Angela Merkel

Čovek kojem je Merkel "zabila nož u leđa" FOTO

B92 pre 31 minuta
Lokalni političar Volfhard Molkentin očajnički je tražio nekoga iz CDU ko bi učestvovao u baltičkoj izbornoj jedinici na prvim izborima u ujedinjenoj Nemačkoj. Tad mu je neko na uvo šapnuo - "Merkel". Potpuno nepoznata Angela Merkel osvojila je… »

„Pila je rakiju“: Merkel se pozdravila sa gradom koji ju je lansirao u politiku

Nova pre 19 minuta
Godine 1990. lokalni političar Volhard Molkentin očajnički je tražio nekoga iz svog CDU-a ko bi se kandidovao u baltičkoj izbornoj jedinici na prvim izborima u ujedinjenoj Nemačkoj. Tad mu je neko na uho šapnuo - "Merkel", prenosi Hina. Potpuno… »

Angela Merkel je obećala da će probleme staviti na sto, a potom popila 4-5 rakija! (foto)

Alo pre 1 sat
Godine 1990. lokalni političar Volhard Molkentin očajnički je tražio nekoga iz svog CDU ko bi se takmičio u baltičkoj izbornoj jedinici na prvim izborima u ujedinjenoj Nemačkoj. Tada mu je neko na uvo šapnuo - "Merkel". Potpuno nepoznata Angela… »

Popila je sa nama 4-5 rakija: Angela Merkel se oprostila sa gradićem iz kojeg je krenula njena politička karijera foto

Kurir pre 1 sat
Godine 1990. lokalni političar Volhard Molkentin očajnički je tražio nekoga iz svog CDU ko bi se takmičio u baltičkoj izbornoj jedinici na prvim izborima u ujedinjenoj Nemačkoj. Tada mu je neko na uvo šapnuo - "Merkel". Potpuno nepoznata Angela… »

Vizija Merkelove ostaje; kako su dve moćne žene zauvek povezane

B92 pre 14 sati
Brisel -- U nedelju 26. septembra 2021. godine posle završetka parlamentarnih izbora u Nemačkoj i prebrojavanja glasova Angela Merkel više neće biti kancelarka. EU će se onog trenutka kad bude i zvanično izabran novi kancelar oprostiti i zvanično… »

Ujedinjena Evropa ili zašto svi putevi vode u Mančester

Nedeljnik pre 18 sati
Najveći nemački list Špigel oprostio se od Angele Merkel podvlačeći njen najveći problem: ona je naučnica koja ima veliki intelekt, a slab temperament. Ova fenomenalna analiza kreće čuvenom rečenicom o Ruzveltu: „Intelekt druge klase… »

Posle Angele Ursula u Briselu će viziju Merkelove sprovoditi fon der Lajen! Evo kako su ove dve žene zauvek povezane!

Kurir pre 17 sati
U nedelju 26. septembra 2021. godine posle završetka parlamentarnih izbora u Nemačkoj i prebrojavanja glasova Angela Merkel više neće biti kancelarka. EU će se onog trenutka kad bude i zvanično izabran novi kancelar oprostiti i zvanično od Angele… »

Kraj ere angele Merkel: Od ćerke protestantskog pastora do najmoćnije žene! Ovako je izgledao fascinantni put koji je…

Kurir pre 22 sata
Angela Merkel je za svoje pretposlednje spoljnopolitičko putovanje izabrala Zapadni Balkan, a nakon decenije i po koliko je provela na vlasti, era nemačke kancelarke se bliži kraju. Prva nemačka premijerka koja je napustila vlast svojom voljom… »

Kriza vladavine prava i demokratije u EU – mrlja na nasledju Angele Merkel

Radio sto plus pre 23 sata
U autorskom tekstu za briselski portal Politiko, Hegeduš piše da je tokom 16-ogodišnjeg kancelarskog mandata Angela Merkel nadgledala sve tri glavne krize Evropske unije (EU) 21. veka – krizu finansijskog i državnog duga 2008, migrantsku krizu 2015… »

Kriza vladavine prava i demokratije u EU – mrlja na nasleđu Angele Merkel

Danas pre 23 sata
Nemačka kancelarka Angela Merkel nasledniku ostavlja nerešen problem vladavine prava u EU, ocenio je Danijel Hegeduš (Daniel Hegedus) iz Nemačkog Maršalovog fonda SAD. Hegeduš je istakao da su upravo u njeno vreme autoritarne ambicije mađarskog… »

Vesti dana »