Aljbin Kurti

Konačni rezultati: Kurti pojedinačno dobio najviše glasova za premijera

Sputnik 07.11.2019
Prema konačnim rezultatima vanrednih parlamentarnih izbora na kosovskoj teritoriji, Aljbin Kurti, kandidat za premijera pokreta Samoopredeljenje, dobio je najviše glasova — 183,868, a sledi ga kandidat DSK-a Vljosa Osmani sa 176,188 glasova. Treći… »

Tokom Pressinga s Kurtijem, ponovo ubačeni leci u dvorište N1

Cenzolovka 07.11.2019
Nepoznate osobe ponovo su bacile letke u dvorište televizije N1, dok je večeras trajala emisija Pressing u kojoj je gost bio Aljbin Kurti, predsednik Samoopredeljenja i, kako se očekuje, budući premijer Kosova. Ovog puta na lecima su bile fotografije… »

Đurić: Kurti nas vraća u 1999, on je vuk u jagnjećoj koži

Bujanovačke 07.11.2019
Bujanovac, Beograd, 7. oktobar 2019. (Foto Kosovo-online)- Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da lider Samoopredeljenja Aljbin Кurti okreće točak istorije unazad i živi u večitoj 1999. godini, u koju gura i ceo region… »

Kurti uporedio razgraničenje sa bodljikavom žicom

Vesti online 07.11.2019
Lider Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, izjavio je da će dijalog sa Beogradom o rešenju kosovskog pitanja voditi on, kao premijer, te da nije protiv dijaloga, ali jeste, kako kaže, protiv dijaloga bez principa. Za dijalog sa Beogradom će, kaže… »

Kozarev: Kurti širi dezinformacije, Priština je ta koja ne priznaje diplome

Blic 06.11.2019
Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev saopštio je večeras da Aljbin Kurti iz neznanja širi dezinformacije, poput one da Beograd ne priznaje diplome sa Kosova i Metohije. - Prava i istinita informacija je da je od početka… »

Kurti traži reciprocitet i za diplome

B92 06.11.2019
Kandidat Samoopredeljenja za premijera Aljbin Kurti nastavio je da insistira na reciprocitetu u odnosima Beograda i Prištine. On je izneo stav da to treba da se odnosi i na priznavanje diploma. Kurti je naveo slučaj Almedine Ahmeti iz Bujanovca koja… »

Đurić: Kurti ima iskrivljenu optiku prema regionu

Dnevnik 06.11.2019
BEOGRAD: Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, podsećajući da je danas godišnjica uvođenja anticivilizacijskih taksi Prištine na robu iz centralne Srbije, istakao je verovanje da, ako Aljbin Kurti bude odlučivao o tome, to neće… »

Kurti će tražiti ratnu odštetu od Srbije?

RTV 06.11.2019
PRIŠTINA - Predstavnica pokreta Samoopredeljenje Aljbuljena Hadžiju izjavila je da će Aljbin Kurti biti prvi kosovski premijer koji će zahtevati od Srbije ratnu odštetu, kao i da će se pod njegovim vođstvom promeniti pristup u dijalogu sa… »

Gazeta: Ostavka Makhunija otvorila put radikalnim promenama na Kosovu

Blic 06.11.2019
Ostavka šefa kosovske tajne službe, Špend Makhunija, otvara vrata radikalim promenama u bezbednosnim strukturama, koje su do danas bile pod potpunom kontrolom aktuelnog kosovskog predsednika, Hašima Tačija, piše prištinska Gazeta ekspres. List… »

Zeka: Specijalni sud u Hagu će pozvati i Kurtija

Blic 06.11.2019
Lider Pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti, mogao da dobije poziv za saslušanje u Specijalnom sudu za zločine takozvane OVK, kaže Milaim Zeka, predsednik Evroatlantske partije. Zeka kaže da bi taj sud u Hagu mogao da podigne do 200 optužnica… »

Vesti dana »