Aljbin Kurti - vesti

Kurti najavio proteste protiv "opasne igre" Hašima Tačija

RTS utorak, 18. septembar 2018.
RTS: Kurti najavio proteste protiv "opasne igre" Hašima Tačija
Predsednik pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti najavio je proteste u Prištini 29. septembra, protiv "opasne igre" Hašima Tačija. Istakao je da "narod Kosova neće biti podvrgnut čoveku kao što je predsednik Hašim Tači".
Kurti je na konferenciji za novinare rekao da su protesti neophodni, jer prema njegovom mišljenju, "Tači obmanjuje (Albance) doline, da se mogu ujediniti s Kosovom i da igra opasnu igru, tako što će zameniti Nemačku sa Rusijom, u... »

"Tači svojim predlogom vraća Kosovo u 2007."

Vesti online petak, 14. septembar 2018.
Hašim Tači je svojim predlogom o korekciji granica Kosovo vratio u 2007.godinu, kada ono još nije proglasilo nezavisnost, ocenjuje lider "Samoopredeljenja" Aljbin Kurti.
"Time je napravljena određena šteta", naglasio je on u izjavi bečkom dnevniku "Standard“. Kurti objašnjava da Tači deluje kao da učestvuje u pregovorima o sporazumu sa Srbijom po pitanju "državnosti Kosova“. Prema njegovim... »

Vučić obišao KBC Zemun: Zdravstvo je srce našeg društva, kompletna obnova do Vidovdana! Za Kosovo nema lakog rešenja, to je kao kad rak lečite aspirinom! Jedini ću dvaput dočekati kineskog predsednika (video)

Kurir četvrtak, 13. septembar 2018.
Neću nikada živeti u inostranstvu ni ja, ni neko moj... Ja živim u svojoj zemlji rekao je Vučić i govoreći o Kosovu dodao da "Srbiji nikada ne bi poželeo ono što joj želi Aljbin Kurti"
BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas rekonstruisane i novoopremljene prostorije Kliničko bolničkog centra Zemun. - Zdravstvo je srce našeg društva, treba misliti i na starije i na decu - rekao je Vučić ispred KBC... »

"Jel otišao Vučić?" Internet gori od sprdačine sa liderima lažne države Kosova (foto)

Srbija danas nedelja, 9. septembar 2018.
Brutalni komentari na društvenim mrežama
Poseta predsednika Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji ostavila je snažan utisak i na Albance! Da je Vučićev dolazak odjeknuo kao grom na KiM pokazuju i poruke kosovskih Albanaca na društvenim mrežama koji se već dva dana sprdaju sa svojim političkim vođama. Na Fejsbuk... »

Kurti traži da Albanija zaštiti kosovske interese

Blic nedelja, 9. septembar 2018.
Predsednik Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, sastao se danas u Tirani sa predsednikkom Albanije, Iljirom Metom, sa kojim je razgovarao o, kako je saopšteno iz tog pokreta, značaju veće institucionalne uključenosti Albanije u pružanju podrške i zaštite interesa Kosova. Navodi se da je Kurti sa... »

Jedan od najradikalnijih Albanaca s Kosova otvoreno zatražio pomoć iz Tirane: Kurti opet sanja "veliku Albaniju"

Telegraf subota, 8. septembar 2018.
Predsednik Pokreta Samoopredeljenje sastao se sa predsednikom Albanije, Iljirom Metom
Predsednik Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, sastao se danas u Tirani sa predsednikom Albanije, Iljirom Metom, sa kojim je razgovarao o, kako je saopšteno iz tog pokreta, značaju veće institucionalne uključenosti Albanije u... »

Vučić o Kurtiju: To govori o njegovom nevaspitanju

Srbija danas petak, 7. septembar 2018.
Lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje Kurti pomenuo je ćerku srpskog predsednika
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da to što je lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti pominjao njegovu 16-godišnju kćerku Milicu, samo govori o Kurtijevom nevaspitanju. Kćerku srpskog... »

Kurti od Tirane traži da se suprotastavi Tačijevim idejama

Blic petak, 7. septembar 2018.
Predsednik opozicionog Pokreta samoopredeljenje, Aljbin Kurti, tražio je danas od ambasadora Albanije u Prištini, Kemala Minkhoza, da se zvanična Tirana suprotstavi ideji kosovskog predsednika Hašima Tačija o "korekciji granice" sa Srbijom. Kurti je, kako prenose prištinski mediji, ukazao na... »

Vučić o Kurtiju: To govori o njegovom nevaspitanju

B92 petak, 7. septembar 2018.
B92: Vučić o Kurtiju: To govori o njegovom nevaspitanju
Beograd -- Aleksandar Vučić izjavio je da to što je lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti pominjao njegovu kćerku Milicu, samo govori o nevaspitanju.
Kćerku srpskog predsednika je pomenuo lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje Kurti, koji je istakao da su Vučić i Hašim Tači postali "toliko bliski prijatelji da preostaje još samo da Tačijev sin zaprosi Vučićevu kćerku". "Iz... »

Kurti Tirani: Suprotstavite se Tačiju

Sputnik petak, 7. septembar 2018.
Predsednik opozicionog Pokreta samoopredeljenje Aljbin Kurti tražio je danas od ambasadora Albanije u Prištini Kemala Minhoza, da se zvanična Tirana suprotstavi ideji kosovskog predsednika Hašima Tačija o „korekciji granice“ sa Srbijom.
Kurti je, kako prenose prištinski mediji, ukazao na potrebu da zvanična Tirana reaguje na, kako je naveo, Tačijeve manipulacije opozicijom i građanima, koje nanosi štetu „državi Kosovo“ koja će, kako kaže, imati dalekosežne... »

©2018 Netmark d.o.o.