Aljbin Kurti

Sprema se nova koalicija bez Aljbina Kurtija?

RTV pre 6 sati
PRIŠTINA - U Prištini se priprema nova koalicija za sastav vlade u kojoj nema Aljbina Kurtija i Samoopredeljenja nakon što su se sastali Ramuš Haradinaj, Kadri Veselji, Fatmir Ljimaj i Bedžet Pacoli, kako bi razgovarali o eventualnom formiranju… »

Tači: Vreme ističe, Kurti da prihvati ili odbije mandat

Dnevnik pre 1 sat
PRIŠTINA: Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je danas da vreme ističe i da bi lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti trebalo da prihvati nominaciju za premijera ili da se odrekne toga, prenosi Ljajmi. "Dugo smo čekali… »

Kurti izvisio? Na pomolu novi dogovor o koaliciji

Srbija danas pre 4 sata
Aljbin Kurti i Demokratski savez Kosova Ise Mustafe nisu uspeli da se dogovore o budućoj vladajućoj koaliciji. U Prištini se priprema nova koalicija za sastav vlade u kojoj nema Aljbina Kurtija i Samoopredeljenja nakon što su se sastali Ramuš… »

Tači saterao u ćošak Aljbina Kurtija: Uzmi mandat ili ga ostavi

Sputnik pre 2 sata
Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači nagovestio je da bi mogao samoinicijativno da proglasi lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija za mandatara buduće vlade privremenih institucija Kosova. Ova vest je usledila odmah pošto je… »

Haradinaj: Kurti nas do sad nije zvao ni na konsultacije

Telegraf pre 6 sati
Haradinaj jerekao da bi, ukoliko Aljbin Kurti ili Pokret Samoopredeljenje dođu sa idejom šta dalje, on to razmotrio. Vršilac dužnosti premijera privremenih institucija u Prištini i lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je… »

Austrijska poslanica otkriva zašto Amerika koči formiranje Kurtijeve vlade

Vesti online pre 1 dan
Iza neformiranja vlade u Prištini stoje i razni interesi, kao što su ekonomski interesi SAD, ocenila je Viola fon Kramon Taubadel, izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo i austrijska poslanica. Ona otkriva i koji je ugovor Aljbin Kurti najavio da… »

Samoopredeljenje: Predstavićemo ime mandatara Tačiju

B92 pre 1 dan
Iz Pokreta Samoopredjeljenja je ukazano da će ime mandatara, bez odlaganja, biti predstavljeno Hašimu Tačiju. Oni su rekli da neće odustati od formiranja Vlade, čak i ako ne postignu koalicioni sporazum s Demokratskim savezom Kosova. "U rokovima… »

Austrijska poslanica otkriva zašto Amerika koči formiranje Kurtijeve vlade

Sputnik pre 1 dan
Iza neformiranja vlade u Prištini stoje i razni interesi, kao što su ekonomski interesi SAD, ocenila je Viola fon Kramon Taubadel, izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo i austrijska poslanica. Ona otkriva i koji je ugovor Aljbin Kurti najavio da će… »

SAD ubeđuju Kurtija i Mustafu da se dogovore

Danas pre 2 dana
Samoopredeljenje odbacilo "poslednju ponudu" Demokratskog saveza Kosova za formiranje vlade Novi izbori na Kosovu postaju sve izvesniji scenario nakon što su predstavnici Samoopredeljenja javno odbacili „poslednju ponudu“ Demokratskog saveza Kosova… »

Kurti odbio poslednju ponudu

B92 pre 3 dana
Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti je zvanično pisanim putem odbio poslednju ponudu DSK Ise Mustafe za formiranje zajedničke vlasti. Mustafa je ponudu Kurtiju dostavio juče, a on ju je odbio danas zvanično pismom upućenim parlamentu i DSK… »

Vesti dana »