Aljbin Kurti - vesti

Albanizacija bošnjaka u raškoj oblasti? Po uzoru na kurtija: Ugljanin promenio ime liste u „Samoopredeljenje“

Večernje novosti sreda, 5. septembar 2018.
Slučajno ili ne, naziv „Samoopredeljenje“ nosi i najradikalnija stranka i poslanička grupa na Kosovu, koju predvodi Aljbin Kurti
Politička grupacija Sulejmana Ugljanina je pre nekoliko dana najavila svoje učešće na izborima za Bošnjačko nacionalno veće sa listom „Za bošnjačko jedinstvo — dr Sulejman Ugljanin“, ali je onda Ugljanin naprečac odlučio da... »

Ugljanin kao Kurti: Promenio ime liste u „Samoopredeljenje“

Sputnik sreda, 5. septembar 2018.
Još jedna Ugljaninova provokacija ili pokušaj albanizacije Bošnjaka u Sandžaku!
Politička grupacija Sulejmana Ugljanina je pre nekoliko dana najavila svoje učešće na izborima za Bošnjačko nacionalno veće sa listom „Za bošnjačko jedinstvo — dr Sulejman Ugljanin“, ali je onda Ugljanin naprečac odlučio da... »

Kurti poziva na proteste u Prištini!

Mondo utorak, 4. septembar 2018.
Predsednik opozicionog Pokreta za samoopredeljenje Aljbin Kurti ocenio je danas da Kosovo prolazi kroz teške trenutke.
Foto: MONDO/Mario Milojević (ilustracija) On je najavio da će narednih dana i nedelja u Prištini biti organizovani mirni protesti protiv, kako je rekao, "kriminalnih radnji vlasti". U danu kada se u kosovskom parlamentu održavaju... »

Kurti: Tači i Vučić vole moć

Danas utorak, 4. septembar 2018.
Predsednik Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, izjavio je da će današnje zasedanje kosovskog parlamenta poslužiti da se stvori neka vrsta štita od onoga što radi predsednik Kosova Hašim Tači, prenosi Kossev.
On (Hašim Tači) je čovek koji ne može da zaštiti naš integritet i koji ne može da se odbrani. Verujem da postoje planovi za trgovinu teritorijama. Nužno je da se država Kosovo – koja zavisi od države Srbije – pridruži EU, rekao... »

Kurti: Želi se stvoriti utisak da Tači neće ići sam na razgovore

Novi magazin ponedeljak, 3. septembar 2018.
Predsednik Samoopredelenja Aljbin Kurti izjavio je danas da je cilj donošenja odluke o formiranju pregovaračke ekipe Kosova da se stvori utisak da predsednik Kosova Hašim Tači neće ići sam u Brisel na razgovore o normalizaciji odnosa sa Srbijom.
Kurti je rekao da je iznenađen odlukom o formiranju pregovaračke ekipe Kosova, da ne razume šta se događa, ali da to ne znaju ni oni koji su formirali tu ekipu, ali da je cilj da se stvori utisak da Tači neće ići sam na razgovore... »

Kurti najavio proteste: Zaustaviti podelu Kosova

Danas utorak, 4. septembar 2018.
Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti je najavio proteste sa ciljem da se zaustavi podela Kosova, napominjući da je to istorijski zadatak pokreta.
Narednih dana krenućemo sa protestima da zaustavimo (Hašima) Tačija i razmenu teritorija, rekao je Kurti članovima pokreta. On je pozvao članove svoje partije da se mobilišu „kao nikad do sada u sledećim danima i nedeljama, da... »

Albanci imaju rezervni plan i ako se postigne sporazum za Kosovo

Sputnik sreda, 29. avgust 2018.
Opozicija na Kosovu spremna je da izađe na ulice, ukoliko Skupština ne usvoji rezoluciju kojom se Hašimu Tačiju, predsedniku Kosova i glavnom akteru za finalne pregovora sa Beogradom, zabranjuje bilo kakav razgovor na temu promene kosovskih granica.
U zahtevu da se Tačiju „vežu ruke“ prednjači lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti, koji je pozvao i stranku kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da svojim glasovima podrži opoziciju, jer sama nema dovoljno glasova da izglasa... »

Kurti: Razgovor o teritoriji vodi ratu, a ne miru

Večernje novosti utorak, 14. avgust 2018.
Razmena teritorija ili korekcija granica između Beograda i Prištine može imati štetne posledice, smatra lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti i dodaje da razgovor o teritoriji više vodi ka ratu, nego miru
Razmena teritorija ili korekcija granica između Beograda i Prištine može imati štetne posledice, smatra lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti i dodaje da razgovor o teritoriji više vodi ka ratu, nego miru. "Zabrinut sam, jer nam je... »

Kurti: Pregovori o razmeni teritorija dovode do rata

BK TV utorak, 14. avgust 2018.
Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti izjavio je da razmena teritorija ili korekcija granica između Beograda i Prištine može da ima štetne posledice. On je dodao da razgovor o teritoriji više vodi ka ratu nego ka miru. “Zabrinut sam, jer nam je iz najskorije gorke istorije Balkana jasno da pregovori... »

Kurti i Kamberi: Da u korekciju granica bude uključena preševska dolina

Novi magazin utorak, 7. avgust 2018.
Lider kosovskog pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti izjavio je danas da će pitanje korekcija granica između Srbije i Kosova biti otvoreno u septembru u Briselu i da predlog nije prihvatljiv ako se odnosi samo na deo Preševske doline, a ne na cele opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa na jugu Srbije.
Kako je objasnio Kurti, u pregovorima se mora poštovati volja 99 odsto Albanaca iz tih opština koji su glasali za pripajanje Kosovu 1. i 2. marta 1992. godine na referendumu koji Srbija ne priznaje. "Termin korekcija granica koji... »

©2019 Netmark d.o.o.