Angela Merkel

Nemačka vlada s proizvođačima dogovorila produženje programa subvencija za kupovinu električnih vozila

Auto blog pre 7 dana
Nemačka vlada i udruženje automobilske industrije su postigli dogovor o produženju zajedničkog programa subvencionisanja kupovine električnih vozila, izjavili su za agenciju dpa izvori iz vlade. Iznos subvencija biće uvećan a program isplate… »

Merkel: Nezadovoljsto ne opravdava pravo na mržnju

Vesti online pre 8 dana
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da nezadovoljstvo nemačkom vladom, ljudima ne daje nikakvo „pravo na mržnju“, aludirajući na pobedu krajnje desničarske stranke u istočnoj Nemačkoj. Ona je govoreći o izbornim rezultatima za… »

Počela proizvodnja modela Volkswagen ID.3!

Vrele gume pre 8 dana
Proizvodnja potpuno električnog hečbeka kompanije Volkswagen, modela ID.3, juče je i zvanično počela. Ovaj automobil se proizvodi u postrojenju koje je lociranu u gradu Cvikau u Nemačkoj. Ceremoniji pokretanja fabričke proizvodnje prisustvovali su… »

Plan Angele Merkel: "Mobilnost mora da garantuje vrednost za novac"

B92 pre 8 dana
Berlin -- Mobilnost bi trebalo da bude udobna, povoljna za klimu i fleksibilna i da garantuje vrednost za uložen novac, kaže Merkel. Nemačka kancelarka Angela Merkel je, uoči sastanka s predstavnicima moćne automobilske industrije, rekla da do 2030… »

Kancelarka Merkel želi da Nemačka do 2030. ima milion stanica za punjenje električnih vozila

Auto blog pre 9 dana
Kako prenosi Tanjug, nemačka kancelarka Angela Merkel je izjavila da želi drastično da poveća broj stanica za električna vozila u Nemačkoj, kako bi se vozači podstakli da vozila s motorima sa unutrašnjim sagorevanjem zamene vozilima na električni… »

Počela serijska proizvodnja električnog Volkswagena ID.3

Auto blog pre 9 dana
Kako prenosi Tanjug, nemačka grupacija Folksvagen zvanično je danas započela serijsku proizvodnju svog električnog automobila „ID.3“, u sklopu nastojanja da postane svetski lider u oblasti e-mobilnosti. Ceremoniji pokretanja fabričke proizvodnje… »

Merkel odala počast žrtvama neonacista i pozvala na borbu protiv rasizma

Al Jazeera pre 9 dana
Grupa NSU od 2000. do 2007. ubila je osam turskih migranata, jednog grčkog državljanina i pripadnicu njemačke policije. Njemačka kancelarka Angela Merkel posjetila je u ponedjeljak memorijal i odala počast žrtvama neonacističke grupe NSU. S grupom… »

Folksvagen pokrenuo serijsku proizvodnju električnog automobila

RTV pre 9 dana
CVIKAU - Nemačka grupacija Folksvagen zvanično je danas započela serijsku proizvodnju svog električnog automobila "ID.3", u sklopu nastojanja da postane svetski lider u oblasti e-mobilnosti. Ceremoniji pokretanja fabričke proizvodnje, održanoj u… »

Merkel do 2030. želi milion stanica za napajanje električnih vozila

Al Jazeera pre 9 dana
Mobilnost bi trebala biti udobna, povoljna za klimu i fleksibilna te bi trebala garantirati vrijednost za novac, kaže Merkel. Njemačka kancelarka Angela Merkel je, uoči sastanka u ponedjeljak s predstavnicima moćne automobilske industrije, kazala da… »

Merkel: Želimo da do 2030. imamo milion stanica za punjenje električnih automobila

Novi magazin pre 10 dana
Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas da želi drastično da se poveća broj stanica za punjenje električnih automobila u Nemačkoj, kako bi potrošačima pružili podršku da u što većem broju pređu sa motora sa unutrašnjim sagorevanjem… »

Vesti dana »