Aljbin Kurti

Aljbin Kurti – proslava sa zastavama Albanije

Dojče vele pre 11 dana
Štampa na nemačkom i danas komentariše pobedu pokreta Samoopredeljenje na izborima na Kosovu. Podseća se na velikoalbanske ideje Aljbina Kurtija, ali i na to da je on nepotkupljivi borac protiv korupcije i nepotizma. „Sledeći šef kosovske… »

Ambasadori SAD i Nemačke „odbili“ da se slikaju sa Kurtijem ispred albanske zastave (foto)

Sputnik pre 11 dana
Vođa Pokreta „Samoopredeljenje“ Aljbin Kurti u svojoj kancelariji i dalje drži samo albansku nacionalnu zastavu i ni na koji način ne prihvata zastavu „republike Kosovo“. Tu Kurti prima brojne goste i održava sastanke o kojima informacije… »

Kurti: Kosovo i Albanija treba da se integrišu kao federacija

Insajder pre 11 dana
Lider Samoopredelenja i kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti izjavio je da se u Evropskoj uniji ne može dogoditi nacionalno ujedinjenje Albanaca, ali da može postojati ideja o federaciji. „Ne mogu reći da se nacionalno ujedinjavanje događa u… »

Kurti: Ujedinjenje Kosova i Albanije mora da se dogodi ovde, ne može u EU

Sputnik pre 11 dana
Aljbin Kurti, kandidat za premijera Pokreta „Samoopredeljenje“, koji je prema prvim preliminarnim rezultatima kosovskog CIK-a dobio najveću podršku građana na proteklim vanrednim izborima, ponovio je da se zalaže za nacionalno ujedinjenje Albanaca… »

“Istorijsko zalaganje Albanaca za ujedinjenje…”: Kurti govori o federaciji Kosova i Albanije

Nedeljnik pre 11 dana
Foto: Tanjug/AP Lider Samoopredelenja i potencijalni premijer Kosova, Aljbin Kurti, izjavio je da se u Evropskoj uniji ne može dogoditi nacionalno ujedinjenje Albanaca, ali da može postojati ideja o federaciji, prenosi N1. On smatra da Kosovo i Albanija… »

Neće saradnju sa srpskom listom: Kurti hoće Radu Trajković u vladi! Želi da izigra Srbe

Kurir pre 11 dana
Šurovanje Saveznike će tražiti među onima s kojima se sastajao i pre izbora. Žele da sarađuju s onima koji će ih slušati, a ne da brane nacionalne interese, kaže potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić. Lider Samoopredeljenja i budući… »

Hasani: Kurti ne može da odlučuje o sudbini Srba na Kosovu

Blic pre 12 dana
Aljbin Kurti ne može da odlučuje o sudbini srpske manjine na kosovskoj teritoriji, izjavio je danas, Enver Hasani, bivši predsednik kosovskog ustavnog suda, povodom izjave predsednika Pokreta Samoopredeljenje da o formiranju vlade neće razgovarati sa… »

Kurti i Kosnet razgovarali o unapređenju dijaloga sa Srbijom i borbi protiv korupcije

Danas pre 12 dana
Predsednik Samoopredelenja Aljbin Kurti razgovarao je danas sa američkim ambasadorom na Kosovu Filipom Kosnetom o izborima, unapređenju dijaloga sa Srbijom i borbom protiv korupcije, saopšteno je iz Samoopredeljenja. Na sastanku je američki ambasador… »

Kurti: Kosovo je talac korumpiranih političara i kriminala

Danas pre 12 dana
Lider pokreta Samoopredeljenje sa Kosova Aljbin Kurti izjavio je da se zalaže za politiku punog reciprociteta prema Beogradu i da se ne slaže sa ukidanjem taksi na robu iz Srbije, kao ni sa političkom trgovinom kojom bi Kosovo za ukidanje carina od… »

Kurti: U vladi mora biti jedan ministar iz srpske zajednice, ne iz Srpske liste

Telegraf pre 12 dana
Kada se radi o dijalogu sa Beogradom, Kurti je rekao da bi odmah nakon formiranja vlade trebalo započeti razgovore sa Briselom, odnosno sa novim visokim predstavnikom za spoljnu politiku i bezbednost. Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio… »

Vesti dana »