Aljbin Kurti

"Srpskim tablicama potrebna posebna dozvola i za tranzit kroz Kosovo" VIDEO

B92 01.06.2020
Dok se putnički saobraćaj odvija nesmetano i bez zastoja, na administrativnom prelazu Jarinje od juče je gotovo potpuno obustavljen teretni saobraćaj. Mere reciprociteta, koje je uvela odlazeća kosovska vlada na čijem je čelu Aljbin Kurti… »

Na Jarinju kilometarska kolona, kamionima potrebna dozvola i za tranzit kroz Kosovo

Vesti online 01.06.2020
Za razliku od putničkog prevoza koji se odvija nesmetano i bez zastoja, na administrativnom prelazu Jarinje od juče je gotovo potpuno obustavljen teretni saobraćaj. Mere reciprociteta koje je uvela odlazeća kosovska vlada na čijem je čelu Aljbin… »

Ustavni sud Kosova objavio odluku o ustavnosti Tačijevog dekreta

Slobodna Evropa 01.06.2020
Ustavni sud Kosova objavio je celu odluku na 160 strana o ustavnosti dekreta predsednika Hašima Tačija (Hashim Thaci) putem kojeg je odredio Avdulaha Hotija iz drugoplasiranog Demokratskog saveza Kosova za mandatara nove vlade Kosova. Na osnovu odluke… »

Kurtijeva mera „kratkog daha“ i za „šaku glasova“

Danas 01.06.2020
Sagovornici Danasa iz Prištine i Beograda o zabrani ulaska srpske robe na Kosovo bez pratećih dokumenata na kojima je naznačeno Republika Kosovo Odluka Vlade Kosova da bez posebne dozvole na Kosovo ne mogu da uđu vozila koja prevoze bilo kakvu srpsku… »

Kurti hteo da uz srpsku robu uveze i priznavanje

Večernje novosti 01.06.2020
Na izmaku mandata premijer privremenih institucija zaoštrava odnose novim merama. Dačić: Potezi Prištine neprihvatljivi. Brnabićeva: Nije u skladu sa CEFTA. POSLEDNjE dane svog mandata na mestu tehničkog premijera privremenih institucija u… »

Kurtijeva poruka Lajčaku

Danas 31.05.2020
Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti reagovao je na izjavu specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka, koji se danas usprotivio odluci vlade o uspostavljanju reciprociteta prema Srbiji, poručivši Lajčaku da negiranje prava na princip… »

Kurti odgovorio lajčaku: Negiranje reciprociteta je uskraćivanje prava da Kosovo deluje kao suverena država

Blic 31.05.2020
Vršilac dužnosti premijera privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, reagujući na izjavu specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka koji je zatražio ukidanje mera reciprociteta, poručio je danas da negiranje prava na princip… »

Priština donela odluku: Od sutra otvoreni prelazi, vrtići, obdaništa, restorani, tržni centri...

Blic 31.05.2020
Odlazeći premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je večeras da će od 1. juna ponovo biti otvoreni prelazi, vrtići, obdaništa, kafići, barovi, restorani i tržni centri. On je to rekao nakon sednice vlade na kojoj je… »

"Negiranje reciprociteta znači uskraćivanje prava da Kosovo deluje kao suverena država"

B92 31.05.2020
Aljbin Kurti je poručio danas da negiranje prava na princip reciprociteta znači uskraćivanje prava da tzv. Kosovo deluje kao suverena država. "Dijalog treba da se vodi između dve jednake strane i Srbija mora da gleda na Kosovo kao na nekog sebi… »

Od sutra otvoreni prelazi, vrtići i tržni centri na Kosovu

Nova 31.05.2020
Odlazeći premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je večeras da će od 1. juna ponovo biti otvoreni prelazi, vrtići, obdaništa, kafići, barovi, restorani i tržni centri. On je to rekao nakon sednice vlade na kojoj je… »

Vesti dana »