Aljbin Kurti - vesti

Haljiti: 24. avgusta biće izabran predsednik parlamenta Kosova

Novi magazin subota, 19. avgust 2017.
Potpredsednik Demokratske partije Kosova (DPK) i poslanik Džavit Haljiti je izjavio da je koalicija okupljena oko DPK obezbedila potreban broj glasova da na sednici Skupštine Kosova zakazanoj za 24. avgust izabere Kadrija Veseljija za predsednika kosovskog parlamenta.
“Mi smo predložili Kadri Veseljija za predsednika Skupštine. Izjavu Aljbina Kurtija nisam pročitao, ne zna o čemu se tu radi. Mi nismo razgovarali o drugom kandidatu niti imamo neku drugu odluku. Imamo dovoljan broj glasova i... »

Kurti: Za dijalog sa Srbima sa Kosova, ZSO zamišljena kao nova RS

Večernje novosti petak, 11. avgust 2017.
"Vreme je da se razmatra zašto je bilo ovako. Nama su potrebni razgovori sa EU o pregovorima sa Beogradom", smatra Kurti
Kandidat "Samoopredeljenja" za premijera tzv. države Kosovo, Aljbin Kurti, rekao je da nije u principu protiv dijaloga, ali smatra da dijalog treba da se vodi sa Srbima sa Kosova, dok za Zajednicu srpskih opština kaže da je... »

Kurti: ZSO zamišljena kao nova RS

Sputnik petak, 11. avgust 2017.
Kandidat Samoopredeljenja za kosovskog premijera Aljbin Kurti rekao je da u principu nije protiv dijaloga, ali smatra da dijalog treba da se vodi sa Srbima sa Kosova, dok za Zajednicu srpskih opština kaže da je zamišljena kao nova Republika Srpska.
On u intervjuu za beogradski „Ekspres“ kaže da su pregovori sa Beogradom obustavljeni, tvrdeći da je bilo previše investicija, a premalo dobitka tokom šestogodišnjih pregovora. „Vreme je da se razmatra zašto je bilo tako. Nama su... »

Kurti: Dijalog sa Srbima, ZSO zamišljena kao nova RS

RTS četvrtak, 10. avgust 2017.
RTS: Kurti: Dijalog sa Srbima, ZSO zamišljena kao nova RS
Kandidat "Samoopredeljenja" za kosovskog premijera Aljbin Kurti rekao je da nije protiv dijaloga, ali smatra da on treba da se vodi sa Srbima sa Kosova, dok za Zajednicu srpskih opština kaže da je zamišljena kao nova Republika Srpska.
Kurti u intervjuu za beogradski Ekspres kaže da su pregovori sa Beogradom obustavljeni, tvrdeći da je bilo previše investicije, a premalo dobitka tokom šestogodišnjih pregovora. "Vreme je da se razmatra zašto je bilo ovako. Nama... »

Kurti: "Kosovo postaće Bosna" umesto "Kosovo je Srbija"

Dnevnik četvrtak, 10. avgust 2017.
BEOGRAD: Kandidat “Samoopredeljenja” za kosovskog premijera Aljbin Kurti rekao je da nije u principu protiv dijaloga, ali smatra da dijalog treba da se vodi sa Srbima sa Kosova, dok za Zajednicu srpskih opština kaže da je zamišljena kao nova Republika Srpska.
On u intervjuu za beogradski “Ekspres” kaže da su pregovori sa Beogradom obustavljeni, tvrdeći da je bilo previše investicije, a premalo dobitka tokom šestogodišnjih pregovaranja. Vreme je da se razmatra zašto je bilo ovako. Nama... »

Kurti: Umesto "Kosovo je Srbija" – "Kosovo postaće Bosna"

B92 četvrtak, 10. avgust 2017.
B92: Kurti: Umesto "Kosovo je Srbija" – "Kosovo postaće Bosna"
Kandidat "Samoopredeljenja" za kosovskog premijera Aljbin Kurti rekao je da nije u principu protiv dijaloga.
Ipak, on smatra da dijalog treba da se vodi sa Srbima sa Kosova, dok za Zajednicu srpskih opština kaže da je zamišljena kao nova Republika Srpska. On u intervjuu za beogradski "Ekspres" kaže da su pregovori sa Beogradom... »

Srbi na Kosovu biraju između kuge i kolere!

Alo nedelja, 6. avgust 2017.
Alo: Srbi na Kosovu biraju između kuge i kolere!
Ramuš Haradinaj ili Aljbin Kurti. Na kraju priče, srpski poslanici će podržati jednu od ove dve opcije za formiranje vlade u Prištini. Jedan je ratni zločinac, a drugi veliki ekstremista. Sa kakvim su političkim izborom suočeni predstavnici srpskog naroda, u intervjuu za „Alo!“ otkriva Marko Đurić.
Ramuš Haradinaj ili Aljbin Kurti. Na kraju priče, srpski poslanici će podržati jednu od ove dve opcije za formiranje vlade u Prištini. Jedan je ratni zločinac, a drugi veliki ekstremista. Sa kakvim su političkim izborom suočeni... »

Kurti predviđa propast tzv. "ratne koalicije"

Večernje novosti utorak, 1. avgust 2017.
Jedan od osnivača pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti tvrdi da međunarodna zajednica više nema nikakvu političku prepreku da taj pokret formira novu kosovsku vladu
PRIŠTINA - Jedan od osnivača pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti tvrdi da međunarodna zajednica više nema nikakvu političku prepreku da taj pokret formira novu kosovsku vladu. Kurti, koji je kandidat Samoopredeljenja za... »

Ambasade kontrolišu KiM? Kurti se hvali podrškom moćnika za fomriranje vlade

Večernje novosti sreda, 26. jul 2017.
Kandidat desnog pokreta Samoopredeljenje je za prištinski Zeri rekao da predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači ne sme da koristi svoju poziciju da se “poigrava” sa voljom naroda i međunarodnih prijatelja
Kandidat desnog pokreta Samoopredeljenje za premijera, Aljbin Kurti, izjavio je da ima podršku, kako kaže, važnih ambasadora u Prištinu za formiranje nove kosovske vlade, ne navodeći, međutim, o kojim ambasadorima kojih zemalja... »

Kurti uverava: Imam podršku važnih ambasada da formiram vladu

BK TV sreda, 26. jul 2017.
Aljbin Kurti, kandidat desnog pokreta Samoopredeljenje za premijera, izjavio je da ima podršku važnih ambasadora u Prištini za formiranje nove kosovske vlade. On, međutim, nije naveo o kojim ambasadorima kojih zemalja je reč. Kurti je za prištinski Zeri rekao da predsednik privremenih kosovskih... »

©2019 Netmark d.o.o.