Angela Merkel

Jutarnji list: U Zagreb na kongres EPP stižu najviši zvaničnici EU, Vučić nije potvrdio

Novi magazin pre 26 dana
Šefovi evropskih država i vlada, kao i najviši funkcioneri EU, među kojima nemačka kancelarka Angela Merkel, izabrana predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i trenutni lideri EU, Donald Tusk i Žan-Klod Junker, očekuju se na izbornom… »

Početak pregovora automatski ne znači i njihov uspešan završetak! Razočarenja će svakako bit!

Alo pre 26 dana
Hoas u Briselu. * Nemačka kancelarka Angela Merkel podržala ideju Francuske da se proces pristupanja EU učini transparentnijm, ali i reverzibilnim * Angela Merkel je na kraju samita u Briselu izrazila žaljenje što nije bilo konsenzusa među liderima… »

Merkelova: Očekujemo da će dogovor Turske i SAD dovesti do mira u Siriji

Sputnik pre 26 dana
Savet Evrope očekuje da će dogovor SAD i Turske o obustavljanju turske vojne operacije u Siriji dovesti do mira, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel. „Treba sada da vidimo da li će primirje usaglašeno s američkom administracijom uspeti da… »

Jutarnji list: U Zagreb na kongres EPP stižu najviši zvaničnici EU, Vučić nije potvrdio

Danas pre 26 dana
Šefovi evropskih država i vlada, kao i najviši funkcioneri EU očekuju se na izbornom kongresu Evropske narodne partije (EPP) od 20. do 21. novembra u Zagrebu, piše danas Jutarnji list. Između ostalih tu će biti nemačka kancelarka Angela Merkel… »

Merkel: Što pre sporazum o slobodnoj trgovini sa Britanijom

Slobodna Evropa pre 27 dana
Velika Britanija i EU treba što je pre moguće da zaključe sporazum o slobodnoj trgovini nakon "Bregzita", rekla je danas nemačka kancelarka Angela Merkel. Ona je na konferenciji za novinare nakon razgovora lidera EU o "Bregzitu" napomenula da… »

Merkel: Nemačka neće isporučivati oružje Turskoj

Večernje novosti pre 27 dana
Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je da Nemačka neće isporučivati oružje zbog vojne ofanzive koju je Turska pokrenula u Siriji. BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je danas da Nemačka neće isporučivati oružje Turskoj… »

Merkel traži "popust" za Berlin u pregovorima o budžetu Evropske Unije

Dnevnik pre 27 dana
BERLIN: Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da Evropska unija treba da razmotri potencijalni "popust" za Nemačku u okviru pregovora o budžetu EU, jer će Nemačka biti "nesrazmerno opterećena" povećanjem budžeta evropskog bloka… »

Angela Merkel poziva Tursku da prekine vojnu ofanzivu u Siriji

Nedeljnik pre 27 dana
Foto Tanjug AP Nemačka kancelarka Angela Merkel zatražila je od Turske da prekine vojnu ofanzivu u Siriji. Ofanziva je primorala desetine hiljada ljudi, uključujući hiljade dece, da beže, rekla je Angela Merkel u nemačkom parlamentu. Ona je tursku… »

Merkelova: Uloga Rusije i Irana u Siriji pojačana nakon odlaska SAD

Sputnik pre 27 dana
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da se uloga Rusije i Irana pojačala nakon odlaska SAD iz severnih delova Sirije. „Govoreći o geopolitičkim posledicama, moramo da shvatimo da se uloga Rusije i Irana drastično povećala u regionu, nakon… »

Makron i Merkel žele jedinstvo pred samit o Bregzitu

Dnevnik pre 28 dana
TULUZ: Francuski predsednik Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel sastaju se danas na jugu Franuske, dan uoči ključnog samita EU na kojem bi mogao da bude odobren sporazum o Bregzitu. Merkel i Makron najpre će posetiti sedište kompanije… »

Vesti dana »