Angela Merkel

Merkel: Zalažem se za obnovu pregovora o slobodnoj trgovini između EU i Indije

Blic pre 11 dana
Nemačka kancelarka Angela Merkel tokom posete Indiji zauzela se za obnovu pregovora o slobodnoj trgovini između Evropske unije i Indije, kao i za intenzivniju saradnju dveju država. - Ono što nama treba je novi početak pregovora oko sporazuma o… »

Ekološko partnerstvo Indije i Nemačke

B92 pre 12 dana
Nemačka kancelarka Angela Merkel kaže da će njena zemlja u narednih pet godina potrošiti milijardu evra na projekte "zelene urbane mobilnosti" u Indiji. Merkelova je u pratnji poslovne delegacije počela razgovore s indijskim premijerom Narendrom… »

Angela Merkel u poseti Indiji pozvala vlasti da se bori protiv zagađenja

Novi magazin pre 12 dana
Nemačka kancelarka Angela Merkel, koja se nalazi u poseti Nju Delhiju gde je poslednjih dana ogromna zagađenost vazduha, obećala je danas jednu milijardu evra za petogodišnji period ulaganja u ekološki gradski prevoz u Indiji. Kancelarka je pozvala… »

Angela Merkel trpi kritike: Sve ređe u medijima, to nije demokratski

B92 pre 13 dana
Nemačka kancelarka Angela Merkel sve je manje prisutna u medijima, potvrđuju statistički podaci, pa je na meti kritika predstavnika novinarskih udruženja. Prema pisanju nemačkih medija, naime, kancelarka je prošle godine znatno manje izlazila pred… »

Otrovna dobrodošlica za angelu Merkel u Indiji: Nemačka kancelarka doputovala u Nju Delhi, a vlasti je svečano dočekale…

Kurir pre 13 dana
Nemačka kancelarka Angela Merkel dobila je toksičnu dobrodošlicu u Indiji nakon što je premijer Narendra Modi obradovao vojnom paradom na izuzetno zagađenom vazduhu u Nju Delhiju. Predsednik Indije i njegova gošća iz Nemačke ignorisali su… »

Ne smeta im zagađen vazduh: Merkel i Modi prošetali na otvorenom bez maski

Pravda pre 13 dana
Nemačka kancelarka Angela Merkel i indijski premijer Narendra Modi dogovorili su se danas da dve zemlje poboljšaju saradnju u borbi protiv klimatskih promena, kibernetičke bezbednosti, razvoja veština, veštačke inteligencije, energetske bezbednosti… »

Njemačka i Indija za jaču saradnju u razvoju umjetne inteligencije

Al Jazeera pre 13 dana
Njemačka kancelarka Angela Merkel je nakon susreta s premijerom Indije Narendrom Modijem rekla da postoji veliki potencijal za razvijanje ekonomskih odnosa dvije zemlje. Njemačka i Indija nastoje poboljšati ekonomsku saradnju, posebno u umjetnoj… »

Merkel i Modi o klimatskim promenama i trgovini

Večernje novosti pre 13 dana
Nemačka kancelarka Angela Merkel i indijski premijer Narendra Modi dogovorili su se danas da dve zemlje poboljšaju saradnju u borbi protiv klimatskih promena. Nemačka kancelarka Angela Merkel i indijski premijer Narendra Modi dogovorili su se danas da… »

Čitav odred muškaraca se naoružao da zauzme mesto Angele Merkel

Blic pre 13 dana
Nakon loših izbornih rezultata na istoku zemlje, među nemačkim Demohrišćanima (CDU) traje oštra rasprava. Mnogi kritikuju Angelu Merkel, krive je za neuspeh i optužuju je da je stranku gurnula suviše ulevo. Nemačke Demohrišćane u… »

Zaoštrava se borba za naslednika Angele Merkel

Dojče vele pre 14 dana
Nakon loših izbornih rezultata na istoku zemlje, među nemačkim Demohrišćanima (CDU) traje oštra rasprava. Mnogi kritikuju Angelu Merkel, krive je za neuspeh i optužuju je da je stranku gurnula suviše ulevo. Nemačke Demohrišćane u… »

Vesti dana »