Angela Merkel

Život Angele Merkel iza Gvozdene zavese: "Sanjala sam Ameriku"

Telegraf pre 7 dana
Tvrdi da se seća nekih stvari iz života u Istočnoj Nemačkoj, ali, kako je navela, činjenica je da su građani Istočne Nemački morali brzo da se naviknu na mnogo novih stvari posle pada Zida. Nemačka kancelarka Angela Merkel je povodom 30… »

Merkelova najavljuje dolazak novih aviona i tenkova

Sputnik pre 7 dana
Evropa treba zajedničkim snagama da razvija nove sisteme naoružanja, uključujući tenkove i avione, izjavila je kancelarka Nemačke Angela Merkel. „Mi ćemo u budućnosti zajedno razvijati sisteme naoružanja, uključujući projekat vojnih aviona i… »

Nemačka obeležila 30 godina od pada Berlinskog zida

Vesti online pre 8 dana
Nemačka je obeležila 30. godišnjicu pada Berlinskog zida koji je odvajao zapadni Berlin od istočnog dela grada i tadašnje DDR, a predsednik Frank-Valter Štajnmajer zahvalio je istočnoevropskim susedima što su omogućili mirnu revoluciju. –… »

Nemačka proslavila tri decenije od pada Berlinskog zida

Glas Amerike pre 9 dana
Nemačka proslavlja 30-godišnjicu pada Berlinskog zida koji je razdvajao Istočnu i Zapadnu Nemačku. Predsednik Frank-Valter Štajnmajer zahvalio se susedima iz istočne Evrope što su pokrenuli mirnu revoluciju, dok je nemačka kancelarka Angela Merkel… »

Ni slovo o sovjetskom savezu! Merkelova poručila čemu nas je naučio berlinski zid: Ne postoji više nikakav zid koji može…

Kurir pre 8 dana
Nemačka kancelarka Angela Merkel je u svom govoru povodom 30. godišnjice pada Berlinskog zida izjavila da je 9. novembar bio sudbonosni dan za nemačku istoriju. Međutim, ni u jednom trenutku nije spomenula ulogu Sovjetskog Saveza niti njenog… »

“Nijedan zid koji ograničava ljude i slobodu ne može biti dovoljno visok, ni dovoljno dugačak, da se ne može…

Nedeljnik pre 9 dana
Foto: Tanjug-AP Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas Evropu, na 30. godišnjicu pada Berlinskog zida, da brani “slobodu i demokratiju” koje su sve više i više na udaru. Vrednosti na kojima počiva Evropa, sloboda, demokratija… »

Merkelova nije spomenula Sovjetski Savez u govoru povodom godišnjice pada Berlinskog zida

Sputnik pre 8 dana
Nemačka kancelarka Angela Merkel je u svom govoru povodom 30. godišnjice pada Berlinskog zida izjavila da je 9. novembar bio sudbonosni dan za nemačku istoriju, ali ona ni u jednom trenutku nije spomenula ulogu Sovjetskog Saveza niti njenog poslednjeg… »

U decembru samit četiri zemlje o situaciji u Siriji

Al Jazeera pre 8 dana
Susret čelnika Turske, Francuske, Njemačke i Velike Britanije će biti održan na marginama sastanka NATO-a 3. i 4. decembar blizu Londona. Sastanak na vrhu o Siriji, na kojem će sudjelovati čelnici Turske, Francuske, Njemačke i Velike Britanije, bit… »

Šta je Srbija dobila u Ženevi od predstavnika Evropske unije

N1 Info pre 10 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tražio je jasan odgovor Evropske unije - da li želi Srbiju kao članicu, ako reši kosovsko pitanje. Dobio je nejasan i neodlučan odgovor, i na skupu Svetskog ekonomskog foruma u Ženevi, ali i iz Berlina gde su se… »

Podela u EU: Merkelova ili Makron?

B92 pre 9 dana
Izjava francuskog predsednika Makrona o Evropskoj uniji i NATO podelila je Evropu. Sa Makronom se posebno nije usaglasila nemačka kancelarka Angela Merkel. Merkelova smatra da je Emanuel Makron imao vrlo "surov rečnik". Ona je poručila da ne deli… »

Vesti dana »