Aljbin Kurti - vesti

Kurti: Kosovo je talac Veseljija i Srpske liste

B92 petak, 8. septembar 2017.
B92: Kurti: Kosovo je talac Veseljija i Srpske liste
Poslanik Samoopredeljenja Aljbin Kurti se oglasio posle izbora predsednika kosovske skupštine.
Taj pokret je, kao pojedinačna stranka, osvojio najviše glasova na parlamentarnim izborima, ali nije stigao do vlasti jer je “ratna koalicija” uspela da ubedi Bedžeta Pacolija i skupi potrebna 63 glasa u parlamentu. Posle toga je... »

"Formiranje Vlade Kosova je sada u rukama Vučića"

Vesti online utorak, 5. septembar 2017.
Lider Samoopredeljenja kritikovao sporazum Bedžeta Pacolija i koalicije PAN i ocenio da će formiranje kosovskih institucija zavisiti od Aleksandra Vučića.
- Nakon sporazuma prošle večeri, konstituisanje Skupštine Kosova i formiranje nove vlade ostali su u rukama Vučića - napisao je Aljbin Kurti na svom Fejsbuk nalogu. - Država nije stolica. Država ima stolicu. Ali, tu su i stolice... »

Kurti: Podržavamo sve osim Veseljija

B92 petak, 1. septembar 2017.
B92: Kurti: Podržavamo sve osim Veseljija
Priština, Beč -- Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti izjavio da je spreman da podrži izbor predsednika skupštine, ali ne ako se insistira na Kadriju Veseljiju.
On je u izjavi za bečki dnevnik "Standard" poručio da koalicija PAN treba da odustane od Kadrija Veseljija i predloži nekog drugog kandidata za predsednika skupštine. "Pan treba da izabere nekog drugog iz svojih redova. Neke od... »

Kurti: Zašto nastaviti dijalog koji je mrtav

Beta utorak, 29. avgust 2017.
Poslanik Skupštine Kosova i osnivač pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da ne vidi razloge za nastavak dijaloga izmedju Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa, jer je, kako je ocenio, dijalog "mrtav". Kurti je u intervjuu za "Jeta ne Kosove" (Život na Kosovu) rekao da je dijalog... »

Samoopredeljenje i Mustafina DSK dogovaraju saradnju

Blic subota, 26. avgust 2017.
Pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova, odlazećeg premijera Ise Mustafe, približavaju stavove o saradnji na deblokadi kosovskih institucija i prevazilaženju političke krize nakon vanrednih parlamentarnih izbora, 11. juna.
Prema pisanju portala Koha.net, ranije danas su se sastali kandidat Samoopredeljenja za kosovskog premijera Aljbin Kurti i potpredsednik DSK Lutfi Haziri. Oni su se, navodi portal, tom prilikom složili da je ovaj susret bio... »

Samopredeljenje i Mustafina DSK dogovaraju saradnju

B92 petak, 25. avgust 2017.
B92: Samopredeljenje i Mustafina DSK dogovaraju saradnju
Priština -- Pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova, odlazećeg premijera Ise Mustafe, približavaju stavove o saradnji na deblokadi kosovskih institucija.
Prema pisanju portala Koha.net, ranije danas su se sastali kandidat Samoopredeljenja za kosovskog premijera Aljbin Kurti i potpredsednik DSK Lutfi Haziri. Oni su se, navodi portal, tom prilikom složili da je ovaj susret bio... »

Ključni igrač – Bedžet Pacoli

Dojče vele sreda, 23. avgust 2017.
Još jedna sednica Parlamenta Kosova na kojoj bi trebalo da bude izabran novi predsednik Skupštine biće održana u četvrtak (24.8). Čini se da su „kockice složene“ i da će konačno biti formirana nova parlamentarna većina.
Izvesno je da će Kosovo nakon poslednjih izbora održanih 11. juna dobiti novog premijera. Pitanje je samo ko će to biti: Ramuš Haradinaj ili Aljbin Kurti? Ramuš Haradinaj, koga srpske vlasti i dalje optužuju za ratne zločine,... »

"24. avgusta biramo Veseljija... Ne znam šta piše Kurti"

B92 nedelja, 20. avgust 2017.
B92: "24. avgusta biramo Veseljija... Ne znam šta piše Kurti"
Zamenik šefa Demokratske partije Kosova Džavit Haljiti tvrdi da će 24. avgusta za predsednika kosovske skupštine biti izabran lider te partije Kadri Veselji.
"Predložili smo Kadrija Veseljija za predsednika Skupštine. Nemamo drugog kandidata, a imamo dovoljno glasova i nema potrebe da tražimo alternativu", rekao je on za prištinski Lajmi.net. Poslanik Samoopredelenja Aljbin Kurti... »

Haljiti: 24. avgusta biće izabran predsednik parlamenta Kosova

Novi magazin subota, 19. avgust 2017.
Potpredsednik Demokratske partije Kosova (DPK) i poslanik Džavit Haljiti je izjavio da je koalicija okupljena oko DPK obezbedila potreban broj glasova da na sednici Skupštine Kosova zakazanoj za 24. avgust izabere Kadrija Veseljija za predsednika kosovskog parlamenta.
“Mi smo predložili Kadri Veseljija za predsednika Skupštine. Izjavu Aljbina Kurtija nisam pročitao, ne zna o čemu se tu radi. Mi nismo razgovarali o drugom kandidatu niti imamo neku drugu odluku. Imamo dovoljan broj glasova i... »

Haljiti: Imamo većinu, Veselji će biti predsednik skupštine

N1 Info subota, 19. avgust 2017.
Potpredsednik Demokratske partije Kosova (DPK) i poslanik Džavit Haljiti je izjavio da je koalicija okupljena oko DPK obezbedila potreban broj glasova da na sednici Skupštine Kosova zakazanoj za 24. avgust izabere Kadrija Veseljija za predsednika kosovskog parlamenta.
"Mi smo predložili Kadri Veseljija za predsednika Skupštine. Izjavu Aljbina Kurtija nisam pročitao, ne znam o čemu se tu radi. Mi nismo razgovarali o drugom kandidatu niti imamo neku drugu odluku. Imamo dovoljan broj glasova i... »

©2019 Netmark d.o.o.