Aljbin Kurti - vesti

U Prištini protest protivnika korekcije granica

Studio B subota, 29. septembar 2018.
U Prištini je počelo okupljanje građana na protestu koji organizuje opozicioni pokret Samoopredeljenje, a protiv ideje kosovskog predsednika Hašima Tačija o korekciji granice sa Srbijom.
foto Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu Protivnici ove ideje iz više kosovskih gradova već su stigli u Prištinu, dok se dolazak iz drugih najavjuje. Saobraćaj u centru Prištine je blokiran. Oni, kako prenose prištinski mediji, u... »

Protesti “Samoopredeljenja” protiv Tačija

Jug press subota, 29. septembar 2018.
PRIŠTINA U centru Prištine, na trgu Skenderbeg, danas od 14 sati pokret “Samoopredeljenje” organizovalo je dugo pripremljeni protest pod nazivom “Protiv podele”. Protestu se pridruzilo i dvoje poslanika DSK Vjosa Osmani i Hadzi Avdilji kao i nezavisni poslanik Korab Sejdiu. Na skupu su, izmedju... »

Priština: Protest protiv promene granice

Mondo subota, 29. septembar 2018.
U Prištini je danas održan protest pripadnika pokreta Samoopredeljenje, koji se protive ideji predsednika Hašima Tačija o korekciji granice sa Srbijom, a okupljanje je proteklo bez incidenata, javila je Radio-televizija Kosova (RTK).
Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija U centru Prištine okupilo se nekoliko hiljada pristalica pokreta Samoopredeljenje iz svih većih gradova na Kosovu, demonstrirajući protiv predloga predsednika Hašima Tačija o korekciji... »

Pobuna na Kosovu! Albanci međusobno zakrvili, Kurti poziva: Svi se udružite protiv Tačija! (video)

Srbija danas subota, 29. septembar 2018.
Opšti haos u južnoj srpskoj pokraijni!
Predsednik opozicionog pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, poručio je da je današnji protest za odbranu "Republike Kosova" i protiv Hašima Tačija, koji "ugrožava kosovsku nezavisnost". On je poručio da narod nije spreman da pristane na nešto što Tači dogovara sa... »

Kurti: Tači ugrožava kosovsku nezavisnost

Politika subota, 29. septembar 2018.
PRIŠTINA – Predsednik opozicionog pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, poručio je da je današnji protest za odbranu „Republike Kosova” i protiv Hašima Tačija, koji „ugrožava kosovsku nezavisnost”. On je poručio da narod nije spreman da pristane na nešto što Tači dogovara sa predsednikom Srbije... »

Mustafa i Kurti: Kosovo danas više nego li ikada ima potrebe za promenama

Novi magazin utorak, 25. septembar 2018.
Lideri Demokratskog saveza Kosova (DSK) i Samoopredelenja, Isa Mustafa i Aljbin Kurti su danas ocenili da Kosovo danas više nego li ikada ima potrebe za promenom.
Dva lidera su se danas srela i, kako su napisali na Fejsbuku, razgovarala o koordinaciji aktivnosti na „ zaustavljanju dalje degradacije vlade i dovođenja u pitanje teritorije Kosova“. Govoreći o susretu sa Kurtijem lider DSK Isa... »

Svi protiv Tačija

Dojče vele subota, 22. septembar 2018.
Predsednik Kosova Hašim Tači nema kod kuće skoro nikakvu podršku za razmenu teritorija sa Srbijom, prenose mediji na nemačkom. Protiv Tačijeve ideje su svi bitniji političari, nevladin sektor i mediji.
„On je prilično usamljen. Nakon što je kosovski predsednik Hašim Tači u jednom otvorenom pismu osnažio ideju o razmeni teritorija sa Srbijom, po ko zna koji put su se tome usprotivili političari vlasti i opozicije“, piše bečki... »

Nemački mediji: Svi protiv Tačija

Sputnik subota, 22. septembar 2018.
Kosovski predsednik Hašim Tači nema kod kuće skoro nikakvu podršku za razmenu teritorija sa Srbijom, pišu nemački mediji, prenosi „Dojče vele“.
Protiv Tačijeve ideje su, kako se navodi, svi bitniji političari, nevladin sektor i mediji. „On je prilično usamljen. Nakon što je kosovski predsednik Hašim Tači u jednom otvorenom pismu osnažio ideju o razmeni teritorija sa... »

Kurti najavio proteste protiv "opasne igre" Hašima Tačija

RTS utorak, 18. septembar 2018.
RTS: Kurti najavio proteste protiv "opasne igre" Hašima Tačija
Predsednik pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti najavio je proteste u Prištini 29. septembra, protiv "opasne igre" Hašima Tačija. Istakao je da "narod Kosova neće biti podvrgnut čoveku kao što je predsednik Hašim Tači".
Kurti je na konferenciji za novinare rekao da su protesti neophodni, jer prema njegovom mišljenju, "Tači obmanjuje (Albance) doline, da se mogu ujediniti s Kosovom i da igra opasnu igru, tako što će zameniti Nemačku sa Rusijom, u... »

"Tači svojim predlogom vraća Kosovo u 2007."

Vesti online petak, 14. septembar 2018.
Hašim Tači je svojim predlogom o korekciji granica Kosovo vratio u 2007.godinu, kada ono još nije proglasilo nezavisnost, ocenjuje lider "Samoopredeljenja" Aljbin Kurti.
"Time je napravljena određena šteta", naglasio je on u izjavi bečkom dnevniku "Standard“. Kurti objašnjava da Tači deluje kao da učestvuje u pregovorima o sporazumu sa Srbijom po pitanju "državnosti Kosova“. Prema njegovim... »

©2019 Netmark d.o.o.