Angela Merkel

Merkel najavljuje nove avione i tenkove u EU

Politika pre 11 dana
BERLIN - Evropske zemlje u budućnosti bi mogle da zajedno razvijaju nove sisteme naoružanja, koji uključuju borbeni avion i tenk, poručila je nemačka kancelarka Angela Merkel. „Nemačka i Francuska su, po tom pitanju, na samom vrhu”, rekla je… »

Merkel najavljuje nove avione i tenkove u EU!

Alo pre 11 dana
Evropske zemlje u budućnosti bi mogle da zajedno razvijaju nove sisteme naoružanja, koji uključuju borbeni avion i tenk, poručila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel. "Nemačka i Francuska su, po tom pitanju, na samom vrhu", rekla je Merkel u… »

Život Angele Merkel iza Gvozdene zavese: "Sanjala sam Ameriku"

Telegraf pre 11 dana
Tvrdi da se seća nekih stvari iz života u Istočnoj Nemačkoj, ali, kako je navela, činjenica je da su građani Istočne Nemački morali brzo da se naviknu na mnogo novih stvari posle pada Zida. Nemačka kancelarka Angela Merkel je povodom 30… »

Merkelova najavljuje dolazak novih aviona i tenkova

Sputnik pre 12 dana
Evropa treba zajedničkim snagama da razvija nove sisteme naoružanja, uključujući tenkove i avione, izjavila je kancelarka Nemačke Angela Merkel. „Mi ćemo u budućnosti zajedno razvijati sisteme naoružanja, uključujući projekat vojnih aviona i… »

Nemačka obeležila 30 godina od pada Berlinskog zida

Vesti online pre 12 dana
Nemačka je obeležila 30. godišnjicu pada Berlinskog zida koji je odvajao zapadni Berlin od istočnog dela grada i tadašnje DDR, a predsednik Frank-Valter Štajnmajer zahvalio je istočnoevropskim susedima što su omogućili mirnu revoluciju. –… »

Nemačka proslavila tri decenije od pada Berlinskog zida

Glas Amerike pre 13 dana
Nemačka proslavlja 30-godišnjicu pada Berlinskog zida koji je razdvajao Istočnu i Zapadnu Nemačku. Predsednik Frank-Valter Štajnmajer zahvalio se susedima iz istočne Evrope što su pokrenuli mirnu revoluciju, dok je nemačka kancelarka Angela Merkel… »

Merkel pozvala na borbu protiv rasizma i antisemitizma

Al Jazeera pre 12 dana
Njemačka kancelarka zauzela se tokom obilježavanja 30. godišnjice pada Berlinskog zida za očuvanje ljudskih prava. Njemačka kancelarka Angela Merkel zauzela se tokom obilježavanja 30. godišnjice pada Berlinskog zida u subotu na pojačanu borbu… »

“Nijedan zid koji ograničava ljude i slobodu ne može biti dovoljno visok, ni dovoljno dugačak, da se ne može…

Nedeljnik pre 13 dana
Foto: Tanjug-AP Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas Evropu, na 30. godišnjicu pada Berlinskog zida, da brani “slobodu i demokratiju” koje su sve više i više na udaru. Vrednosti na kojima počiva Evropa, sloboda, demokratija… »

Merkelova nije spomenula Sovjetski Savez u govoru povodom godišnjice pada Berlinskog zida

Sputnik pre 12 dana
Nemačka kancelarka Angela Merkel je u svom govoru povodom 30. godišnjice pada Berlinskog zida izjavila da je 9. novembar bio sudbonosni dan za nemačku istoriju, ali ona ni u jednom trenutku nije spomenula ulogu Sovjetskog Saveza niti njenog poslednjeg… »

U decembru samit četiri zemlje o situaciji u Siriji

Al Jazeera pre 12 dana
Susret čelnika Turske, Francuske, Njemačke i Velike Britanije će biti održan na marginama sastanka NATO-a 3. i 4. decembar blizu Londona. Sastanak na vrhu o Siriji, na kojem će sudjelovati čelnici Turske, Francuske, Njemačke i Velike Britanije, bit… »

Vesti dana »