Aljbin Kurti

Kurti: Srpska lista nije srpska zajednica

Večernje novosti pre 4 dana
Srpska lista nije srpska zajednica i ustav Kosova ne kaže da u vladi mora da bude čovek iz SL, izjavio je danas kandidat za kosovskog premijera i lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti. Srpska lista nije srpska zajednica i ustav Kosova ne kaže da… »

Šiptar Kurti opet u ludilu mozga: Nema podele Kosova, a Srpska lista neće nužno dobiti predstavnika u budućoj vladi!

Pravda pre 5 dana
Aljbin Kurti, predsednik pokreta Samoopredeljenje, stranke koja je pobednik parlamentarnih izbora na Kosovu, kaže da koalicioni pregovori nisu odmakli. Sebe vidi kao budućeg premijera, a za Al Džeziru je govorio i o epilogu dijaloga sa Srbijom i… »

Kurti: Srpska lista nije srpska zajednica, Ustav ne kaže da mora biti u vladi

N1 Info pre 5 dana
Predsednik Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da bi pregovori Beograda i Prištine mogli početi pre izbora u Srbiji naredne godine. On je rekao da Srpska lista "nije srpska zajednica" i dodao da Ustav Kosova "ne kaže" da ta lista mora… »

Novosti: Kurti ne odustaje od Velike Albanije

IndeksOnline pre 4 dana
BEOGRAD – Kandidat za kosovskog premijera, lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti nastavlja s provokacijama i ponovo je potvrdio svoja višegodišnja zalaganja za stvaranje “Velike Albanije”, pišu “Večernje novosti”. Kako navodi list… »

Britanski ambasador se sastao sa Kurtijem

Telegraf pre 4 dana
Ambasador Abot je čestitao Kurtiju na izbornom uspehu. Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti sastao se danas sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva na (tzv.) Kosovu Nikolasom Abotom i šefom Političkog odseka Semjuelom Pajsom, preneo je Klan… »

Kurti: U novembru počinjemo da rešavamo pitanje taksi

Sputnik pre 4 dana
Aljbin Kurti, lider Samopredeljenja, potvrdio je za BHT1 da bi u novembru mogao preuzeti funkciju premijera Kosova, a nakon toga i da počne da rešava pitanja koja se tiču takse na robu iz BiH i Srbije. U tom je smislu najavio direktne razgovore… »

Kurti dao intervju na srpskom, evo šta će prvo uraditi kad preuzme vlast: Želim Srbe u vladi, ali ne iz Srpske liste

Kurir pre 4 dana
Lider Saomoopredeljenja i pobednik izbora na Kosovu i Metohiji Aljbin Kurti izjavio je danas da neće pristati ni na kakvu podelu te teritorije, te da je Kosovo za njega nezavisna država i da o tome nema šta da se pregovara. Kurti je podsetio da je… »

"Niko ne zna epilog dijaloga": Kurti: Nema podele Kosova, a Srpska lista neće nužno dobiti predstavnika u budućoj vladi

Blic pre 4 dana
Aljbin Kurti, predsednik pokreta Samoopredeljenje, stranke koja je pobednik parlamentarnih izbora na Kosovu, kaže da koalicioni pregovori nisu odmakli. Sebe vidi kao budućeg premijera, a za Al Džeziru je govorio i o epilogu dijaloga sa Srbijom i… »

Kurti najavio početak pregovora o taksama

Telegraf pre 4 dana
Kurti je najavio i kada bi mogao da preuzme funkciju premijera privremenih institucija u Prištini. Aljbin Kurti lider Samopredeljenja potvrdio je za "Jedan" BHT1 da bi u novembru mogao preuzeti funkciju premijera privremenih prištinskih institucija, a… »

Kosovski mediji: Kurti se sastao sa Nenadom Rašićem

Novi magazin pre 5 dana
Kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti započeo je u nedelju sastanak sa predstavnikom koalicije "Sloboda" Nenadom Rašićem, objavila je Gazeta Expreš a prenosi KoSSev. Kurti, čija je stranka na izborima 6. oktobra ostvarila pobedu prema… »

Vesti dana »