Aljbin Kurti

Dug put do vlade - da li se Kurti "zaleteo"?

B92 pre 13 dana
Priština -- Prema tumačenju lokalnih i inostranih analitičara, još je dug put do formiranja prištinskih privremenih institucija. Prevremeni parlamentarni izbori na Kosovu su završeni, glasovi dijaspore i osoba sa posebnim potrebama još nisu… »

Nemačka štampa o kosovskim izborima: Sada sve zavisi od Amerikanaca?

Danas pre 13 dana
Komentatori najznačajnih novina na nemačkom slažu se da je pobedom opozicije na Kosovu došlo do prekretnice. Slažu se i da je Aljbin Kurti nekorumpirana, ali sporna ličnost. Međutim, na neke stvari gledaju različito…. Švajcarski Noje cirher… »

AP: Pobednik izbora na Kosovu neće žuriti da pokrene pregovore sa Srbijom, uvozna taksa ostaje

Novi magazin pre 13 dana
Pobednik izbora na Kosovu, Aljbin Kurti, neće žuriti da pokrene pregovore sa Srbijom. Taj lider levičarske stranke "Samoopredljenje" spreman da postane sledeći premijer Kosova, rekao je u utorak da ne žuri da ponovo započne formalne razgovore čiji… »

Vulin o Kurtiju: Većeg ološa od njega nema, hoće Kosovo bez Srba

Mondo pre 14 dana
Kada god pomislim da Šiptare ne može da predvodi veći ološ, oni me demantuju, rekao ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin posle najave pobednika izbora na Kosovu Aljbina Kurtija da neće Srpsku listu u svojoj vladi. Kada god pomislim da Šiptare ne… »

Šiptar Kurti nastavlja sa provokacijama: Još nije ni postao premijer, a obećava da neće ukinuti takse

Pravda pre 14 dana
Aljbin Kurti, lider pokreta Samoopredeljenje koji je osvojio najviše glasova na parlamentarnim izborima na Kosovu, izjavio je danas da nije ni u kakvoj žurbi po pitanju ponovnog pokretanja dijaloga sa Beogradom i da nema nameru da ukine takse od 100… »

"Ne želim Srbe koji ne priznaju Kosovo, kada ima onih koji su mi poželili pobedu"

B92 pre 14 dana
Priština -- Aljbin Kurti, koji je na poteklim izborima osvojio najviše glasova građana KiM, izjavio je da u novoj kosovskoj vladi ne želi Srbe, koji ne priznaju tzv. Kosovo. Kandidat za premijera Pokreta Samoopredeljenje rekao je da ima one koji nisu… »

Kurti: U Evropskoj uniji se ne može dogoditi nacionalno ujedinjenje Albanaca

Novi magazin pre 14 dana
Lider Samoopredelenja( SO) i najverovatnije budući premijer Kosova, Aljbin Kurti, u utorak uveče je izjavio da se u Evropskoj uniji ne može dogoditi nacionalno ujedinjenje Albanaca, ali da može postojati ideja o federaciji. "Ne mogu reći da se… »

Kurti: Nemam nameru da ukinem takse!

Vesti online pre 14 dana
Aljbin Kurti, lider pokreta Samoopredeljenje koji je osvojio najviše glasova na parlamentarnim izborima na Kosovu, izjavio je danas da nije ni u kakvoj žurbi po pitanju ponovnog pokretanja dijaloga sa Beogradom i da nema nameru da ukine takse od 100… »

Gosti N1: Da li je pobeda Srpske liste "Pirova" ili će Kurti morati da razgovara

N1 Info pre 13 dana
Urednica portala KoSSev Tatjana Lazarević, bivši odbornik u Skupštini opštine Kosovska Mitrovica Marko Jakšić, Stevan Gajić iz Instituta za evropske studije i novinar Idro Seferi govorili su u emisiji N1 direktno o posledicama rezultata izbora na… »

Kurti: Pregovori Beograda i Prištine neće biti na prvom mestu moje agende ako budem premijer

Insajder pre 13 dana
Aljbin Kurti, lider pokreta Samoopredeljenje koji je osvojio najviše glasova na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i kandidat za premijera, izjavio je da „nije ni u kakvoj žurbi po pitanju ponovnog pokretanja dijaloga sa Beogradom“ i da… »

Vesti dana »