Angela Merkel

Merkel zabrinuta: Hitno potrebno humanitarno primirje između Jermenije i Azerbejdžana

Blic pre 18 dana
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjasnila se danas za humanitarno primirje u sukobu Jermenije i Azerbejdžana kako bi se povređeni vojnici mogli izbaviti sa ratišta. Merkelova je danas, u telefonskom razgovoru sa jermenskim premijerom Nikolom… »

Merkel o sukobu u Nagorno-Karabahu: Humanitarno primirije hitno!

Pravda pre 18 dana
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjasnila se danas za humanitarno primirje u sukobu Jermenije i Azerbejdžana kako bi se povređeni vojnici mogli izbaviti sa ratišta. Merkelova je danas, u telefonskom razgovoru sa jermenskim premijerom Nikolom… »

Stanje mora da se promeni pod hitno: Merkelova podržala zajedničku izjavu Putina, Makrona i Trampa o Karabahu

Srbija danas pre 18 dana
Merkelova je sa Pašinjanom razgovarala o eskalaciji sukoba u Nagorno-Karabahu. Nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarala je telefonom sa jermenskim premijerom Nikolom Pašinjanom i tom prilikom u potpunosti podržala zajedničku izjavu… »

Merkel traži humanitarno primirje

RTV pre 18 dana
BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel izjasnila se danas za humanitarno primirje u sukobu Jermenije i Azerbejdžana kako bi se povređeni vojnici mogli izbaviti sa ratišta. Merkelova je danas, u telefonskom razgovoru sa jermenskim premijerom Nikolom… »

Merkel traži obustavu rata i početak pregovora između Jermenije i Azerbejdžana

Radio 021 pre 18 dana
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjasnila se danas za humanitarno primirje u sukobu Jermenije i Azerbejdžana kako bi se povređeni vojnici mogli izbaviti sa ratišta. Merkelova je danas u telefonskom razgovoru sa jermenskim premijerom Nikolom… »

Merkel: „Mislila sam da neću doživeti ujedinjenje Nemačke“

Dojče vele pre 20 dana
Povodom Dana nemačkog jedinstva Angela Merkel se osvrnula na neka svoja lična iskustva iz DDR-a, govorila je o uspehu ponovnog ujedinjenja Nemačke i glavnom izazovu za budućnost. Nemačka kancelarka Angela Merkel je povodom 30 godina ponovnog… »

„Mislila sam da neću doživeti ujedinjenje Nemačke“

Vesti online pre 19 dana
Nemačka kancelarka Angela Merkel je povodom 30 godina ponovnog ujedinjenja Nemačke dala neuobičajen intervju – za sedmoro novinara, većinom glavnih urednika novina sa Istoka zemlje. Svaki čovek je individua Kritika i sloboda mišljenja Najvažnije… »

Merkelova povodom 30 godina od pada berlinskog zida: Mislila sam da neću doživeti ujedinjenje Nemačke (video)

Srbija danas pre 19 dana
Merkelova tvrdi da je svesna da sveukupno i dalje postoje jasne razlike između istoka i zapada Nemačke. Nemačka kancelarka Angela Merkel je povodom 30 godina ponovnog ujedinjenja Nemačke dala neuobičajen intervju - za sedmoro novinara, većinom… »

"Živimo u slobodi i ko ima drugačije mišljenje ne mora da se plaši progona"

B92 pre 19 dana
Berlin -- Nemačka kancelarka je povodom 30 godina ponovnog ujedinjenja Nemačke dala intervju - za sedmoro novinara, većinom glavnih urednika novina sa istoka zemlje. Zbog korone ih je primila u velikoj konferencijskoj dvorani kancelarskog ureda, što… »

Merkel: Mislila sam da neću doživjeti ujedinjenje Njemačke

Al Jazeera pre 19 dana
Raduje me što je jedna istočna Njemica mogla postati kancelarka Njemačke; za demokratiju se stalno moramo boriti. Njemačka kancelarka Angela Merkel je, povodom 30 godina ponovnog ujedinjenja Nemačke, dala neuobičajen intervju - za sedmero novinara… »

Vesti dana »