Aljbin Kurti

Kurti: U pregovarački tim sa Srbijom uključiću i opoziciju

N1 Info pre 5 dana
Predsednik Pokreta Samoopredeljenje i pobednik kosovskih izbora Aljbin Kurti izjavio je da želi da formira pregovarački tim za dijalog sa Srbijom, koji će lično voditi, ali da on ne bi žurio sa dogovorima, jer se u brzini suspenduje demokratija. Ne… »

Prištinski mediji: Osmani i Kurti postigli sporazum o saradnji

Telegraf pre 5 dana
Lideri Demokratskog saveza Kosova i Samoopredeljenja postigli su dogovor o saradnji. Lideri Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova, Aljbin Kurti i Vjosa Osmani, postigli su dogovor o saradnji, pišu prištinski mediji. Njih dvoje su, navodi Ljajmi… »

Kurti vodi agresivnu kampanju protiv Srbije posle izbora, ali to bi ubrzo moglo skupo da ga košta

Blic pre 5 dana
Prvi favorit za novog premijera Kosova i lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti se u pobedničkoj euforiji toliko osilio da je nakon izbora nastavio sa još ekstremnijim izjavama: od toga da neće Srpsku listu u vladi i da neće ukinuti takse, do pominjanja… »

Kurti spremio paklenu listu, ima spisak Srba za odstrel: Evo kakav scenario priželjkuje uglednim Srbima na Kosmetu

Kurir pre 5 dana
EOGRAD - U senci kosovskih izbora i aktuelnih dešavanja, sprema se generalni kongres Interpola u Čileu (od 15. do 18. oktobra), na kojem će Kosovo još jednom pokušati da uđe u Interpol. Upravo na to računa Aljbin Kurti, lider Samoopredeljenja, koje… »

Izvor Alo! otkrio - Kurti ima spisak Srba za odstrel!

Alo pre 5 dana
U senci kosovskih izbora i aktuelnih dešavanja, sprema se generalni kongres Interpola u Čileu (od 15. do 18. oktobra), na kojem će Kosovo još jednom pokušati da uđe u Interpol. Upravo na to računa Aljbin Kurti, lider Samoopredeljenja, koje je… »

Kurti: Beograd i Sarajevo neće biti isto tretirani po pitanju taksi

Blic pre 6 dana
Aljbin Kurti, predsednik Pokreta Samoopredeljenje i kandidat za novog kosovskog premijera ponovio je danas da će pitanje nametnutih taksi na proizvode iz Srbije sa Beogradom biti rešeno na bazi reciprociteta, a da, kada je o BiH reč, Sarajevo ne bude… »

Kurti i Osmani najavili koaliciju

Danas pre 6 dana
Lider Samoopredeljenja (LVV) Aljbin Kurti i kandidatkinja za premijerku LDK Vjosa Osmani završili su prvi sastanak na kom se razgovaralo o koaliciji ove dve stranke nakon nedeljnih izbora. Najavljuju vladu umanjenog sastava, kao i to da neće juriti za… »

Aljbin Kurti kao mogući premijer, novi „Trampov čovek za Kosovo" - da li je novi zamah dijaloga Beograda i Prištine na…

BBC News pre 6 dana
Šta znači dolazak Ričarda Grenela, specijalnog izaslanika SAD za dijalog Srbije i Kosova, na Balkan samo nekoliko dana nakon izbora. Da li će pobednik izbora na Kosovu Aljbin Kurti učestvovati u dijalogu sa Srbijom i koliko bi u razgovoru mogao da… »

Dodik:Principi koje zagovara Kurti važili bi za sve narode

RTV pre 6 dana
ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas da bi usvajanje novih principa na Balkanu, koje zagovara Aljbin Kurti za Albance, u pokušaju da se stvori takozvana "velika Albanija", važilo i za druge narode na… »

Kurti: Dijalog sa Beogradom ću voditi ja, a ne Tači; probaću da ga smenim u parlamentu

Večernje novosti pre 6 dana
Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da će tražiti smenu Hašima Tačija ako bude imao dovoljno glasova u parlamentu. Kurti je ponovio da se zalaže za "principijelan dijalog" sa Beogradom. Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti… »

Vesti dana »