Angela Merkel

Merkel ponovo pozvala Tursku da obustavi ofanzivu u Siriji

Al Jazeera pre 28 dana
Njemačka kancelarka prije dva dana pozvala je predsjednika Turske da odmah obustavi vojnu ofanzivu na sjeveroistoku Sirije. Njemačka kancelarka Angela Merkel ponovo je pozvala Tursku da obustavi ofanzivu na sjeveru Sirije koja, kako je upozorila… »

Zašto se Erdogan odlučio da baš sad krene sa ofanzivom na Siriju? Postoji jedan razlog i on mu je poslednja nada

Blic pre 28 dana
Turska ofanziva na severu Sirije izazvala je kritike međunarodne zajednice, koja je zapretila sankcijama, ali stiče se utisak da to nimalo ne dotiče turskog predsednika. Podrška Redžepu Tajipu Erdoganu u poslednje vreme značajno opada, a nacionalni… »

Izolacija Turske zbog invazije u Siriju

Dojče vele pre 29 dana
Turska invazija u Siriju nailazi na brojne osude zbog kršenja međunarodnog prava, "etničkog čišćenja" Kurda i jačanja IS-a. Dugoročno je ona štetna i za samu Tursku, smatraju neki analitičari. Savezna kancelarka Angela Merkel je u telefonskom… »

Kancelarka odlučila: Nemačka će odobriti 5G mrežnu opremu Huaveja

B92 pre 29 dana
Berlin -- Nemačka vlada dozvoliće Huaveju da prodaje svoju opremu za 5G mreže u toj zemlji, objavio je danas Handelsblat. List se poziva na nacrt predloga dokumenta o sigurnosti mrežnih telekomunikacija, naime, veruje se da je isprva u tom dokumentu… »

Merkel pozvala Erdogana da odmah obustavi ofanzivu na severu Sirije

Politika pre 30 dana
BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da odmah obustavi vojnu ofanzivu na severoistoku Sirije koja preti da destabilizuje region. Merkel je taj poziv uputila u telefonskom razgovoru sa… »

Merkel pozvala Erdoana da odmah obustavi ofanzivu u Siriji

Slobodna Evropa pre 30 dana
Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je u nedelju turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdoana da odmah obustavi vojnu ofanzivu na severoistoku Sirije i upozorila ga na moguću nestabilnost u regionu i oživljavanje militantne organizacije Islamska… »

Merkelova poručila Erdoganu: Odmah obustaviti ofanzivu na severu Sirije

Telegraf pre 30 dana
Nemačka ističe i da ofanziva preti da destabilizuje region i ponovo ojača ekstremističku Islamsku državu. Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da odmah obustavi vojnu ofanzivu na severoistoku… »

Merkelova pozvala Erdogana na prekid operacija u Siriji

Sputnik pre 30 dana
Nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarala je telefonom sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom o vojnoj operaciji Turske u Siriji. Merkelova se založila za hitan prekid vojne operacije na severoistoku Sirije, saopšeno je iz kabineta… »

Merkelova glasno poručila posle napada na sinagogu: Za mržnju ne smemo da imamo ni mrvu tolerancije!

Kurir 10.10.2019
Nemačka kancelarka Angela Merkel obećala je danas "nultu toleranciju" naspram mržnje, dan posle napada na sinagogu u istočnonemačkom gradu Haleu gde je dvoje ubijeno, a dvoje teže ranjeno. I predsednik Frank-Valter Štajnmajer pozvao je danas Nemce… »

Sukob Londona i Brisela mogao bi da otvori novo krvavo žarište — opasno po Evropu i SAD

Sputnik 10.10.2019
Britanski mediji objavili su 8. oktobra da je kancelarka Nemačke Angela Merkel saopštila britanskom premijeru Borisu Džonsonu da je sporazum moguć samo uz uslov da Severna Irska ostane u carinskoj uniji sa EU, čime je odbacila novi plan Londona o… »

Vesti dana »