Aljbin Kurti - vesti

Kurti traži smenu srpskog ministra

Alo utorak, 19. septembar 2017.
Alo: Kurti traži smenu srpskog ministra
Baš se nameračio!
Poslanik Samoopredeljenja Aljbin Kurti smatra da bi trebalo smeniti ministra poljoprivrede Nenada Rikala, predstavnika Srpske liste u u kosovskoj vladi, nakon što su ga njegovi bivši susedi u Prištini optužili da je lično umešan u zlostavljanje albanskih studenata... »

Kurti traži smenu ministra poljoprivrede Nenada Rikala

Dnevnik utorak, 19. septembar 2017.
PRIŠTINA : Poslanik Samoopredeljenja Aljbin Kurti smatra da bi trebalo smeniti ministra poljoprivrede Nenada Rikala, predstavnika Srpske liste u u kosovskoj vladi, nakon što su ga njegovi bivši susedi u Prištini optužili da je lično umešan u zlostavljanje albanskih studenata tokom sukoba 1998. i 1999. godine, prenose kosovski mediji, navodi se u pres klipingu UNMIK-a.
Kurti je na svom nalogu na Fejsbuku napisao da je izjava kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da je dobio uveravanja od nadležnih bezbednosnih institucija da Rikalo nije umešan u bilo kakva "pogrešna dela" tokom sukoba -... »

Veština mogućeg

Alo petak, 15. septembar 2017.
Alo: Veština mogućeg
Zamislimo da je Srpska lista odlučila da ne podrži vladu Ramuša Haradinaja.
Na Kosovu nastaje nova politička kriza, vlada ne bi mogla da bude formirana i ide se na nove izbore. Na njima verovatno pobeđuje Aljbin Kurti, koji i ne zove Srbe da učestvuju u izvršnoj vlasti. Oni ostaju „ponosni”, ali bez... »

Ko sarađuje s Haradinajem, a ko se zalaže za Veliku Albaniju

N1 Info nedelja, 10. septembar 2017.
Posle podrške koju su poslanici Srpske liste dali Ramušu Haradinaju za izbor premijera, vlast u Beogradu optužuje srpsku opoziciju da se protivljenjem saradnje sa Haradinajem zapravo zalaže za Veliku Albaniju. U opoziciji odgovaraju da je to, kako kažu, jeftin trik vlasti da prikrije svoje sramne poteze.
Izvor: N1 U danu kada postaju politički saradnici čoveka kog Srbija tereti za ratne zločine, listom svi sa Srpske liste, direktor vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju, ali i predsednik Srbije, umesto o koaliciji sa... »

Opozicija u Prištini kritikuje vladu jer se "vraća uticaj Beograda"

RTS nedelja, 10. septembar 2017.
RTS: Opozicija u Prištini kritikuje vladu jer se "vraća uticaj Beograda"
Na zahtev poslanika opozicionih partija danas je održana vanredna sednica kosovske skupštine na kojoj je raspravljano o programu juče izabrane vlade Ramuša Haradinaja, prenosi RTK2 i navodi da je sednica nakon zahteva pojedinih poslanika ubrzo prekinuta.
Ramuš Haradinaj je prethodno najavio da poslanici vladajuće koalicije neće prisustvovati današnjoj sednici. Navodi se da je opozicija je kritikovala izlaganje Haradinaja, koji je rekao da će detaljniji program svoje vlade... »

Tenzija na Kosovu: Prekinuta vanredna sednica, opozicija vidi da se "vraća uticaj Beograda" (foto)

Telegraf nedelja, 10. septembar 2017.
- Ovo je najslabija posleratna vlada. Većina ministara su glavni asistenti i nemaju veze, tri ili četiri su u Prištini i jedni u Beogradu - rekao je poslanik Samoopedeljenja Aljbin Kurti kritikovao je Haradinajevu vladu
Na zahtev poslanika opozicionih partija danas je održana vanredna sednica kosovske skupštine na kojoj je raspravljano o programu juče izabrane vlade Ramuša Haradinaja, prenosi RTK2 i navodi da je sednica nakon zahteva pojedinih... »

Opozicija vidi da se "vraća uticaj Beograda"

Alo nedelja, 10. septembar 2017.
Alo: Opozicija vidi da se "vraća uticaj Beograda"
Na zahtev poslanika opozicionih partija danas je održana vanredna sednica kosovske skupštine na kojoj je raspravljano o programu juče izabrane vlade Ramuša Haradinaja, prenosi RTK2 i navodi da je sednica nakon zahteva pojedinih poslanika ubrzo prekinuta.
Haradinaj je prethodno najavio da poslanici vladajuće koalicije neće prisustvovati današnjoj sednici. Navodi se da je opozicija je kritikovala izlaganje Haradinaja, koji je rekao da će detaljniji program svoje vlade predstaviti... »

SNS: DS, Janković, Jeremić, Dveri - zastpunici "velike Albanije"

Glas Zapadne Srbije nedelja, 10. septembar 2017.
Srpska napredna sranka (SNS) ocenila je da Demokratska stranka, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, Sašom Jankovićem, Vukom Jeremićem i Dverima, sramno pomažu Aljbina Kurtija i sve one čiji je jedini cilj da se na Kosovu i Metohiji zatre sve što je srpsko. U saopštenju SNS se navodi da su DS,... »

SNS uzvraća udarac: DS, Dveri, Janković i Jeremić žele da zatru sve srpsko na Kosovu!

Pravda subota, 9. septembar 2017.
Srpska napredna stranka je ocenila da Demokratska stranka, "zajedno sa svojim koalicionim partnerima, Sašom Jankovićem, Vukom Jeremićem i Dverima", sramno pomažu Aljbina Kurtija i sve one čiji je jedini cilj da se na Kosovu i Metohiji zatre sve što je srpsko.
U saopštenju SNS-a se navodi da su DS, Janković, Jeremić i Obradović još jednom pokazali da su oni zastupnici politike Envera Hodže i velikoalbanskog koncepta. "Aljbin Kurti, najdosledniji sledbenik politike Envera Hodže,... »

SNS: DS,Janković,Jeremić,Dveri – zastpunici „velike Albanije“

Studio B subota, 9. septembar 2017.
SNS ocenila je danas da Demokratska stranka, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, Sašom Jankovićem, Vukom Jeremićem i Dverima, sramno pomažu Aljbina Kurtija i sve one čiji je jedini cilj da se na Kosovu i Metohiji zatre sve što je srpsko.
U saopštenju SNS se navodi da su DS, Janković, Jeremić i Obradović još jednom pokazali da su oni zastupnici politike Envera Hodže i veliko-albanskog koncepta. „Aljbin Kurti, najdosledniji sledbenik politike Envera Hodže,... »

©2019 Netmark d.o.o.