Aljbin Kurti - vesti

Kurti: Beograd nije važniji nego kosovski Srbi

Danas sreda, 9. maj 2018.
Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da njegova partija daje prednost kosovskim Srbima pre nego Beogradu, rekao je u intervjuu za RTK.
„U principu nismo protiv dijaloga sa Beogradom, ali smo protiv dijaloga bez principa. Dajemo prioritet dijalogu sa kosovskim Srbima. Ne bi trebalo da smatramo važnijim Beograd od kosovskih Srba“, rekao je Kurti, prenosi RTK2. „Mi... »

Kurti: Usprotivi se pokušajima vlade da uspostavi ZSO tokom letnje pauze

BK TV ponedeljak, 7. maj 2018.
Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti rekao je danas da se treba usprotiviti "pokušajima vlade da uspostavi Zajednicu srpskih opština (ZSO) sa srpskom većinom tokom skupštinske letnje pauze". Kurti je rekao da bi to trebalo sprečiti na sve načine i da "zajednica neće imati karakter nevladine... »

Kurti protiv pokušaja formiranja ZSO u letnjoj pauzi

Dnevnik ponedeljak, 7. maj 2018.
PRIŠTINA: Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti rekao je danas da se treba usprotiviti "pokušajima vlade da uspostavi Zajednicu srpskih opština (ZSO) sa srpskom većinom tokom skupštinske letnje pauze".
Kurti je rekao da bi to trebalo sprečiti na sve načine i da "zajednica neće imati karakter nevladine organizacije, ali da će dovesti do ‘bosnizacije’ Kosova", piše Zeri, preneo je Unmik u svom pres klipingu. Kurti je rekao i da... »

Kurti: Srbi na Kosovu plaše se paralelnih struktura, posebno posle ubistva Ivanovića

Novi magazin petak, 27. april 2018.
Predsednik Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da su Srbi na Kosovu preplašeni paralelnim strukturama Beograda na Kosovu, pogotovo posle ubistva Olivera Ivanovića.
"Mi ne znamo šta Srbi na Kosovu misle, dok god su nad njihovim glavama paralelne strukture. Nismo u mogućnosti da čujemo autentičan glas Srba s Kosova. Srbi s Kosova ne plaše se Albanaca, već se plaše Srbije. Dosta njih privatno... »

Kurti: Haradinajeva vlada je pala, Srbija najveći problem

Blic četvrtak, 26. april 2018.
Lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, kaže da vlada Ramuša Haradinaja nema većinu, da je ona već pala i da je pitanje vremena kada će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori. Kurti je u intervjuu za TV1 BiH rekao da Srpska lista, koja je podržala Haradinajevu vladu, nije ni... »

Kurti: Srbija ne može u EU bez priznavanja Kosova

Danas sreda, 25. april 2018.
Lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti, kaže da vlada Ramuša Haradinaja nema većinu i da je ona već pala.
On je dodao da je pitanje vremena kada će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori. Kurti je u intervjuu za TV1 BiH rekao da Srpska lista, koja je podržala Haradinajevu vladu, nije ni u vladi, ni izvan nje. „Trenutno imamo... »

Kurti: Haradinajeva vlada je pala, Srbija najveći problem

RTS utorak, 24. april 2018.
RTS: Kurti: Haradinajeva vlada je pala, Srbija najveći problem
Lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kaže da vlada Ramuša Haradinaja nema većinu, da je ona već pala i da je pitanje vremena kada će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori.
Aljbin Kurti je u intervjuu za TV1 BiH rekao da Srpska lista, koja je podržala Haradinajevu vladu, nije u vladi, već izvan nje. "Trenutno imamo manjinsku vladu na Kosovu koja ima samo 52 člana od ukupno 120. Srpska manjina na... »

Zlokobna ideja: Albanci, Hrvati i Bošnjaci formiraju savez protiv Srba

Srbija danas utorak, 24. april 2018.
Srbija im smeta vekovima
Lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, kaže da vlada Ramuša Haradinaja nema većinu, da je ona već pala i da je pitanje vremena kada će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori. Kurti je u intervjuu za TV1 BiH rekao da Srpska lista, koja je... »

"Haradinajeva vlada pala, Srbija nam je najveći problem, Tači u strahu..."

BK TV utorak, 24. april 2018.
Lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, kaže da vlada Ramuša Haradinaja nema većinu, da je ona već pala i da je pitanje vremena kada će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori. Kurti je u intervjuu za TV1 BiH rekao da Srpska lista, koja je podržala Haradinajevu vladu, nije ni... »

Samoopredeljenje: Ili izbori, ili rušenje vlade

Vesti online utorak, 10. april 2018.
Predsednik opozicionog Samoopredeljenja, Aljbin Kurti, poručio je da je taj pokret spreman za održavanje vanrednih parlamentarnih izbor što je pre moguće.
- Samoopredeljenje je za to da se što je pre moguće raspišu prevremeni parlamentarni izbori ili za pokretanje inicijative za rušenje vlade - napisao je Kurti na svom Fejsbuk profilu. Kurti je naveo nekoliko razloga zbog kojih bi... »

©2018 Netmark d.o.o.