Aljbin Kurti - vesti

Kurti neće glasati za novu granicu

Večernje novosti četvrtak, 22. februar 2018.
Skupština Kosova danas raspravlja o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom. Aljbin Kurti: Tači i Haradinaj ne misle na građane već na fotelju koja im se ljulja
RATIFIKACIJA sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom danas će se naći pred poslanicima kosovskog parlamenta, ali Samoopredeljenje neće glasati za promenu granica. Ova stranka je protiv najavljenog propisa o demarkaciji, jer se... »

Samoopredeljenje protiv ratifikacije zakona o demarkaciji

B92 sreda, 21. februar 2018.
B92: Samoopredeljenje protiv ratifikacije zakona o demarkaciji
Priština -- Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti izjavio da je ta stranka protiv ratifikacije zakona o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.
On je na konferenciji za novinare rekao da se demarkacija "prodaje" kao cena za liberalizaciju viza i da ta žurba predstavlja žurbu predsednika i premijera Kosova, Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja jer se liberalizacija viza neće... »

Razotkriven? Tači ne ukida Specijalni sud, već spašava...

Pravda sreda, 31. januar 2018.
Inicijativa poslanika za ukidanje Specijalnog suda ima za cilj da se ime Hašima Tačija ukloni sa eventualne liste optuženih.
To je izjavio lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti. "Na Kosovu mnogi političari treba da budu optuženi kao kriminalci za ono što su učinili našem narodu, ali ne kao ratni zločinci", rekao je Kurti, navodi se u... »

Tači ne ukida Specijalni sud već spasava sebe

Sputnik sreda, 31. januar 2018.
Lider opozicionog pokreta „Samoopredeljenje“ Aljbin Kurti izjavio je da inicijativa poslanika za ukidanje Specijalnog suda ima za cilj da se ime kosovskog predsednika Hašima Tačija ukloni sa eventualne liste optuženih.
„Na Kosovu mnogi političari treba da budu optuženi kao kriminalci za ono što su učinili našem narodu, ali ne kao ratni zločinci“, rekao je Kurti, navodi se u pres-klipingu Unmika. Specijalni sud za ratne zločine koje je tzv. OVK... »

"Na Kosovu mnogi političari treba da budu optuženi kao kriminalci... cilj je da se Tači ukloni!"

BK TV sreda, 31. januar 2018.
Lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je danas da inicijativa poslanika za ukidanje Specijalnog suda ima za cilj da se ime kosovskog predsednika Hašima Tačija ukloni sa eventualne liste optuženih. "Na Kosovu mnogi političari treba da budu optuženi kao kriminalci za ono što... »

Kurti predsednik Samoopredeljenja, dobio 99% glasova

B92 ponedeljak, 22. januar 2018.
B92: Kurti predsednik Samoopredeljenja, dobio 99% glasova
Priština -- Poslanik Skupštine Kosova i jedan od osnivača "Samoopredeljenja" Aljbin Kurti kao jedini kandidat, sa 98,82 odsto glasova, izabran je za predsednika stranke.
Protiv izbora Kurtija je glasalo 0,57 odsto, dok je nevažećih bilo 0,26 odsto glasova. Izborna komisija stranke je nakon prebrojavanja glasova saopštila da je na izborima za predsednika zabeleženo rekordno učešće članova stranke.... »

Kurti ponovo izabran za predsednika Samoopredeljenja

N1 Info ponedeljak, 22. januar 2018.
Poslanik Skupštine Kosova i jedan od osnivača "Samoopredeljenja" Aljbin Kurti je kao jedini kandidat, sa 98,82 odsto glasova pobedio na izborima za predsednika stranke. Protiv izbora Kurtija je glasalo 0,57 odsto, dok je nevažećih bilo 0,26 odsto glasova.
Izborna komisija stranke je nakon prebrojavanja glasova saopštila da je na izborima za predsednika zabeleženo rekordno učešće članova stranke. Izbori su održani po principu jedan član jedan glas. Insistiranje Kurtija do bude... »

Kurti jedini kandidat za predsednika Samoopredeljenja

Novi magazin četvrtak, 11. januar 2018.
Poslanik Samoopredeljenja i osnivač tog pokreta Aljbin Kurti jedini je kandidat za predsednika te stranke, nakon što je u ponoć istekao rok za dostavljanje kandidatura.
Očekuje se da će u februaru biti okončan izborni proces u stranci koja se trenutno suočava sa problemima i podelama u najužem rukovodstvu. Kurti planira da se vrati na čelo stranke nakon što je predsednik Samoopredeljenja u... »

Visar Imeri: Samoopredeljen

Danas petak, 5. januar 2018.
Predsednik kosovskog opozicionog pokreta Samoopredeljenje Visar Imeri objavio je da podnosi ostavku na čelnu funkciju, ističući da mu je to jedna od najtežih odluka koje je doneo u životu, kao i jedan od najtežih dana. On je poručio da "pokret nije ujedinjen, nije ni snažan, a kada nije snažan,... »

Albanski ekstremista Aljbin Kurti osuđen na 18 meseci zatvora, uslovno dve godine!

Srbija danas sreda, 3. januar 2018.
Osnovni sud u Prištini osudio je danas četvoro poslanika "Samoopredeljenja"
Osnovni sud u Prištini osudio je danas četvoro poslanika Samoopredeljenja na uslovne kazne od 14 meseci do 18 meseci zatvora uslovno zbog bacanja suzavca u kosovskom parlamentu. Foto: Profimedia Aljbin Kurti osuđen je na 18,... »

Dačić u Njujorku: Sa Guterešom o Kosovu i Unmiku

Kurir  pre 1 sat  još 9 povezanih

Raste broj žrtava vatrene stihije u Kaliforniji

RTS  pre 20 minuta  još 8 povezanih

Eksplodirao automobil u Galenici, nema povređenih

RTV  pre 34 minuta  još 6 povezanih

Novosti: Putin sprema specijalni paket za Srbiju

B92  pre 1 sat  još 5 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.