Aljbin Kurti

Kurti: O formiranju kosovske vlade ćemo razgovarati sa Srbima, ali ne sa Srpskom listom

Insajder pre 8 dana
Aljbin Kurti, lider pokreta Samoopredeljenje koji je osvojio najviše glasova na kosovskim izborima, izjavio je za N1 da će prve nedelje u premijerskoj kancelariji započeti razgovore sa Srbima sa Kosova o formiranju kosovske vlade, ali da neće… »

Hapšenja, suzavac i robija u Požarevcu: Ko je Aljbin Kurti, lider Samoopredeljenja i potencijalni premijer Kosova

Blic pre 8 dana
Od lidera studenstkih protesta, preko opozicionara koji nije "za pregovore za Srbijom, već za samoopredeljenje" do potencijalnog mandatara koji želi da ukine takse i vrati Prištinu za pregovarački sto sa Srbijom. Ovako se ukratko može opisati Aljbin… »

Ruski pogled na kosovske izbore: Niko ne želi kompromis sa Beogradom

Sputnik pre 8 dana
Male su šanse da buduća kosovska vlada ostvari neki prodor u dijalogu sa Beogradom, ko god da napravi koaliciju od partija sa najboljim izbornim rezultatima, ocenjuju ruski eksperti. Oni smatraju i da u ovom trenutku ni američki predsednik Donald Tramp… »

Bežao iz Srbije preobučen u ženu, zatvaran zbog terorizma: Ko je Aljbin Kurti, lider "Samoopredeljenja"?

Večernje novosti pre 8 dana
Organizovao studentske proteste, demonstracije, hapšen više puta, protivinik ideje o pregovorima Beograda i Prištine. Aljbin Kurti rođen je u Prištini 1975. godine, gde mu se porodica doselila iz Ulcinja. U javnosti je postao poznat kada je… »

“Palmer mi je rekao pre dva meseca da će Kurti i Mustafa da formiraju vladu. Ništa nije slučajno, očigledno…”: Ivica…

Nedeljnik pre 8 dana
Foto: Profimedia Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da mu je američki izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer pre dva meseca saopštio svoja očekivanja od kosovskih izbora i razvoja situacije nakon izbora. Palemer je Dačiću rekao… »

Simić: Pobeda Srpske liste ojačala pregovaračku poziciju Beograda

RTV pre 8 dana
KOSOVSKA MITROVICA - Pobeda Srpske liste i osvajanje svih deset poslaničkih mandata u kosovskom parlamentu ojačaće pregovaračku poziciju Beograda u dijalogu sa Prištinom, izjavio je danas potpredsednik Srpske liste Slavko Simić i poručio da će ce… »

Kurti najavljuje vladu: Taksu ćemo zameniti principom reciprociteta

Sputnik pre 9 dana
Lider kosovskog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti najavljuje, u intervjuu bečkom dnevniku „Standard“, vođenom pred jučerašnje izbore, da će ukinuti takse, ali i tražiti recipročne poteze Beograda, pa i ratno obeštećenje. Kurti takođe… »

Đurić: Kurti će biti težak pregovarač

Insajder pre 9 dana
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će Priština morati da kuca na vrata Srba, na vrata Srpske liste, ako želi da ima legitimno formirane institucije. On je naveo da je kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti… »

Kurti najavio prvi potez: Na tapetu će biti dug koji Srbija ima prema Kosovu

Vranje news pre 9 dana
Lider Samoopredeljenja i kandidat te stranke za premijera Kosova Aljbin Kurti proglasio je pobedu na prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu i izjavio da od ponedeljka počinje da radi na stvaranju nove Vlade sa njim kao premijerom. - Mi smo naporno… »

Haradinaj doživeo fijasko, Veselji priznao poraz, Aljbin Kurti u vođstvu: Hoće li na Kosovu biti formirana prva vlada bez…

Nedeljnik pre 9 dana
Foto: Tanjug/AP Kao i uvek kada se završe izbori, tačni rezultati nisu poznati ni nekoliko dana kasnije, pa tako i po trenutnom uzorku izbrojanih glasova posle parlamentarnih izbora na Kosovu neke stvari nisu precizno utvrđene. I neke su stvari… »

Vesti dana »