Angela Merkel

Zelenski: Donbas i Krim čeka budućnost gora od Černobilja

Nova pre 13 sati
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da budućnost Donbasa i Krima može izgledati nego što je to slučaj sa teritorijom Černobilja. „To će biti mrtva teritorija. Biće gore od Černobilja“, rekao je Zelenski u intervjuu za francuski… »

“Putin će platiti ako napadne Ukrajinu. Mi ćemo im pomoći, a kaznićemo ga i na druge načine…”

Nedeljnik pre 16 sati
Foto: Profimedia “Ako Putin ponovo otpočne ofanzivu protiv Ukrajine platiće cenu”, izjavio je ambasador Danijel Frid, viši saradnik u Atlanskom Savetu. Tenzije na granici Ukrajine sa Rusijom ponovo su u porastu. Šef ukrajinske diplomatije Dmitro… »

“Putin će platiti”

Vesti online pre 16 sati
“Ako Putin ponovo otpočne ofanzivu protiv Ukrajine platiće cenu”, kaže u ekskluzivnom razgovoru ambasador Danijel Frid, viši saradnik u Atlanskom Savetu. Tenzije na granici Ukrajine sa Rusijom ponovo su u porastu. Šef ukrajinske diplomatije… »

Frid: Putin će platiti ako krene u ofanzivu protiv Ukrajine

Glas Amerike pre 21 sat
VAŠINGTON — “Ako Putin ponovo otpočne ofanzivu protiv Ukrajine platiće cenu”, kaže u ekskluzivnom razgovoru za Glas Amerike ambasador Danijel Frid, viši saradnik u Atlanskom Savetu. Glas Amerike: Tenzije na granici Ukrajine sa Rusijom ponovo su… »

Zelenski o donbasu: Moramo da delujemo jako brzo

Večernje novosti pre 1 dan
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski izjavio je danas da nema vremena za gubljenje kada je reč o rešavanju tenzija na istoku zemlje. Zelenski je rekao da sukob na istoku Ukrajine koji je počeo pre sedam godina nakon ruske aneksije Krima, nije… »

Merkel primila prvu dozu AstraZenekine vakcine

Danas pre 1 dan
Nemačka kancelarka Angela Merkel (66) primila je danas prvu dozu vakcine AstraZeneka protiv korona virusa, dve nedelje pošto je država suspendovala upotrebu te vakcine za mlađe od 60 godina, prenosi BBC. Merkel je rekla da je srećna što se… »

Merkelova, Makron i Zelenski: "Rusija treba da povuče trupe sa ukrajinske granice"

Večernje novosti pre 1 dan
NEMAČKA kancelarka Angela Merkel i predsednici Francuske i Ukrajine Emanuel Makron i Vladimir Zelenski tokom trilateralnog sastanka pozvali su Rusiju da prekine gomilanje trupa kod ukrajinskih granica, saopštio je portparol Vlade Nemačke Štefen… »

Merkelova, Makron i Zelenski pozvali Rusiju: Povucite vojsku

B92 pre 2 dana
Lideri Nemačke, Francuske i Ukrajine pozvali su danas Rusiju da povuče dodatne vojne snage koje je rasporedila u blizini ukrajinske granice, kao i sa Krima. Angela Merkel, Emanuel Makron i Volodimir Zelenski razgovarali su na video-konferenciji i… »

Merkel, Makron i Zelenski pozvali Rusiju da povuče vojsku sa ruske teritorije

Politika pre 2 dana
PARIZ - Lideri Nemačke, Francuske i Ukrajine pozvali su danas Rusiju da povuče dodatne vojne snage koje je rasporedila u blizini ukrajinske granice kao i sa Krima. Angela Merkel, Emanuel Makron i Volodimir Zelenski razgovarali su na video-konferenciji i… »

Ukrajina se konsultuje sa Francuskom i Njemačkom zbog ruskih trupa

Slobodna Evropa pre 2 dana
Francuski predsjednik Emmanuel Macron i njemačka kancelarka Angela Merkel će 16. aprila razgovarati sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim kako bi pružili podršku Kijevu usred zabrinutosti u vezi nagomilavanja ruskih vojnih trupa duž granice… »

Vesti dana »