Aljbin Kurti - vesti

Kurti jedini kandidat za predsednika Samoopredeljenja

B92 pre 9 dana
B92: Kurti jedini kandidat za predsednika Samoopredeljenja
Priština -- Poslanik Samoopredeljenja i osnivač tog pokreta Aljbin Kurti jedini je kandidat za predsednika te stranke.
Očekuje se da će u februaru biti okončan izborni proces u stranci koja se trenutno suočava sa problemima i podelama u najužem rukovodstvu. Kurti planira da se vrati na čelo stranke nakon što je predsednik Samoopredeljenja u... »

Visar Imeri: Samoopredeljen

Danas pre 16 dana
Predsednik kosovskog opozicionog pokreta Samoopredeljenje Visar Imeri objavio je da podnosi ostavku na čelnu funkciju, ističući da mu je to jedna od najtežih odluka koje je doneo u životu, kao i jedan od najtežih dana. On je poručio da "pokret nije ujedinjen, nije ni snažan, a kada nije snažan,... »

Priština, uslovna kazna za Aljbina Kurtija zbog suzavca u parlamentu

RTS pre 17 dana
RTV: Kurti osuđen na 18 meseci zatvora, uslovno dve godine
Sud u Prištini osudio je četvoro zvaničnika pokreta Samoopredeljenje na zatvorske kazne zbog bacanja suzavca u kosovskom parlamentu. Osnivač tog pokreta Aljbin Kurti osuđen je na 18 meseci zatvora, ali čelnici Samoopredeljenja neće završiti iza rešetaka ukoliko u naredne dve godine ne ponove prekršaje.
Osim Kurtija, na uslovne kazne osuđeni su Aljbuljena Hadžiju, Donika Kadaj Bujupi i Faton Topali, koji su učestvovali u neredima tokom parlamentarne rasprave o demarkaciji sa Crnom Gorom i formiranju Zajednice srpskih opština,... »

Kurti osuđen na 18 meseci zatvora

Alo pre 17 dana
Alo: Kurti osuđen na 18 meseci zatvora
Osnovni sud u Prištini osudio je danas četvoro poslanika Samoopredeljenja na uslovne kazne od 14 meseci do 18 meseci zatvora uslovno zbog bacanja suzavca u kosovskom parlamentu.
Aljbin Kurti osuđen je na 18, Aljbuljeni Hadžiju 15 meseca, Donika Kadaj Bujupi na 18 i Faton Topali na 14 meseci zatvora, uslovno na dve godine, tako da neće ići u zatvor ukoliko u periodu od dve godine ne izvrše neko drugo... »

Osuđena četiri poslanika Samoopredeljenja

Slobodna Evropa pre 17 dana
Osnovni sud u Prištini osudio je četiri poslanika pokreta Samoopredeljenje zbog aktiviranja suzavca u Skupštini Kosova. Aljbin Kurti, Aljbuljena Hadžiu i Donika Kadaj Bujupi osuđeni su na po godinu ipo zbog upotrebe oružja i ometanja službenog lica. Faton Topali osuđen je na godinu i dva meseca... »

Uslovne kazne poslanicima Samoopredeljenja za suzavac u parlamentu

Insajder pre 17 dana
Četvoro poslanika opozicionog kosovskog Pokreta Samoopredeljenje danas je osuđeno na uslovne kazne zbog korišćenja suzavca na sednici Skupštine Kosova.
Aljbin Kurti osuđen je na godinu i po dana, uslovno na dve godine. Na istu kaznu osuđena je i poslanica Donika Kadaj Bujupi, dok je poslanica Aljbuljena Hadžiju osuđena na godinu dana i tri meseca, uslovno na dve godine. Poslanik... »

Kurti potvrdio kandidaturu za predsednika Samoopredeljenja

Blic pre 22 dana
B92: Kurti potvrdio kandidaturu za predsednika Samoopredeljenja
Poslanik opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti, koji je danas pušten iz pritvora, u izjavi za portal Kallikso.com potvrdio je svoju kandidaturu za predsednika tog pokreta.
Kurti, jedan od osnivača pokreta Samoopredeljenje, je prvi put javno progovorio o tome da u pokreta ima podela. "Tačno je da smo imali nesuglasice u pokretu Samoopredeljenje, ali dijalogom, demokratskim načinom i strpljenjem... »

Kurti i Bujupi pušteni iz pritvora

Večernje novosti pre 22 dana
Kako prenose kosovski mediji, članovi Saompredeljenja su pušteni bez posebnih bezednosnih mera, a presuda njima i još dvojicu poslanika njihovog pokreta biće objavljena 3. januara naredne godine
Poslanici opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti i Donika Kadar Bujupi pusteni su danas iz pritvora, iako je ranije ove sedmice sud produžio pritvor za još 30 dana. Kako prenose kosovski mediji, oni su pušteni bez... »

Još mesec dana pritvora Kurtiju

RTS pre 24 dana
RTS: Još mesec dana pritvora Kurtiju
Dvoje poslanika pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti i Donika Kadaj Bujupi, biće još mesec dana u sudskom pritvoru, objavio je njihov advokat Afrim Salihu.
Njima je danas isticala mera od mesec dana sudskog pritvora, koja im je određena pošto su prekršili meru kućnog pritvora učestvujući mitingu stranke u Prištini, posle pobede njihovog kandidata za gradonačelnika. Protiv Kurtija i... »

Razdor u Samoopredeljenju, predsednik izbegao Glavni odbor

RTS pre 33 dana
RTS: Razdor u Samoopredeljenju, predsednik izbegao Glavni odbor
Sednici Glavnog odbora kosovskog pokreta Samoopredeljenje, na kojoj je jednoglasno odlučeno da se organizuju novi izbori za predsednika pokreta tokom februara iduće godine, nije prisustvovao aktuelni predsednik Samoopredeljenja Visar Imeri, a RTK2 navodi da postoje glasine da je na pomolu razdor u ovoj stranci.
Juče održanoj sednici, pored Imerija, nije prisustvovao ni doskorašnji organizacioni sekretar pokreta Dardan Moličaj, kao ni poslanica Aida Derguti. RTK2 prenosi da je sednica održana nakon "neuobičajene komunikacije između nekih... »

PS: Vučić pokazao da mu je srpski narod na prvom mestu

Blic  pre 7 sati  još 1 povezana

Novi protesti u Rumuniji

Danas  pre 10 sati  još 2 povezane

Čavušoglu i Tilerson razgovarali telefonom

Blic  pre 8 sati  još 2 povezane

Tramp: "Savršen dan" za ženski marš

Večernje novosti  pre 10 sati  još 2 povezane
©2018 Netmark d.o.o.