srbije, Olimpijskim komitetom Srbije, JP "Ada Ciganlija", pod pokroviteljstvom… »

U nedelju svetski dan turizma na Adi Ciganliji

Ekapija 23.09.2022
Svetski dan turizma biće i ove godine obeležen na Adi Ciganliji, jednoj od deset turističkih atrakcija Beograda, poznatoj po prirodnom ambijentu i brojnim sportsko-rekreativnim kapacitetima. Svetski dan turizma obeležava se 27. septembra, a… »

Gradi se pasarela kod "Tempa": Majstori na vezi Ada Ciganlija - Čukarička padina 10 godina posle najave

Večernje novosti 23.09.2022
IZGRADNJA pešačke pasarele kod "Tempa" na Obrenovačkom putu, koja će povezati Čukaričku padinu i Adu Ciganliju, konačno je počela, deset godina od prvih najava o realizaciji ovog projekta. Foto: Z.Jovanović Ukupna dužina iznosiće 40 metara… »

Vesti dana »