Aljbin Kurti - vesti

Samoopredeljenje suzavcem sprečava glasanje o demarkaciji s Crnom Gorom

Insajder sreda, 21. mart 2018.
U Skupštini Kosova danas je četiri puta bačen suzavac pred samo glasanje o demarkaciji sa Crnom Gorom, pa je predsednik Skupštine Kadri Veselji u više navrata odredio pauzu.
Suzavac su bacili poslanici Samoopredeljenja i prema prvim informacijama, suzavac je bačen u delu gde sedi lider stranke Aljbin Kurti, dok se na snimcima vidi da su to uradili poslanici Fitore Pacoli, Dželal Svečla i Ismail... »

Kurti neće glasati za novu granicu

Večernje novosti četvrtak, 22. februar 2018.
Skupština Kosova danas raspravlja o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom. Aljbin Kurti: Tači i Haradinaj ne misle na građane već na fotelju koja im se ljulja
RATIFIKACIJA sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom danas će se naći pred poslanicima kosovskog parlamenta, ali Samoopredeljenje neće glasati za promenu granica. Ova stranka je protiv najavljenog propisa o demarkaciji, jer se... »

Samoopredeljenje protiv ratifikacije zakona o demarkaciji

B92 sreda, 21. februar 2018.
B92: Samoopredeljenje protiv ratifikacije zakona o demarkaciji
Priština -- Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti izjavio da je ta stranka protiv ratifikacije zakona o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.
On je na konferenciji za novinare rekao da se demarkacija "prodaje" kao cena za liberalizaciju viza i da ta žurba predstavlja žurbu predsednika i premijera Kosova, Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja jer se liberalizacija viza neće... »

Albanci ga raskrinkali: Tači ne ukida Sud za OVK, već pokušava da štiti sebe

Srbija danas sreda, 31. januar 2018.
Ne zna se ko na koga udara
Lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da inicijativa poslanika za ukidanje Specijalnog suda ima za cilj da se ime Hašima Tačija ukloni sa eventualne liste optuženih. - Na Kosovu mnogi političari treba da budu optuženi kao kriminalci za ono... »

Tači ne ukida Specijalni sud već spasava sebe

Sputnik sreda, 31. januar 2018.
Lider opozicionog pokreta „Samoopredeljenje“ Aljbin Kurti izjavio je da inicijativa poslanika za ukidanje Specijalnog suda ima za cilj da se ime kosovskog predsednika Hašima Tačija ukloni sa eventualne liste optuženih.
„Na Kosovu mnogi političari treba da budu optuženi kao kriminalci za ono što su učinili našem narodu, ali ne kao ratni zločinci“, rekao je Kurti, navodi se u pres-klipingu Unmika. Specijalni sud za ratne zločine koje je tzv. OVK... »

"Na Kosovu mnogi političari treba da budu optuženi kao kriminalci... cilj je da se Tači ukloni!"

BK TV sreda, 31. januar 2018.
Lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je danas da inicijativa poslanika za ukidanje Specijalnog suda ima za cilj da se ime kosovskog predsednika Hašima Tačija ukloni sa eventualne liste optuženih. "Na Kosovu mnogi političari treba da budu optuženi kao kriminalci za ono što... »

Kao jedini kandidat i skoro jednoglasno: Aljbin Kurti ponovo izabran za predsednika Samoopredeljenja

Kurir ponedeljak, 22. januar 2018.
PRIŠTINA - Jedan od osnivača opozicionog pokreta Samoopredeljenje, Albjin Kurti, gotovo jednoglasno je ponovo izabran za lidera tog pokreta. Jedan odsto predstavnika ove partije bilo je protiv njegovog izbora za predsednika, umesto Visara Imerija, koji je ranije podneo ostavku na tu funkciju. Kurti... »

Kurti ponovo izabran za predsednika Samoopredeljenja

N1 Info ponedeljak, 22. januar 2018.
Poslanik Skupštine Kosova i jedan od osnivača "Samoopredeljenja" Aljbin Kurti je kao jedini kandidat, sa 98,82 odsto glasova pobedio na izborima za predsednika stranke. Protiv izbora Kurtija je glasalo 0,57 odsto, dok je nevažećih bilo 0,26 odsto glasova.
Izborna komisija stranke je nakon prebrojavanja glasova saopštila da je na izborima za predsednika zabeleženo rekordno učešće članova stranke. Izbori su održani po principu jedan član jedan glas. Insistiranje Kurtija do bude... »

Kurti jedini kandidat za predsednika Samoopredeljenja

Novi magazin četvrtak, 11. januar 2018.
Poslanik Samoopredeljenja i osnivač tog pokreta Aljbin Kurti jedini je kandidat za predsednika te stranke, nakon što je u ponoć istekao rok za dostavljanje kandidatura.
Očekuje se da će u februaru biti okončan izborni proces u stranci koja se trenutno suočava sa problemima i podelama u najužem rukovodstvu. Kurti planira da se vrati na čelo stranke nakon što je predsednik Samoopredeljenja u... »

Visar Imeri: Samoopredeljen

Danas petak, 5. januar 2018.
Predsednik kosovskog opozicionog pokreta Samoopredeljenje Visar Imeri objavio je da podnosi ostavku na čelnu funkciju, ističući da mu je to jedna od najtežih odluka koje je doneo u životu, kao i jedan od najtežih dana. On je poručio da "pokret nije ujedinjen, nije ni snažan, a kada nije snažan,... »

Vučić u Minhenu s Lavrovom, Džonsonom, Plenkovićem

B92  pre 1 sat  još 28 povezanih

Osman: Luka, Bogdan i ja pričamo isti jezik, bliski smo

N1 Info  pre 3 sata  još 19 povezanih

Uhapšen osumnjučeni za pretnje Jeremiću i Trifunoviću

Novi magazin  pre 57 minuta  još 17 povezanih

Vučić: Dijalog u pat poziciji, Srbija ispunila sve obaveze

RTS  pre 27 minuta  još 16 povezanih

"Priština priča, ali ne radi to što priča"

Vesti online  pre 28 minuta  još 12 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.