Aljbin Kurti - vesti

Tahiri: Izgradnja političkog konsenzusa ključna u ovoj fazi dijaloga

Danas pre 24 dana
Bivša šefica pregovaračkog tima Prištine u dijalogu sa Beogradom Edita Tahiri izjavila je da bi teme sastanka predsednika Srbije i Kosova 24. juna u Briselu mogle biti međusobno priznavanje, ratne reparacije i demarkacija granice, preneo je danas prištinski list „Zeri“.
Edita Tahiri ocenila je da je izgradnja političkog konsenzusa ključna u ovoj fazi procesa. Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti smatra da Tači nema nameru da zaključi dijalog sa Srbijom i želi da nastavi rad na neodređeno... »

Kurti: Ujedinjenje Mitrovice važnije nego mesto Kosova u UN

RTV pre 39 dana
RTV: Kurti: Ujedinjenje Mitrovice važnije nego mesto Kosova u UN
PRIŠTINA - Ujedinjenje Mitrovice je važnije za proces kosovske izgradnje i razvoja nego mesto u Ujedinjenim nacijama, izjavio je danas lider kosovskog opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti.
Kako prenosi prištinski list "Zeri", Kurti je to kazao nakon sastanka sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Kosovo Igorom Šoltesom. "Za proces izgradnje i razvoja kosovske države je važnije ujedinjenje Mitrovice, nego mesto u... »

Kurti: Ujedinjenje Mitrovice važnije nego mesto u UN

Sputnik pre 39 dana
Ujedinjenje Mitrovice je važnije za proces kosovske izgradnje i razvoja nego mesto u Ujedinjenim nacijama, izjavio je danas lider kosovskog opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti.
Kako prenosi prištinski list „Zeri“, Kurti je to kazao nakon sastanka sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Kosovo Igorom Šoltesom. „Za proces izgradnje i razvoja kosovske države je važnije ujedinjenje Mitrovice, nego mesto u... »

Čedomir Jovanović sa Aljbinom Kurtijem u Prištini o "prošlosti, ratovima i ranama na Balkanu"

Telegraf petak, 11. maj 2018.
Kurti je za Jovanovića sinoć napisao da je odigrao "odlučujuću ulogu u slanju Miloševića u Hag, kao i u hapšenju Jovice Stanišića i Frenkija Simatovića" Povezane vesti Najnovije iz kategorije Vesti
Predsednik pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti napisao je na svom Fejsbuk profilu da se u Prištini sreo sa predsednikom LDP Čedomirom Jovanovićem i da su razgovarali o političkim dešavanjima u Beogradu i Prištini, prošlosti,... »

Kurti i Čedomir Jovanović u Prištini o prošlosti, ranama i zaslugama...

RTV petak, 11. maj 2018.
RTV: Kurti i Čedomir Jovanović u Prištini o prošlosti, ranama i zaslugama...
PRIŠTINA - Predsednik pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti napisao je na svom Fejsbuk profilu da se u Prištini sreo sa predsednikom LDP Čedomirom Jovanovićem i da su razgovarali o političkim dešavanjima u Beogradu i Prištini, prošlosti, ratovima i ranama na Balkanu.
Takođe, kako je napisao, razgovarali su o situaciji u regionu, izazovima evropskih integracija. Kurti je za Jovanovića sinoć napisao da je odigrao "odlučujuću ulogu u slanju Miloševića u Hag, kao i u hapšenju Jovice Stanišića i... »

Nova stranka u kosovskoj skupštini sa 11 poslanika

RTS četvrtak, 10. maj 2018.
RTS: Nova stranka u kosovskoj skupštini sa 11 poslanika
U kosovskoj skupštini funkcioniše još jedna politička stranka – Socijaldemokratska partija sa 11 poslanika, odbeglih iz redova pokreta "Samoopredeljenje".
Na vanrednoj konvenciji stranke, održanoj u Prištini, za predsednika izabran je Špend Ahmeti, aktuelni predsednik opštine Priština. Za potpredsednika izabran je Visar Imeri, poslanik u kosovskoj skupštini, a za sekretara stranke... »

Kurti: Beograd nije važniji nego kosovski Srbi

Danas sreda, 9. maj 2018.
Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da njegova partija daje prednost kosovskim Srbima pre nego Beogradu, rekao je u intervjuu za RTK.
„U principu nismo protiv dijaloga sa Beogradom, ali smo protiv dijaloga bez principa. Dajemo prioritet dijalogu sa kosovskim Srbima. Ne bi trebalo da smatramo važnijim Beograd od kosovskih Srba“, rekao je Kurti, prenosi RTK2. „Mi... »

Kurti: Usprotivi se pokušajima vlade da uspostavi ZSO tokom letnje pauze

BK TV ponedeljak, 7. maj 2018.
Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti rekao je danas da se treba usprotiviti "pokušajima vlade da uspostavi Zajednicu srpskih opština (ZSO) sa srpskom većinom tokom skupštinske letnje pauze". Kurti je rekao da bi to trebalo sprečiti na sve načine i da "zajednica neće imati karakter nevladine... »

Kurti: Ne dozvoliti da se ZSO formira u letnjoj pauzi

Blic ponedeljak, 7. maj 2018.
Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti rekao je danas da se treba usprotiviti "pokušajima vlade da uspostavi Zajednicu srpskih opština (ZSO) sa srpskom većinom tokom skupštinske letnje pauze". Kurti je rekao da bi to trebalo sprečiti na sve načine i da "zajednica neće imati karakter nevladine... »

Kurti: Srbi na Kosovu se plaše paralelnih struktura, posebno posle ubistva Ivanovića

Beta petak, 27. april 2018.
Predsednik Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da su Srbi na Kosovu preplašeni paralelnim strukturama Beograda na Kosovu, pogotovo posle ubistva Olivera Ivanovića. "Mi ne znamo šta Srbi na Kosovu misle, dok god su nad njihovim glavama paralelne strukture. Nismo u mogućnosti da čujemo... »

Jedan na jedan: Tramp i Putin danas u Helsinkiju

BBC News  pre 2 sata  još 53 povezane

Incident pred obraćanje Putina i Trampa

RTS  pre 52 minuta  još 21 povezana

EU donirala opremu za prevenciju poplava

RTV  pre 1 sat  još 18 povezanih

Definitivno se vratio: Novak Đoković ponovo u top 10

Hot sport  pre 3 sata  još 18 povezanih

Vučić: Boljitak građanima, auto-put ove godine

Danas  pre 3 sata  još 17 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.