Bugarska

Pavlova: Koridor 10 primer povezivanja Zapadnog Balkana i EU

RTS pre 5 dana
Potpredsednia Evropske investicione banke (EIB) Lijana Pavlova izrazila je zadovoljstvo što je ta evropska banka doprinela izgradnji jednog od najznačajnijih transportno-infrastrukturnih projekata u Srbiji, a koji ima i prekograničnu dimenziju. Lijana… »

Otvorena poslednja deonica Koridora 10, bez zvaničnih podataka koliko je građane na kraju sve koštalo

Insajder pre 5 dana
Svečanim otvaranjem poslednje deonice istočnog kraka Koridora 10 konačno je završena kompletna deonica autoputa kroz Srbiju koja je više decenija predstavljala „nemoguću misiju“ za sve vlasti. Glavni pravac, Južni krak, otvoren je sredinom maja… »

Koridor 10 je gotov – puštena i poslednja deonica (foto/video)

BizLife pre 5 dana
Foto: screenshot I poslednja deonica istočnog kraka Koridora 10 svečano je puštena u saobraćaj, čime je zaokružen kompletan putni panevropski saobraćajni koridor kroz Srbiju. Puštanjem deonice od Proseka do Crvene Reke ukupne dužine 22,5… »

Predsednik Vlade Bugarske Bojko Borisov: Danas je pao “berlinski zid” između Bugarske i Srbije

Pirotske vesti pre 5 dana
Predsednik Vlade Republike Bugarske Bojko Borisov u svom obraćanju na otvaranju Istočnog kraka Koridora 10 zahvalio se svom domaćinu, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na iskazanoj časti da se obrati prisutnima na ovako važnom skupu. -Mogu da… »

Vasić: Pirot na koridoru koji spaja Evropu i Aziju. Očekujemo i rekonstrukciju železnice, gasnu interkonekciju…

Pirotske vesti pre 5 dana
Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je prisustvovao istorijskom trenutku – puštanju u saobraćaj Istočnog kraka Koridora 10 od Niša od bugarske granice. U izjavi za Pirotske vesti gradonačelnik Vasić je istakao da je reč o istorijskom… »

Vučić: Budućnost koju želimo da ostavimo našoj deci

Studio B pre 5 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je pre svečanog otvaranja, poslednju deonicu Koridora 10 i istakao da je ponosan zbog završetka tog koridora o kome su, kaže, sanjale mnoge generacije. Stigao i Bojko Borisov. Predsednik Srbije Aleksandar… »

Vučić prisustvovao svečanom puštanju saobraćaja na istočnom kraku Koridora 10

Jug press pre 4 dana
DIMITROVGRAD (Agencija) Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Republike Bugarske Bojko Borisov prisustvovali su danas svečanom puštanju u saobraćaj deonice na istočnom kraku Koridora 10, od Proseka do Crvene Reke ukupne… »

Kako je pao Berlinski zid

Danas pre 5 dana
U deceniji u kojoj dolazi do pada Berlinskog zida, i svega onoga što se nakon toga dogodilo – ujedinjenje Nemačke, kraj Hladnog rata, slom komunizma u Istočnoj Evropi i raspad SSSR-a, ČSSR i SFRJ, personalni sastav političkih lidera bio je gotovo… »

Otvorena poslednja deonica Koridora 10 - Od Niša do Gradine za 50 minuta

Ekapija pre 5 dana
Deonica istočnog kraka Koridora 10 ka bugarskoj granici svečano je puštena za saobraćaj, čime se i zvanično obeležio kraj radova na ovom koridoru kroz Srbiju. Ukupna dužina celog Koridora 10 u Srbiji iznosi oko 813 kilometara, a njegov istočni… »

Otvorena poslednja deonica Koridora 10

RTV Novi Pazar pre 5 dana
Svečano je otvorena poslednja deonica istočnog kraka Koridora 10 od Proseka do Crvene Reke, ukupne dužine 22,5 kilometara. Time je zaokružena izgradnja čitavog istočnog kraka Koridora 10, od Dimitrovgrada do Niša. Otvaranju poslednje deonice… »

Vesti dana »