Aljbin Kurti - vesti

Kurti: Želi se stvoriti utisak da Tači neće ići sam na razgovore

Novi magazin ponedeljak, 3. septembar 2018.
Predsednik Samoopredelenja Aljbin Kurti izjavio je danas da je cilj donošenja odluke o formiranju pregovaračke ekipe Kosova da se stvori utisak da predsednik Kosova Hašim Tači neće ići sam u Brisel na razgovore o normalizaciji odnosa sa Srbijom.
Kurti je rekao da je iznenađen odlukom o formiranju pregovaračke ekipe Kosova, da ne razume šta se događa, ali da to ne znaju ni oni koji su formirali tu ekipu, ali da je cilj da se stvori utisak da Tači neće ići sam na razgovore... »

Kurti najavio proteste: Zaustaviti podelu Kosova

Danas utorak, 4. septembar 2018.
Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti je najavio proteste sa ciljem da se zaustavi podela Kosova, napominjući da je to istorijski zadatak pokreta.
Narednih dana krenućemo sa protestima da zaustavimo (Hašima) Tačija i razmenu teritorija, rekao je Kurti članovima pokreta. On je pozvao članove svoje partije da se mobilišu „kao nikad do sada u sledećim danima i nedeljama, da... »

Albanci imaju rezervni plan i ako se postigne sporazum za Kosovo

Sputnik sreda, 29. avgust 2018.
Opozicija na Kosovu spremna je da izađe na ulice, ukoliko Skupština ne usvoji rezoluciju kojom se Hašimu Tačiju, predsedniku Kosova i glavnom akteru za finalne pregovora sa Beogradom, zabranjuje bilo kakav razgovor na temu promene kosovskih granica.
U zahtevu da se Tačiju „vežu ruke“ prednjači lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti, koji je pozvao i stranku kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da svojim glasovima podrži opoziciju, jer sama nema dovoljno glasova da izglasa... »

Kurti: Razgovor o teritoriji vodi ratu, a ne miru

Blic utorak, 14. avgust 2018.
Razmena teritorija ili korekcija granica između Beograda i Prištine može imati štetne posledice, smatra lider "Samoopredeljenja" Aljbin Kurti, i dodaje da razgovor o teritoriji više vodi ka ratu, nego miru. “- Zabrinut sam, jer nam je iz najskorije gorke istorije Balkana jasno da pregovori o... »

Kurti: Pregovori o razmeni teritorija dovode do rata

BK TV utorak, 14. avgust 2018.
Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti izjavio je da razmena teritorija ili korekcija granica između Beograda i Prištine može da ima štetne posledice. On je dodao da razgovor o teritoriji više vodi ka ratu nego ka miru. “Zabrinut sam, jer nam je iz najskorije gorke istorije Balkana jasno da pregovori... »

Kurti i Kamberi: Da u korekciju granica bude uključena preševska dolina

Novi magazin utorak, 7. avgust 2018.
Lider kosovskog pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti izjavio je danas da će pitanje korekcija granica između Srbije i Kosova biti otvoreno u septembru u Briselu i da predlog nije prihvatljiv ako se odnosi samo na deo Preševske doline, a ne na cele opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa na jugu Srbije.
Kako je objasnio Kurti, u pregovorima se mora poštovati volja 99 odsto Albanaca iz tih opština koji su glasali za pripajanje Kosovu 1. i 2. marta 1992. godine na referendumu koji Srbija ne priznaje. "Termin korekcija granica koji... »

Kosovska skupština na odmoru, bez dogovora o završnici dijaloga

RTS utorak, 31. jul 2018.
RTS: Kosovska skupština na odmoru, bez dogovora o završnici dijaloga
Parlament u Prištini od danas je na letnjoj pauzi pošto je zbog nedostatka kvoruma, bez epiloga, kasno sinoć završio dvodnevnu raspravu o očekivanoj, finalnoj fazi dijaloga Beograda i Prištine.
Poslanici su juče skoro 10 sati raspravljali o nacrtu rezolucije koju je predložila grupa Socijaldemokratske partije, bivših poslanika pokreta "Samoopredeljenje". Budućnost dijaloga sa Beogradom i uloga parlamenta, bila je povod... »

"Iza ideje o podeli ili razgraničenju KiM je pokušaj..."

B92 četvrtak, 26. jul 2018.
B92: "Iza ideje o podeli ili razgraničenju KiM je pokušaj..."
Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti izjavio je da se iza ideje o podeli ili razgraničenju Kosova krije pokušaj da se ozvaniči specijalni status za sever Kosova.
On je tokom razgovora sa predstavnicima tri opštine sa juga Srbije - Preševa, Bujanovca i Medveđe, rekao da je ideja o podeli nova prevara. "Razlog zašto mislim da se radi o novoj prevari je da je ideja o razmeni ili korigovanju... »

Haradinaj i Tači: Podele Kosova neće biti; Kurti: Ta priča je novi trik

Blic četvrtak, 26. jul 2018.
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj i predsednik Hašim Tači rekli su danas da podele Kosova neće biti. Predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti izjavio je danas da su teme o razmeni teritorija ili korekciji granice sa Srbijom, nova prevara na štetu Prištine. - Što Kosovo? Kosovo je već malo, nema... »

Kurti ponovo provocira: Albanija i Kosovo treba da se ujedine, to nije u sukobu sa politikom EU

Večernje novosti četvrtak, 19. jul 2018.
Aljbin Kurti, lider opozicionog Pokreta za samoopredeljenje ponovo je danas pozvao na nacionalno ujedinjenje sivh Albanaca jer, kako tvrdi, ovaj projekat (velika Albanija) nije u sukobu sa politikom EU
Aljbin Kurti, lider opozicionog Pokreta za samoopredeljenje ponovo je danas pozvao na nacionalno ujedinjenje sivh Albanaca jer, kako tvrdi, ovaj projekat (velika Albanija) nije u sukobu sa politikom EU, a do potpunog ujedinjenja... »

Pozadina bruke u Parizu Kušner "veza" Tačiju za mesto iza Putina?

Večernje novosti  pre 5 sati  još 1 povezana

Dačić: Protestovaću na SB UN zbog odluke Prištine o vojsci

Večernje novosti  pre 7 sati  još 2 povezane

Na današnji dan, 14. novembar

B92  pre 5 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.