Aljbin Kurti - vesti

U Prištini protest protivnika korekcije granica

Studio B subota, 29. septembar 2018.
U Prištini je počelo okupljanje građana na protestu koji organizuje opozicioni pokret Samoopredeljenje, a protiv ideje kosovskog predsednika Hašima Tačija o korekciji granice sa Srbijom.
foto Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu Protivnici ove ideje iz više kosovskih gradova već su stigli u Prištinu, dok se dolazak iz drugih najavjuje. Saobraćaj u centru Prištine je blokiran. Oni, kako prenose prištinski mediji, u... »

Kurti: Ovo je protest za ljubav prema našoj zemlji

Novi magazin subota, 29. septembar 2018.
Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti izjavio je danas da protest koji su danas organizovali, nije protest inata ili mrženje prema bilo kome, već skup kojim iskazuju ljubav prema Kosovu.
"Ovo je protest za ljubav prema našoj zemlji. Toliko mnogo volimo Republiku Kosovo, toliko volimo Istočno Kosovo (Preševsku dolinu) tako da se ni pod jednim uslovom niti okolnostima ne pokoravamo tom čoveku (predsedniku Kosova... »

Protesti “Samoopredeljenja” protiv Tačija

Jug press subota, 29. septembar 2018.
PRIŠTINA U centru Prištine, na trgu Skenderbeg, danas od 14 sati pokret “Samoopredeljenje” organizovalo je dugo pripremljeni protest pod nazivom “Protiv podele”. Protestu se pridruzilo i dvoje poslanika DSK Vjosa Osmani i Hadzi Avdilji kao i nezavisni poslanik Korab Sejdiu. Na skupu su, izmedju... »

Priština: Protest protiv promene granice

Mondo subota, 29. septembar 2018.
U Prištini je danas održan protest pripadnika pokreta Samoopredeljenje, koji se protive ideji predsednika Hašima Tačija o korekciji granice sa Srbijom, a okupljanje je proteklo bez incidenata, javila je Radio-televizija Kosova (RTK).
Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija U centru Prištine okupilo se nekoliko hiljada pristalica pokreta Samoopredeljenje iz svih većih gradova na Kosovu, demonstrirajući protiv predloga predsednika Hašima Tačija o korekciji... »

Završen protest protiv Tačija u Prištini

Danas nedelja, 30. septembar 2018.
U Prištini je danas održan protest pripadnika pokreta Samoopredeljenje, koji se protive ideji predsednika Hašima Tačija o korekciji granice sa Srbijom, a okupljanje je proteklo bez incidenata, javila je Radio-televizija Kosova (RTK).
U centru Prištine okupilo se nekoliko hiljada pristalica pokreta Samoopredeljenje iz svih većih gradova na Kosovu, demonstrirajući protiv predloga predsednika Hašima Tačija o korekciji granica sa Srbijom. Demonstranti su, kako se... »

Pobuna na Kosovu! Albanci međusobno zakrvili, Kurti poziva: Svi se udružite protiv Tačija! (video)

Srbija danas subota, 29. septembar 2018.
Opšti haos u južnoj srpskoj pokraijni!
Predsednik opozicionog pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, poručio je da je današnji protest za odbranu "Republike Kosova" i protiv Hašima Tačija, koji "ugrožava kosovsku nezavisnost". On je poručio da narod nije spreman da pristane na nešto što Tači dogovara sa... »

Kurti: Tači ugrožava kosovsku nezavisnost

Politika subota, 29. septembar 2018.
PRIŠTINA – Predsednik opozicionog pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, poručio je da je današnji protest za odbranu „Republike Kosova” i protiv Hašima Tačija, koji „ugrožava kosovsku nezavisnost”. On je poručio da narod nije spreman da pristane na nešto što Tači dogovara sa predsednikom Srbije... »

Mustafa i Kurti: Kosovo danas više nego li ikada ima potrebe za promenama

Novi magazin utorak, 25. septembar 2018.
Lideri Demokratskog saveza Kosova (DSK) i Samoopredelenja, Isa Mustafa i Aljbin Kurti su danas ocenili da Kosovo danas više nego li ikada ima potrebe za promenom.
Dva lidera su se danas srela i, kako su napisali na Fejsbuku, razgovarala o koordinaciji aktivnosti na „ zaustavljanju dalje degradacije vlade i dovođenja u pitanje teritorije Kosova“. Govoreći o susretu sa Kurtijem lider DSK Isa... »

Nemački mediji: Svi protiv Tačija

Dnevnik subota, 22. septembar 2018.
BON: Kosovski predsednik Hašim Tači nema kod kuće skoro nikakvu podršku za razmenu teritorija sa Srbijom, pišu nemački mediji, prenosi Dojče vele.
Protiv Tačijeve ideje su, kako se navodi, svi bitniji političari, nevladin sektor i mediji. "On je prilično usamljen. Nakon što je kosovski predsednik Hašim Tači u jednom otvorenom pismu osnažio ideju o razmeni teritorija sa... »

Nemački mediji: Svi protiv Tačija

Sputnik subota, 22. septembar 2018.
Kosovski predsednik Hašim Tači nema kod kuće skoro nikakvu podršku za razmenu teritorija sa Srbijom, pišu nemački mediji, prenosi „Dojče vele“.
Protiv Tačijeve ideje su, kako se navodi, svi bitniji političari, nevladin sektor i mediji. „On je prilično usamljen. Nakon što je kosovski predsednik Hašim Tači u jednom otvorenom pismu osnažio ideju o razmeni teritorija sa... »

©2018 Netmark d.o.o.