Angela Merkel - vesti

Komentar: Šavovi

Večernje novosti pre 22 minuta
Može li Evropa da preživi Trampa? Hoće li NATO da opstane uz ovakvog predsednika Amerike?
MOŽE li Evropa da preživi Trampa? Hoće li NATO da opstane uz ovakvog predsednika Amerike? Da li lider iz Vašingtona okreće leđa starim savezima i kida veze koje nisu stvorene samo na interesima, već su nastale kao rezultat... »

Blumberg: Vašington stvara glavobolju Merkelovoj

Sputnik pre 3 sata
Kancelarka Nemačke Angela Merkel je zabrinuta porastom agresivnog raspoloženja prema izgradnji „Severnog toka 2“, piše „Blumberg“, pozivajući se na neimenovani izvor.
Po rečima izvora američke agencije, nemačka vlada je zabrinuta kakvi će biti dalji koraci administracije predsedniika SAD Donalda Trampa prema „Severnom toku 2“, nakon što je Berlin uspeo da prekine pokušaje Vašingtona da njegove... »

EU obećava brzi odgovor na američku pretnju carinama na uvoz automobila

Auto blog pre 13 sati
Brisel je time reagovao na izveštaj američkog ministra trgovine koje predsedniku Donaldu Trampu omogućava uvođenje carina u sledećih 90 dana. Nemačka kancelarka Angela Merkel je ocenila "zastrašujućom" mogućnost da se uvoz automobila iz Evrope u izveštaju označi kao pretnja nacionalnoj bezbednosti... »

Skup koji je samo otkrio da se svetu ne piše dobro

Sputnik pre 15 sati
Ovogodišnje 55. izdanje Minhenske bezbednosne konferencije izvrglo se u svoju suprotnost i kao na dlanu pokazalo kako je svet suštinski nebezbedan.
Umesto da ponudi odgovore, samo je popisala dugi niz bezbednosnih problema sa neizvesnim ishodom, oko kojih su se pre svega gložili saveznici. To nemačka kancelarka Angela Merkel i potpredsednik SAD Majk Pens nisu ni pokušavali... »

Ako SAD ocarine evropske automobile, slede brze kontramere

BizLife pre 16 sati
Foto: screenshot Evropska unija obećala je brz i efikasan odgovor u slučaju da Sjedinjene Američke Države uvedu uvozne carine na evropske automobile, izjavio je portparol Evropske komisije. Brisel je time reagovao na izveštaj američkog ministra trgovine, koji predsedniku Donaldu Trumpu omogućava... »

Trenutak hrabrosti Angele Merkel

Dojče vele pre 22 sata
Ko će ponovo sastaviti svetsku slagalicu? Odgovor Angele Merkel u Minhenu je bio jasan: svi smo pozvani i svi moramo zavrnuti rukave! Ipak nije rekla celu istinu, smatra Kristijan Tripe.
Kao kod svih velikih političkih govora odlučujuće je izabrati pravi momenat. Taj spoj trenutka i pažnje, publike, odabranih reči i podesnog tona. Na Konferenciji u Minhenu, Angela Merkel je imala takav trenutak. Svako ko naknadno... »

Vučić i Tači -„Balkanski kontrasti"

Dojče vele pre 23 sata
Dva nemačka dnevnika pišu o Balkanu. Frankfurter algemajne cajtung se bavi Minhenskom konferencijom o bezbednosti i sučeljavanjem predsednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija. A Tagescajtung piše o problemima Kosova.
Novinar Mihael Martens za Frankfurter algemajne cajtung pod naslovom „Balkanski kontrasti" piše o prisustvu Grčke, Makedonije, Srbije i Kosova na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti. „Miljenici konferencije su bili Aleksis... »

Dojče vele: Merkel i Pens - dva sveta

Novi magazin pre 23 sata
Nemačka kancelarka Angela Merkel je žestoko kritikovala politiku američke administracije na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, a potpredsednik SAD Majk Pens ;joj nije ostao dužan, ocenjuje Dojče vele.
Podsećajući da je Merkel u Minhenu obraćanje završila rečima "multilateralizam je bolji nego da se svako probija sam za sebe" DW ocenjuje da je nemačka kancelarka "tim rečima očigledno pogodila stav mnogih u dvorani" jer su mnogi... »

Figura Merkel biće iseckana poput poznate slike Benksija

N1 Info pre 1 dan
Nemačka kancelarka Angela Merkel, američki predsednik Donald Tramp i liderka nemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Anegret Kramp-Karenbauer biće među figurama koje će se pojaviti na karnevalu u Kelnu 4. marta.
Merkel će biti iseckana poput poznate slike uličnog umetnika Benksija, ali umesto naziva "Ljubav je u smeću", slika Merkel imaće moto: "Ništa ne ostaje kako je bilo". Nedavno izabrana čelnica CDU-a Kramp-Karenbauer, koja je... »

Merkel i Pens - dva sveta

Dojče vele pre 1 dan
Nemačka kancelarka Angela Merkel je žestoko kritikovala politiku američke administracije na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji. Američki potpredsednik Majk Pens joj nije ostao dužan.
Nemačka kancelarka Angela Merkel je žestoko kritikovala politiku američke administracije na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji . Američki potpredsednik Majk Pens joj nije ostao dužan. „Multilateralizam je bolji, nego da se... »

Meksički zid: 16 država SAD podnelo tužbu protiv Trampa

BBC News  pre 1 sat  još 17 povezanih

Zaharova: Trampov poziv vojsci Venecuele je ucena!

Pravda  pre 2 sata  još 12 povezanih

Novosti: Beograd plaća dugove Kosova još 22 godine

Vesti online  pre 2 sata  još 9 povezanih

I danas sunčano, do 16 stepeni

Novi magazin  pre 4 sata  još 8 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.