Angela Merkel

Izolacija Turske zbog invazije u Siriju

Dojče vele 14.10.2019
Turska invazija u Siriju nailazi na brojne osude zbog kršenja međunarodnog prava, "etničkog čišćenja" Kurda i jačanja IS-a. Dugoročno je ona štetna i za samu Tursku, smatraju neki analitičari. Savezna kancelarka Angela Merkel je u telefonskom… »

Kancelarka odlučila: Nemačka će odobriti 5G mrežnu opremu Huaveja

B92 14.10.2019
Berlin -- Nemačka vlada dozvoliće Huaveju da prodaje svoju opremu za 5G mreže u toj zemlji, objavio je danas Handelsblat. List se poziva na nacrt predloga dokumenta o sigurnosti mrežnih telekomunikacija, naime, veruje se da je isprva u tom dokumentu… »

Merkel pozvala Erdogana da odmah obustavi ofanzivu na severu Sirije

Politika 13.10.2019
BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da odmah obustavi vojnu ofanzivu na severoistoku Sirije koja preti da destabilizuje region. Merkel je taj poziv uputila u telefonskom razgovoru sa… »

Merkel pozvala Erdoana da odmah obustavi ofanzivu u Siriji

Slobodna Evropa 13.10.2019
Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je u nedelju turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdoana da odmah obustavi vojnu ofanzivu na severoistoku Sirije i upozorila ga na moguću nestabilnost u regionu i oživljavanje militantne organizacije Islamska… »

Merkelova poručila Erdoganu: Odmah obustaviti ofanzivu na severu Sirije

Telegraf 13.10.2019
Nemačka ističe i da ofanziva preti da destabilizuje region i ponovo ojača ekstremističku Islamsku državu. Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da odmah obustavi vojnu ofanzivu na severoistoku… »

Merkelova pozvala Erdogana na prekid operacija u Siriji

Sputnik 13.10.2019
Nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarala je telefonom sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom o vojnoj operaciji Turske u Siriji. Merkelova se založila za hitan prekid vojne operacije na severoistoku Sirije, saopšeno je iz kabineta… »

Merkel posle napada na sinagogu: Nema tolerancije mržnje

Slobodna Evropa 10.10.2019
Nemačka kancelarka Angela Merkel obećala je danas "nultu toleranciju" naspram mržnje, dan posle napada na sinagogu u istočnonemačkom gradu Haleu gde je dvoje ubijeno, a dvoje teže ranjeno, prenosi AFP. I predsednik Frank-Valter Štajnmajer pozvao je… »

Sukob Londona i Brisela mogao bi da otvori novo krvavo žarište — opasno po Evropu i SAD

Sputnik 10.10.2019
Britanski mediji objavili su 8. oktobra da je kancelarka Nemačke Angela Merkel saopštila britanskom premijeru Borisu Džonsonu da je sporazum moguć samo uz uslov da Severna Irska ostane u carinskoj uniji sa EU, čime je odbacila novi plan Londona o… »

Merkel najavila borbu za uređeni Brexit do posljednjeg dana

Al Jazeera 10.10.2019
Negativne posljedice izlaska Velike Britanije iz Evropske unije treba svesti na najmanju moguću mjeru, rekla je njemačka kancelarka. Njemačka će, zajedno s ostalih 26 članica Europske unije, i dalje pokušati izboriti uređeni Brexit, poručila je u… »

Merkel posle napada na sinagogu: Nema tolerancije mržnje (VIDEO)

Radio sto plus 10.10.2019
Nemačka kancelarka Angela Merkel obećala je danas "nultu toleranciju" naspram mržnje, dan posle napada na sinagogu u istočnonemačkom gradu Haleu gde je dvoje ubijeno, a dvoje teže ranjeno. I predsednik Frank-Valter Štajnmajer pozvao je danas Nemce… »

Vesti dana »