Aljbin Kurti

Upućeno je Zapadu, a tiče se Srbije i Albanije!

Alo pre 8 dana
Ako svet Albancima dozvoljava to što zagovara Aljbin Kurti, zašto onda i nama Srbima ne bi to isto bilo dozvoljeno?! Stvaranje 'velike Albanije' značilo bi usvajanje novih principa na Balkanu. * Ako može velika Albanija, zašto ne može velika Srbija… »

Čim je bio siguran da je pobedio na izborima Kurti je izneo prvi bahati zahtev za Beograd, a on je težak 22 milijarde evra

Blic pre 8 dana
Čim je bio siguran da je na nedeljnim izborima u Prištini odneo pobedu, lider "Samoopredeljenja" Aljbin Kurti i jedna od kandidata za novog kosovskog premijera izneo je jedan od prvih zahteva Beogradu - isplatu ratne odštete i time praktično uslovio… »

“Biće zatezanja”: Kako će Kurti izabrati srpskog ministra u Prištini i koja je u tome uloga Srpske liste?

Nedeljnik pre 8 dana
Foto: Profimedia Predsednik pokreta Samoopredeljenje i pobednik kosovskih izbora Aljbin Kurti rekao je da ne računa na saradnju sa Srpskom listom, ali se čini da će u izboru srpskog ministra u kosovskoj vladi biti neophodno da sa tom partijom… »

Kurti: Razgraničenje Kosova sa Crnom Gorom nije zatvoreno pitanje

Novi magazin pre 9 dana
Lider pokreta Samoopređeljenje Aljbin Kurti kazao je da razgraničenje Kosova sa Crnom Gorom nije zatvoreno pitanje. Kurti je, kako prenosi portal Malesia.me, za Televiziju Klan rekao da je potrebno formirati zajedničko radno telo "koje će ispraviti… »

Rama: Dijalog Beograda i Prištine okončati priznanjem

RTS pre 9 dana
Premijer Albanije, Edi Rama, smatra da dijalog Beograda i Prištine treba da bude okončan međusobnim priznavanjem, da bi, kako kaže, potom i ostale zemlje lančano priznale kosovsku nezavisnost. Edi Rama navodi da će Srbija morati da razgovara sa… »

Aljbin Kurti za BBC na srpskom: „Na Kosovu je bio sukob Albanaca kao naroda, i Srbije kao države - a ne Albanaca i Srba"

BBC News pre 9 dana
Lider stranke koja je pobedila na kosovskim izborima u „Intervjuu petkom" govori o odnosima sa Beogradom i kosovskim Srbima, svojoj prošlosti i političkim planovima. Aljbin Kurti postao je nezaobilazno lice kosovske politike - pobedom na vanrednim… »

Ratno krilo Kosova ostalo bez krila

Al Jazeera pre 9 dana
Pobjeda opozicije na parlamentarnim izborima na Kosovu označila je kraj vladavine 'ratnog krila' koje je na vlasti bilo više od 12 godina. Na Kosovu se šestog oktobra desio zemljotres. Po prvi put od 2007. godine, dve opozicione stranke – Pokret… »

Kurti: Demarkacija sa Crnom Gorom nije zatvoreno pitanje

Sputnik pre 9 dana
Lider pokreta Samoopredeljenje i kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti izjavio je danas da demarkacija sa Crnom Gorom nije zatvoreno pitanje. Kurti je za albansku TV „Klan“ rekao, a preneo je crnogorski lokalni portal „Malesija“, da je… »

Potpisali dokument od sedam tačaka! Prištinski mediji: Kurti pravi vladu sa Rugovinom naslednicom

Kurir pre 9 dana
Lideri Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova, Aljbin Kurti i Vjosa Osmani, postigli su dogovor o saradnji, pišu prištinski mediji. Njih dvoje su potpisali dokument o transparentnom upravljanju koji sadrži sedam tačaka. U prvoj je preciziran… »

Rama: Dijalog Beograda i Prištine okončati priznanjem

IndeksOnline pre 9 dana
TIRANA/BEOGRAD – Premijer Albanije, Edi Rama, smatra da dijalog Beograda i Prištine treba da bude okončan međusobnim priznavanjem, da bi, kako kaže, potom i ostale zemlje lančano priznale kosovsku nezavisnost. “Ako (Aljbin) Kurti postane premijer… »

Vesti dana »