Aljbin Kurti - vesti

Haradinaj pozvao stranke na konsultacije o formiranju vlade

Sputnik ponedeljak, 10. jul 2017.
Ramuš Haradinaj, kandidat za premijera velike koalicije okupljene oko Tačijeve Demokratske partije Kosova, pozvao je političke partije na konsultacije o formiranju nove kosovske vlade, preneli su prištinski mediji, koji, međutim, navode i da je odlazeći premijer i lider DSK Isa Mustafa poručio da se neće odazvati tom pozivu.
Haradinaj, kojeg zvanični Beograd tereti za ratne zločine nad civilnim stanovništvom tokom poslednjih sukoba, na konsultacije o formiranju vlade pozvao je i radikalni pokret Samoopredeljenje, DSK i Srpsku listu. Pokret... »

Haradinaj pozvao stranke na konsultacije

RTV ponedeljak, 10. jul 2017.
RTV: Haradinaj pozvao stranke na konsultacije
PRIŠTINA - Ramuš Haradinaj, kandidat za premijera velike koalicije okupljene oko Tačijeve Demokratske partije Kosova, pozvao je političke partije na konsultacije o formiranju nove kosovske vlade, preneli su prištinski mediji, koji, međutim, navode i da je odlazeći premijer i lider DSK Isa Mustafa poručio da se neće odazvati ovom pozivu.
Haradinaj, kojeg zvanični Beograd tereti za ratne zločine nad civilnim stanovništvom tokom poslednjih sukoba, je na konsultacije o formiranju vlade pozvao i radikalni pokret Samoopredeljenje, DSK i Srpsku listu. Pokret... »

Regionalna zavera: Hrvati pomažu stvaranje vojske tzv. Kosova?!

Pravda ponedeljak, 10. jul 2017.
Hrvatska se neće direktno uključiti u formiranje Vojske Kosova, kao što je nedavno izjavio lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti, pišu "Večernje novosti".
Ipak, ako Zapad da zeleno svetlo Prištini za transformaciju bezbednosnih snaga u oružane, Zagreb će pružiti pomoć najpre u obuci vojske, saznaju "Novosti" iz dobro obaveštenih vojnih i političkih krugova u Zagrebu. Isti izvori... »

Stručnjaci tvrde: Hrvatska planira da obučava vojsku Kosova

BK TV ponedeljak, 10. jul 2017.
Dobro obavešteni vojni stručnjaci tvrde da je Hrvatska država spremna da pruži pomoć u obuci OVK. Hrvatska se neće direktno i konkretno uključivati u formiranje takozvane vojske Kosova, kao što je to najavio pretendent za premijera samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti, ali je spremna da pruži pomoć... »

Vulin i Kurti u klinču: Evo šta će biti sa vojskom Kosova!

Pravda nedelja, 9. jul 2017.
Kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti izjavio je da će nova vlada u Prištini “formirati vojsku u partnerstvu sa Albanijom i Hrvatskom”.
Aljbin Kurti je rekao je i da će njegova vlada “odmah započeti formiranje vojske. - Međutim, vojska može da se raspusti preko noći, ali ne da se formira. Ne možete da formirate vojsku, bez razgovora sa Tiranom i bez razgovora sa... »

Vulin: Nema ništa od vojske Kosova!

Alo nedelja, 9. jul 2017.
Alo: Vulin: Nema ništa od vojske Kosova!
Vulin zapušio usta Kurtiju!
Kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti izjavio je da će nova vlada u Prištini “formirati vojsku u partnerstvu sa Albanijom i Hrvatskom”. Aljbin Kurti je rekao je i da će njegova vlada “odmah započeti formiranje vojske. - Međutim, vojska može da se raspusti preko... »

Kandidat za premijera Kosova: Formiraćemo vojsku u partnerstvu sa Albanijom i Hrvatskom

Blic petak, 7. jul 2017.
Kandidat za kosovskog premijera i lider Pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti tvrdi da će nova vlada u Prištini "formirati vojsku u partnerstvu sa Albanijom i Hrvatskom".
- Prethodne inicijative za formiranje vojske naišle su na međunarodni zid. Naša vlada neće iznenaditi međunarodne faktore, već će iznenaditi zločince - poručio je Kurti u sinoćnoj emisiji "Zona debate" televizije "Klan Kosova",... »

"Biće vojske Kosova u saradnji sa Albanijom i Hrvatskom"

OK radio petak, 7. jul 2017.
Priština -- Kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti tvrdi da će nova vlada u Prištini "formirati vojsku u partnerstvu sa Albanijom i Hrvatskom".
"Prethodne inicijative za formiranje vojske naišle su na međunarodni zid. Naša vlada neće iznenaditi međunarodne faktore, već će iznenaditi zločince", poručio je Kurti u sinoćnoj emisiji "Zona debate" televizije "Klan Kosova",... »

Formiraću vojsku Kosova sa Hrvatima!

Alo petak, 7. jul 2017.
Alo: Formiraću vojsku Kosova sa Hrvatima!
Kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti tvrdi da će nova vlada u Prištini "formirati vojsku u partnerstvu sa Albanijom i Hrvatskom".
"Prethodne inicijative za formiranje vojske naišle su na međunarodni zid. Naša vlada neće iznenaditi međunarodne faktore, već će iznenaditi zločince", poručio je Kurti u sinoćnoj emisiji "Zona debate" televizije "Klan Kosova",... »

Aljbin Kurti: Srbija želi bosnizaciju Kosova

Danas utorak, 4. jul 2017.
*Verujemo da će Samoopredeljenje formirati novu vladu *Srpska lista je produžena ruka Beograda *Nećemo ratovati za ujedinjenje Kosova i Albanije
Posle debakla njegove stranke, PDK , na ovim izborima, Tači pokušava da kompenzuje nedostatak građanskog legitimiteta odozdo sa međunarodnim legitimitetom odozgo, kaže u razgovoru za Danas Aljbin Kurti... ...osnivač pokreta... »

©2019 Netmark d.o.o.