Aljbin Kurti - vesti

Jedan od najradikalnijih Albanaca s Kosova otvoreno zatražio pomoć iz Tirane: Kurti opet sanja "veliku Albaniju"

Telegraf subota, 8. septembar 2018.
Predsednik Pokreta Samoopredeljenje sastao se sa predsednikom Albanije, Iljirom Metom
Predsednik Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, sastao se danas u Tirani sa predsednikom Albanije, Iljirom Metom, sa kojim je razgovarao o, kako je saopšteno iz tog pokreta, značaju veće institucionalne uključenosti Albanije u... »

Vučić o Kurtiju: To govori o njegovom nevaspitanju

Srbija danas petak, 7. septembar 2018.
Lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje Kurti pomenuo je ćerku srpskog predsednika
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da to što je lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti pominjao njegovu 16-godišnju kćerku Milicu, samo govori o Kurtijevom nevaspitanju. Kćerku srpskog... »

Kurti od Tirane traži da se suprotastavi Tačijevim idejama

Blic petak, 7. septembar 2018.
Predsednik opozicionog Pokreta samoopredeljenje, Aljbin Kurti, tražio je danas od ambasadora Albanije u Prištini, Kemala Minkhoza, da se zvanična Tirana suprotstavi ideji kosovskog predsednika Hašima Tačija o "korekciji granice" sa Srbijom. Kurti je, kako prenose prištinski mediji, ukazao na... »

Vučić o Kurtiju: To govori o njegovom nevaspitanju

B92 petak, 7. septembar 2018.
B92: Vučić o Kurtiju: To govori o njegovom nevaspitanju
Beograd -- Aleksandar Vučić izjavio je da to što je lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti pominjao njegovu kćerku Milicu, samo govori o nevaspitanju.
Kćerku srpskog predsednika je pomenuo lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje Kurti, koji je istakao da su Vučić i Hašim Tači postali "toliko bliski prijatelji da preostaje još samo da Tačijev sin zaprosi Vučićevu kćerku". "Iz... »

Kurti Tirani: Suprotstavite se Tačiju

Sputnik petak, 7. septembar 2018.
Predsednik opozicionog Pokreta samoopredeljenje Aljbin Kurti tražio je danas od ambasadora Albanije u Prištini Kemala Minhoza, da se zvanična Tirana suprotstavi ideji kosovskog predsednika Hašima Tačija o „korekciji granice“ sa Srbijom.
Kurti je, kako prenose prištinski mediji, ukazao na potrebu da zvanična Tirana reaguje na, kako je naveo, Tačijeve manipulacije opozicijom i građanima, koje nanosi štetu „državi Kosovo“ koja će, kako kaže, imati dalekosežne... »

Zločincu preti svrgnuće! Priština uz pomoć Albanije ruši Tačija?!

Srbija danas petak, 7. septembar 2018.
Sunarodnici se žestoko sukobili
Predsednik opozicionog Pokreta samoopredeljenje, Aljbin Kurti, tražio je danas od ambasadora Albanije u Prištini, Kemala Minkhoza, da se zvanična Tirana suprotstavi ideji predsednika lažne države Kosovo Hašima Tačija o "korekciji granice" sa Srbijom. Kurti je, kako... »

Tačijev sin odgovara: Hvala na ponudi Aljbin, čekaću tvoju

B92 četvrtak, 6. septembar 2018.
B92: Tačijev sin odgovara: Hvala na ponudi Aljbin, čekaću tvoju
Priština -- Endrit Tači, sin kosovskog predsednika Hašima Tačija odgovorio je na neprimerenu opasku lidera opozicionog Pokreta samoopredeljenje, Aljbina Kurtija.
Kurti je rekao da su predsednik Srbije i kosovski predsednik postali toliko "bliski prijatelji" da preostaje još samo da mladi Tači zaprosi ćerku Aleksandra Vučića. Endriti je na Instagramu poručio Kurtiju da mu zahvaljuje, ali... »

Albanizacija bošnjaka u raškoj oblasti? Po uzoru na kurtija: Ugljanin promenio ime liste u „Samoopredeljenje“

Večernje novosti sreda, 5. septembar 2018.
Slučajno ili ne, naziv „Samoopredeljenje“ nosi i najradikalnija stranka i poslanička grupa na Kosovu, koju predvodi Aljbin Kurti
Politička grupacija Sulejmana Ugljanina je pre nekoliko dana najavila svoje učešće na izborima za Bošnjačko nacionalno veće sa listom „Za bošnjačko jedinstvo — dr Sulejman Ugljanin“, ali je onda Ugljanin naprečac odlučio da... »

Ugljanin kao Kurti: Promenio ime liste u „Samoopredeljenje“

Sputnik sreda, 5. septembar 2018.
Još jedna Ugljaninova provokacija ili pokušaj albanizacije Bošnjaka u Sandžaku!
Politička grupacija Sulejmana Ugljanina je pre nekoliko dana najavila svoje učešće na izborima za Bošnjačko nacionalno veće sa listom „Za bošnjačko jedinstvo — dr Sulejman Ugljanin“, ali je onda Ugljanin naprečac odlučio da... »

Kurti: Tači i Vučić vole moć

Danas utorak, 4. septembar 2018.
Predsednik Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, izjavio je da će današnje zasedanje kosovskog parlamenta poslužiti da se stvori neka vrsta štita od onoga što radi predsednik Kosova Hašim Tači, prenosi Kossev.
On (Hašim Tači) je čovek koji ne može da zaštiti naš integritet i koji ne može da se odbrani. Verujem da postoje planovi za trgovinu teritorijama. Nužno je da se država Kosovo – koja zavisi od države Srbije – pridruži EU, rekao... »

©2019 Netmark d.o.o.