Aljbin Kurti - vesti

Priština, uslovna kazna za Aljbina Kurtija zbog suzavca u parlamentu

RTS sreda, 3. januar 2018.
RTS: Priština, uslovna kazna za Aljbina Kurtija zbog suzavca u parlamentu
Sud u Prištini osudio je četvoro zvaničnika pokreta Samoopredeljenje na zatvorske kazne zbog bacanja suzavca u kosovskom parlamentu. Osnivač tog pokreta Aljbin Kurti osuđen je na 18 meseci zatvora, ali čelnici Samoopredeljenja neće završiti iza rešetaka ukoliko u naredne dve godine ne ponove prekršaje.
Osim Kurtija, na uslovne kazne osuđeni su Aljbuljena Hadžiju, Donika Kadaj Bujupi i Faton Topali, koji su učestvovali u neredima tokom parlamentarne rasprave o demarkaciji sa Crnom Gorom i formiranju Zajednice srpskih opština,... »

Kurti osuđen na 18 meseci zatvora

Alo sreda, 3. januar 2018.
Alo: Kurti osuđen na 18 meseci zatvora
Osnovni sud u Prištini osudio je danas četvoro poslanika Samoopredeljenja na uslovne kazne od 14 meseci do 18 meseci zatvora uslovno zbog bacanja suzavca u kosovskom parlamentu.
Aljbin Kurti osuđen je na 18, Aljbuljeni Hadžiju 15 meseca, Donika Kadaj Bujupi na 18 i Faton Topali na 14 meseci zatvora, uslovno na dve godine, tako da neće ići u zatvor ukoliko u periodu od dve godine ne izvrše neko drugo... »

Albanski ekstremista Aljbin Kurti osuđen na 18 meseci zatvora, uslovno dve godine!

Srbija danas sreda, 3. januar 2018.
Osnovni sud u Prištini osudio je danas četvoro poslanika "Samoopredeljenja"
Osnovni sud u Prištini osudio je danas četvoro poslanika Samoopredeljenja na uslovne kazne od 14 meseci do 18 meseci zatvora uslovno zbog bacanja suzavca u kosovskom parlamentu. Foto: Profimedia Aljbin Kurti osuđen je na 18,... »

Uslovne kazne poslanicima Samoopredeljenja za suzavac u parlamentu

Insajder sreda, 3. januar 2018.
Četvoro poslanika opozicionog kosovskog Pokreta Samoopredeljenje danas je osuđeno na uslovne kazne zbog korišćenja suzavca na sednici Skupštine Kosova.
Aljbin Kurti osuđen je na godinu i po dana, uslovno na dve godine. Na istu kaznu osuđena je i poslanica Donika Kadaj Bujupi, dok je poslanica Aljbuljena Hadžiju osuđena na godinu dana i tri meseca, uslovno na dve godine. Poslanik... »

Kurti potvrdio kandidaturu za predsednika Samoopredeljenja

B92 petak, 29. decembar 2017.
B92: Kurti potvrdio kandidaturu za predsednika Samoopredeljenja
Priština -- Poslanik opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti pušten je iz pritvora i za portal Kallikso.com potvrdio je kandidaturu za predsednika tog pokreta.
Kurti, jedan od osnivača pokreta Samoopredeljenje, prvi put je javno progovorio o tome da u pokretu ima podela. "Tačno je da smo imali nesuglasice u pokretu Samoopredeljenje, ali dijalogom, demokratskim načinom i strpljenjem... »

Poslanici Samoopredeljenja ipak na slobodi

B92 petak, 29. decembar 2017.
B92: Poslanici Samoopredeljenja ipak na slobodi
Priština -- Poslanici opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti i Donika Kadar Bujupi pušteni su danas iz pritvora, iako im je pritovr produžen za još 30 dana.
Kako prenose kosovski mediji, oni su pušteni bez posebnih bezednosnih mera, a presuda njima i još dvojici poslanika Samoopredeljenja biće objavljena 3. januara naredne godine. Oslobađanje Kurtija i Donike Kadar Bujupi potvrdio je... »

Još mesec dana pritvora Kurtiju

RTS sreda, 27. decembar 2017.
RTS: Još mesec dana pritvora Kurtiju
Dvoje poslanika pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti i Donika Kadaj Bujupi, biće još mesec dana u sudskom pritvoru, objavio je njihov advokat Afrim Salihu.
Njima je danas isticala mera od mesec dana sudskog pritvora, koja im je određena pošto su prekršili meru kućnog pritvora učestvujući mitingu stranke u Prištini, posle pobede njihovog kandidata za gradonačelnika. Protiv Kurtija i... »

Razdor u Samoopredeljenju, predsednik izbegao Glavni odbor

RTS ponedeljak, 18. decembar 2017.
RTS: Razdor u Samoopredeljenju, predsednik izbegao Glavni odbor
Sednici Glavnog odbora kosovskog pokreta Samoopredeljenje, na kojoj je jednoglasno odlučeno da se organizuju novi izbori za predsednika pokreta tokom februara iduće godine, nije prisustvovao aktuelni predsednik Samoopredeljenja Visar Imeri, a RTK2 navodi da postoje glasine da je na pomolu razdor u ovoj stranci.
Juče održanoj sednici, pored Imerija, nije prisustvovao ni doskorašnji organizacioni sekretar pokreta Dardan Moličaj, kao ni poslanica Aida Derguti. RTK2 prenosi da je sednica održana nakon "neuobičajene komunikacije između nekih... »

Kurti: Kosovo da ima pravo da se na referendumu izjasni o ujedinjenju sa Albanijom

Beta četvrtak, 7. decembar 2017.
Poslanik Samoopredeljenja u kosovskoj skupštini Aljbin Kurti ocenio je da Kosovo treba da ima pravo da se na referendumu izjasni o ujedinjenju sa Albanijom. "Odvojeni smo od Albanije pre više od jednog veka – nasilnim, nedemokratskim putem od strane velikih sila. Želeli bismo da imamo pravo da se... »

Kurti: Kosovo ujediniti sa Albanijom, jer su ga nasilno odvojile velike sile

Alo četvrtak, 7. decembar 2017.
Alo: Kurti: Kosovo ujediniti sa Albanijom, jer su ga nasilno odvojile velike sile
Poslanik Samoopredeljenja Aljbin Kurti smatra da Kosovo treba na referendumu da se izjasni o ujedinjenju sa Albanijom, jer je od te zemlje odvojeno, kako kaže, "nasilnim, nedemokratskim putem od strane velikih sila".
"Želeli bismo da imamo pravo da se ujedinjavamo sa Albanijom na demokratski i miran način - znači, ne bismo počeli treći balkanski rat", rekao je Kurti za Dojče vele. Upitan da prokomentariše ideju o podeli Kosova ili razmeni... »

©2019 Netmark d.o.o.