Aljbin Kurti - vesti

Haradinaj i Tači: Podele Kosova neće biti; Kurti: Ta priča je novi trik

Blic četvrtak, 26. jul 2018.
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj i predsednik Hašim Tači rekli su danas da podele Kosova neće biti. Predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti izjavio je danas da su teme o razmeni teritorija ili korekciji granice sa Srbijom, nova prevara na štetu Prištine. - Što Kosovo? Kosovo je već malo, nema... »

Kurti opet o velikoj Albaniji - đurić: "Nije samo on"

Pravda četvrtak, 19. jul 2018.
Aljbin Kurti, lider kosovske opozicionog Pokreta za samoopredeljenje ponovo pozvao na nacionalno ujedinjenje sivh Albanaca. Đurić: To nije samo Kurtijev stav.
Kako tvrdi Kurti, taj projekat (velika Albanija) nije u sukobu sa politikom EU, a do potpunog ujedinjenja predlaže da Albanija i tzv. Kosovo postanu federacija ili konfederacija. "Nisam protiv EU, naprotiv, veliki sam pobornik EU... »

Nove provokacije: Kurti hoće federaciju Albanije i Kosova, dok se potpuno ne ujedine u veliku albaniju

Blic četvrtak, 19. jul 2018.
Aljbin Kurti, lider kosovske opozicionog Pokreta "Samoopredeljenje" ponovo je danas pozvao na nacionalno ujedinjenje sivh Albanaca jer, kako tvrdi, ovaj projekat (velika Albanija) nije u sukobu sa politikom EU, a do potpunog ujedinjenja predlaže da Albanija i Kosovo postanu federacija ili... »

Pokret za samoopredeljenje poziva na ujedinjenje Albanije i Kosova: Projekat "velike Albanije" nije u sukobu sa politikom EU

Telegraf četvrtak, 19. jul 2018.
Lider Samoopredeljenja kaže da, iako projekat ujedinjenja Albanaca nailazi na prepreku u kosovskom ustavu i ne uživa podršku međunarodnih organizacija, smatra da postoji način kako bi se to moglo postići pre nego što "obe države" postanu članice EU
Aljbin Kurti, lider kosovske opozicionog Pokreta za samoopredeljenje ponovo je danas pozvao na nacionalno ujedinjenje svih Albanaca jer, kako tvrdi, ovaj projekat (velika Albanija) nije u sukobu sa politikom EU, a do potpunog... »

Tahiri: Izgradnja političkog konsenzusa ključna u ovoj fazi dijaloga

Danas petak, 22. jun 2018.
Bivša šefica pregovaračkog tima Prištine u dijalogu sa Beogradom Edita Tahiri izjavila je da bi teme sastanka predsednika Srbije i Kosova 24. juna u Briselu mogle biti međusobno priznavanje, ratne reparacije i demarkacija granice, preneo je danas prištinski list „Zeri“.
Edita Tahiri ocenila je da je izgradnja političkog konsenzusa ključna u ovoj fazi procesa. Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti smatra da Tači nema nameru da zaključi dijalog sa Srbijom i želi da nastavi rad na neodređeno... »

"Ujedinjenje Mitrovice važnije nego mesto u UN"

B92 četvrtak, 7. jun 2018.
B92: "Ujedinjenje Mitrovice važnije nego mesto u UN"
Priština -- Ujedinjenje Mitrovice je važnije za proces kosovske izgradnje i razvoja nego mesto u Ujedinjenim nacijama, izjavio je Aljbin Kurti.
Kako prenosi prištinski list "Zeri", lider kosovskog opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti je to rekao nakon sastanka sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Kosovo Igorom Šoltesom. "Za proces izgradnje i razvoja... »

Kurti bi da otima: Hoće ujedinjenje Mitrovice po svaku cenu

Srbija danas četvrtak, 7. jun 2018.
Kurti je to kazao nakon sastanka sa izvestiocem Evropskog parlamenta za tzv. Kosovo Igorom Šoltesom
Ujedinjenje Mitrovice je važnije za proces kosovske izgradnje i razvoja nego mesto u Ujedinjenim nacijama, izjavio je danas lider tzv. kosovskog opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti. Kako prenosi prištinski list... »

Čedomir Jovanović sa Aljbinom Kurtijem u Prištini o "prošlosti, ratovima i ranama na Balkanu"

Telegraf petak, 11. maj 2018.
Kurti je za Jovanovića sinoć napisao da je odigrao "odlučujuću ulogu u slanju Miloševića u Hag, kao i u hapšenju Jovice Stanišića i Frenkija Simatovića" Povezane vesti Najnovije iz kategorije Vesti
Predsednik pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti napisao je na svom Fejsbuk profilu da se u Prištini sreo sa predsednikom LDP Čedomirom Jovanovićem i da su razgovarali o političkim dešavanjima u Beogradu i Prištini, prošlosti,... »

Kurti i Čedomir Jovanović u Prištini o prošlosti, ranama i zaslugama...

RTV petak, 11. maj 2018.
RTV: Kurti i Čedomir Jovanović u Prištini o prošlosti, ranama i zaslugama...
PRIŠTINA - Predsednik pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti napisao je na svom Fejsbuk profilu da se u Prištini sreo sa predsednikom LDP Čedomirom Jovanovićem i da su razgovarali o političkim dešavanjima u Beogradu i Prištini, prošlosti, ratovima i ranama na Balkanu.
Takođe, kako je napisao, razgovarali su o situaciji u regionu, izazovima evropskih integracija. Kurti je za Jovanovića sinoć napisao da je odigrao "odlučujuću ulogu u slanju Miloševića u Hag, kao i u hapšenju Jovice Stanišića i... »

Nova stranka u kosovskoj skupštini sa 11 poslanika

RTS četvrtak, 10. maj 2018.
RTS: Nova stranka u kosovskoj skupštini sa 11 poslanika
U kosovskoj skupštini funkcioniše još jedna politička stranka – Socijaldemokratska partija sa 11 poslanika, odbeglih iz redova pokreta "Samoopredeljenje".
Na vanrednoj konvenciji stranke, održanoj u Prištini, za predsednika izabran je Špend Ahmeti, aktuelni predsednik opštine Priština. Za potpredsednika izabran je Visar Imeri, poslanik u kosovskoj skupštini, a za sekretara stranke... »

©2019 Netmark d.o.o.