Aljbin Kurti

Čeka se nova kosovska vlada, hoće li prva odluka otvoriti administrativne prelaze

RTS 03.06.2020
Na Kosovu ne prestaje borba između albanskih političkih rivala. Sa jedne strane je Aljbin Kurti sa druge Hašim Tači i ostali koji su za danas zakazali formiranje nove Vlade u Prištini. Da li će odlazeći premijer Aljbin Kurti danas prestati da… »

Veselji: Kurti deli Albance

Danas 02.06.2020
Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti poziva na nacionalno jedinstvo, a istovremeno „deli Albance“, napisao je lider Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji i poručo da je Kurti otvorio granicu sa Srbijom, a zatvorio je sa… »

PKS: Odluka Kurtijeve vlade problem i za privrednike u EU

B92 02.06.2020
Beograd -- Odluka odlazeće prištinske vlade da uvede dodatne uslove za ulazak srpske robe na KiM, nije problem samo za Srbiju već i za brojne države unutar i van EU. Na to je upozorio savetnik predsednika Privredne komore Srbije Nenad Ă�urđević… »

PKS: Odluka Kurtijeve vlade problem i za privrednike u EU

RTV 02.06.2020
KOSOVSKA MITROVICA - Odluka odlazeće prištinske vlade da uvede dodatne uslove za ulazak srpske robe na Kosovo i Metohiju, nije problem samo za Srbiju već i za brojne države unutar i van Evropske unije, upozorava savetnik predsednika Privredne komore… »

„Razmena teritorija nije rešenje“

Dojče vele 02.06.2020
Spornom presudom Ustavni sud Kosova pripremio je teren za formiranje nove vlade. Ponovo je aktuelna ideja o razmeni teritorija – o čemu za DW govori izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon-Taubadel. Vršilac dužnosti premijera… »

Tači: Kurti zloupotrebio policiju - otvorio granicu sa Srbijom, a zatvorio sa Albanijom

Pravda 02.06.2020
Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači objavio je na Fejsbuku da je vršilac dužnosti premijera Aljbin Kurti zloupotrebio tzv. Kosovsku policiju. Kako je naveo, Kurti je zloupotrebio policiju jer je naredio da građani koji uđu iz Albanije budu poslati u… »

Tači: Kurti zloupotrebio Kosovsku policiju

Danas 01.06.2020
Predsednik Kosova Hašim Tači poručio je da je vršilac dužnosti premijera Aljbin Kurti danas zloupotrebio Kosovsku policiju, da je otvorio granicu sa Srbijom, uveo dodatne kontrole na granici sa Albanijom i naredio da građani koji uđu iz Albanije… »

Tači: Kurti otvara Kosovo za Srbiju, a zatvara za Albaniju

Vesti online 01.06.2020
Predsednik Kosova Hašim Tači poručio je da je vršilac dužnosti premijera Aljbin Kurti danas zloupotrebio Kosovsku policiju, kojoj je naredio da građani koji uđu iz Albanije budu poslati u karantin. Tači je u objavi na Fejsbuk nalogu naveo da je… »

"Kurti zloupotrebio policiju - otvorio granicu sa Srbijom, a zatvorio sa Albanijom"

B92 01.06.2020
Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači objavio je na Fejsbuku da je vršilac dužnosti premijera Aljbin Kurti zloupotrebio Kosovsku policiju. Kako je naveo, Kurti je zloupotrebio policiju jer je naredio da građani koji uđu iz Albanije budu poslati u… »

Dok god vlast u Beogradu ćuti, šiptari uništavaju sve srpsko: Rampa samo za naše!

Pravda 01.06.2020
Za razliku od putničkog prevoza koji se odvija nesmetano i bez zastoja, na administrativnom prelazu Jarinje od juče je gotovo potpuno obustavljen teretni saobraćaj. Mere reciprociteta koje je uvela odlazeća vlada okupirane srpkse pokrajine na čijem… »

Vesti dana »