Aljbin Kurti - vesti

Čedomir Jovanović sa Aljbinom Kurtijem u Prištini o "prošlosti, ratovima i ranama na Balkanu"

Telegraf petak, 11. maj 2018.
Kurti je za Jovanovića sinoć napisao da je odigrao "odlučujuću ulogu u slanju Miloševića u Hag, kao i u hapšenju Jovice Stanišića i Frenkija Simatovića" Povezane vesti Najnovije iz kategorije Vesti
Predsednik pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti napisao je na svom Fejsbuk profilu da se u Prištini sreo sa predsednikom LDP Čedomirom Jovanovićem i da su razgovarali o političkim dešavanjima u Beogradu i Prištini, prošlosti,... »

Nova stranka u kosovskoj skupštini sa 11 poslanika

RTS četvrtak, 10. maj 2018.
RTS: Nova stranka u kosovskoj skupštini sa 11 poslanika
U kosovskoj skupštini funkcioniše još jedna politička stranka – Socijaldemokratska partija sa 11 poslanika, odbeglih iz redova pokreta "Samoopredeljenje".
Na vanrednoj konvenciji stranke, održanoj u Prištini, za predsednika izabran je Špend Ahmeti, aktuelni predsednik opštine Priština. Za potpredsednika izabran je Visar Imeri, poslanik u kosovskoj skupštini, a za sekretara stranke... »

Kurti: Beograd nije važniji nego kosovski Srbi

Danas sreda, 9. maj 2018.
Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da njegova partija daje prednost kosovskim Srbima pre nego Beogradu, rekao je u intervjuu za RTK.
„U principu nismo protiv dijaloga sa Beogradom, ali smo protiv dijaloga bez principa. Dajemo prioritet dijalogu sa kosovskim Srbima. Ne bi trebalo da smatramo važnijim Beograd od kosovskih Srba“, rekao je Kurti, prenosi RTK2. „Mi... »

Kurti: Usprotivi se pokušajima vlade da uspostavi ZSO tokom letnje pauze

BK TV ponedeljak, 7. maj 2018.
Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti rekao je danas da se treba usprotiviti "pokušajima vlade da uspostavi Zajednicu srpskih opština (ZSO) sa srpskom većinom tokom skupštinske letnje pauze". Kurti je rekao da bi to trebalo sprečiti na sve načine i da "zajednica neće imati karakter nevladine... »

Kurti protiv pokušaja formiranja ZSO u letnjoj pauzi

Dnevnik ponedeljak, 7. maj 2018.
PRIŠTINA: Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti rekao je danas da se treba usprotiviti "pokušajima vlade da uspostavi Zajednicu srpskih opština (ZSO) sa srpskom većinom tokom skupštinske letnje pauze".
Kurti je rekao da bi to trebalo sprečiti na sve načine i da "zajednica neće imati karakter nevladine organizacije, ali da će dovesti do ‘bosnizacije’ Kosova", piše Zeri, preneo je Unmik u svom pres klipingu. Kurti je rekao i da... »

Kurti: Srbi s Kosova se ne plaše Albanaca, već Srbije

N1 Info petak, 27. april 2018.
Predsednik Pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti izjavio je da su Srbi na Kosovu preplašeni paralelnim strukturama Beograda na Kosovu, pogotovo posle ubistva Olivera Ivanovića.
"Mi ne znamo šta Srbi na Kosovu misle, dok god su nad njihovim glavama paralelne strukture. Nismo u mogućnosti da čujemo autentičan glas Srba s Kosova. Srbi s Kosova ne plaše se Albanaca, već se plaše Srbije. Dosta njih privatno... »

Kurti: Haradinajeva vlada je pala

RTV četvrtak, 26. april 2018.
RTV: Kurti: Haradinajeva vlada je pala
PRIŠTINA - Lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, kaže da vlada Ramuša Haradinaja nema većinu, da je ona već pala i da je pitanje vremena kada će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori.
Kurti je u intervjuu za TV1 BiH rekao da Srpska lista, koja je podržala Haradinajevu vladu, nije ni u vladi, izvan nje. "Trenutno imamo manjinsku vladu na Kosovu koja ima samo 52 člana od ukupno 120. Srpska manjina na Kosovu,... »

Kurti: Srbija ne može u EU bez priznavanja Kosova

Danas sreda, 25. april 2018.
Lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti, kaže da vlada Ramuša Haradinaja nema većinu i da je ona već pala.
On je dodao da je pitanje vremena kada će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori. Kurti je u intervjuu za TV1 BiH rekao da Srpska lista, koja je podržala Haradinajevu vladu, nije ni u vladi, ni izvan nje. „Trenutno imamo... »

Kurti: Haradinajeva vlada je pala, Srbija najveći problem

RTS utorak, 24. april 2018.
RTS: Kurti: Haradinajeva vlada je pala, Srbija najveći problem
Lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kaže da vlada Ramuša Haradinaja nema većinu, da je ona već pala i da je pitanje vremena kada će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori.
Aljbin Kurti je u intervjuu za TV1 BiH rekao da Srpska lista, koja je podržala Haradinajevu vladu, nije u vladi, već izvan nje. "Trenutno imamo manjinsku vladu na Kosovu koja ima samo 52 člana od ukupno 120. Srpska manjina na... »

Zlokobna ideja: Albanci, Hrvati i Bošnjaci formiraju savez protiv Srba

Srbija danas utorak, 24. april 2018.
Srbija im smeta vekovima
Lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, kaže da vlada Ramuša Haradinaja nema većinu, da je ona već pala i da je pitanje vremena kada će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori. Kurti je u intervjuu za TV1 BiH rekao da Srpska lista, koja je... »

©2019 Netmark d.o.o.