Angela Merkel - vesti

Kad Merkelovu zaboli glava, vaš novčanik se prazni

B92 pre 40 minuta
B92: Kad Merkelovu zaboli glava, vaš novčanik se prazni
Evro, dolar, funta i sve valute nisu izuzetak - centralne banke svakog dana prate transakcije tim valutama na osnovu čega se na kraju radnog dana i formira kurs
Nakon što je objavljena vest da nemačka kancelarka Angela Merkel nije uspela da sastavi novu vladu, vrednost evra prema najvažnijim svetskim valutama nakratko je pala za oko jedan odsto. Neizvesnost oko sastavljanje nove vlade... »

Nemačka postizborna klackalica

Večernje novosti pre 3 sata
Koji će put Berlin izabrati - manjinska vlada, novi izbori ili čak velika koalicija. Sve oči sada su uprte u sutrašnji sastanak Štajnmajer – Šulc
NEMAČKA je i dalje u političkoj pat-poziciji jer je kancelarka Angela Merkel i u utorak ponavljala da ne želi manjinsku vladu uz koju ne ide parlamentarna većina, dok se predsednik Frank-Valter Štajnmajer nećkao da raspiše nove... »

Šta čeka Nemačku, Evropu i Srbiju ako ode Angela Merkel?

Vesti online pre 5 sati
Merkelova je dobila američku medalju slobode, najviše civilno priznanje koje ima retko koji evropski političar, ona neguje dobre odnose sa Rusijom, uručena joj je i indijska nagradu za razumevanje, dobila je kineske pohvale, izraelsku naklonost i balkanske simpatije.
Formiranje koalicione vlade Nemačke posle parlamentarnih izbora 24. septembra između konzervativaca aktuelne kancelarke Angele Merkel, Stranke slobodnih demokrata i stranke Zelenih, započeto još 18. oktobra, najverovatnije se... »

Šok za Nemce: „Njujork tajms“ sa lažnim Štajnmajerom na naslovnoj strani (foto)

Sputnik pre 13 sati
„Njujork tajms“ je posvetio veliku pažnju priči o propalim pregovorima o formiranju koalicione savezne vlade u Nemačkoj. Tekst je ilustrovao fotografijom na kojoj je Angela Merkel sa nemačkim predsednikom Frankom Valterom Štajnmajerom — tako barem stoji u potpisu fotografije. U stvari, na fotografiji je kancelarka sa Štefanom Štajnlajnom.
Štefan Štajnlajn je bivši državni sekretar u Ministarstvu inostranih poslova, a od marta 2017. godine je šef kancelarije predsednika SR Nemačke. Prve reakcije na društvenim mrežama nisu blage prema urednicima iz Njujorka. Karl... »

Merkelova bez vlade

Vesti online pre 19 sati
U nedelju uveče, pred ponoć, nemački liberali (FDP) predvođeni Kristijanom Lindnerom stavili su tačku na bezuspešne pokušaje da se sa demohrišćanima (CDU i CSU) i Zelenima formira vlada.
Domaćini su tu propalu koaliciju nazivali Jamajka zbog crno-žuto-zelene kombinacije partijskih boja koja odgovara onima na zastavi karipske ostrvske državice. Ovim potezom je kancelarka Angela Merkel gurnuta u najtežu... »

Najveća kriza trese Nemačku, ali Angela poručuje: Ničeg se ne bojim

Blic pre 20 sati
Posle propalih pregovora o “Jamajka koaliciji”, američka kancelarka ne vidi razlog za povlačenje. Ako dođe do novih izbora, spremna je da ponovo povede partiju u izbornu kampanju - izjavila je sinoć u emisiji na kanalu ZDF pod nazivom “A šta sad, gospođo Merkel?”
- Ničeg se ne bojim - rekla je Merkelova i dodala da niej ni pomišljala na povlačenje: - To nije bilo tema. Mislim da je Nemačkoj sada potrebna stabilnost. U emisiji “Brenpunkt” na kanalu ARD, kancelarka je izjavila da je u... »

Steinmeier apeluje na nove pregovore o vladi u Njemačkoj

Slobodna Evropa pre 23 sata
Njemački predsjednik Frank-Waleter Steinmeier apelovao je na Zelene i Slobodne demokrate da obnove pregovore o stvaranju koalicije u toj zemlji, dan nakon što je kancelarka Angela Merekl nakon propalih pregovora o formiranju vlasti, nagovijestila mogućnost novih izbora. Predsjednik Njemačke... »

Merkelova: Bolje novi izbori nego manjinska vlada

B92 pre 1 dan
B92: Merkelova nakon propalih pregovora: Dan za razmišljanje
Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da održavanje novih izbora smatra boljom opcijom nego da predvodi manjinsku vladu.
Ona je istakla da joj je cilj izgradnja stabilne vlade, a to je poručila nakon što su noćas propali pregovori o formiranju trostranačke koalicije. "Moje mišljenje je da bi novi izbori bili bolja opcija", rekla je Merkelova... »

Merkel se nakon propasti pregovora u utorak suočava s izazovima u parlamentu

SEEbiz pre 1 dan
BERLIN – Njemačka kancelarka Angela Merkel u utorak će se suočiti s turbulentnom sjednicom parlamenta nakon što je zemlja zakoračila u političku neizvjesnost nakon propasti pregovora o formiranju koalicijske vlade pod njezinim vodstvom.
Zastupnici populističke antiimigrantske stranke Alternativa za Njemačku (AfD) namjeravaju iskoristi propast pregovora kancelarkinih konzervativaca, Slobodnih demokrata (FDP) koji favoriziraju interese poslovne zajednice i Zelenih... »

Šta SAD? Nemačka u krizi: Angela nije uspela da sastavi vladu, a ovo su tri moguća scenarija posle propalih pregovora

Blic pre 1 dan
Sinoć u deset minuta do ponoći, Kristijan Lindner, lider Stranke slobodnih demokrata (FDP) izašao je pred novinare zajedno sa kompletnim pregovaračkim timom o "Jamajka" koaliciji i najavio da se njegova partija povlači iz pregovora s Angelom Merkel.
- Bolje je ne biti u vladi, nego vladati pogrešno - izjavio je Lindner. Šta će uslediti? Nemački Fokus predstavlja moguće opcije: 1. Ipak velika koalicija Svi vodeći političari u Socijaldemokratskoj partiji Nemačke (SPD), počev... »

©2017 Netmark d.o.o.