Bugarska

Špijunska afera: Bugarska proteruje dvojicu ruskih diplomata

B92 pre 3 dana
Bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova dalo je dvojici ruskih diplomata 72 časa da napuste zemlju. Njih su tužioci optužili da su umešani u špijuniranje u toj balkanskoj zemlji od 2016. godine, saopštilo je danas to Ministarstvo. Portparol… »

Na pomolu novi diplomatski skandal: Bugarska proteruje ruske diplomate

Večernje novosti pre 3 dana
MINISTARSTVO inostranih poslova Bugarske proteruje dvojicu ruskih diplomata zbog špijunaže, javlja Rojters. MIP je saopštio da su o svojoj odluci upoznali rusku ambasadu u Sofiji. Diplomate moraju napustiti zemlju u narednih 72 sata. Ranije je bilo… »

Evropa puna lopova: EU pokrenula 223 istrage zbog zloupotreba i pronevera novca iz njenih fondova

Srbija danas pre 3 dana
Agencija za borbu protiv korupcije najviše se bavi prevarama na javim tenderima, carinama, subvencijama i dvostrukim finansiranjem projekata. Agencija EU za borbu protiv korupcije (OLAF) pokrenula je prošle godine 223 istrage zbog raznih zloupotreba… »

EU pokrenula 223 istrage zbog pronevere sredstava: Najviše posla u komšiluku

B92 pre 3 dana
Brisel -- Agencija EU za borbu protiv korupcije pokrenula je prošle godine 223 istrage zbog zloupotreba, neregularnosti i nenamenskog trošenja novca iz evropskih fondova. Na vrhu liste članica u kojima Agencija ima najviše posla je Rumunija sa čak 11… »

Zaev: Delčev je makedonski revolucionar

RTS pre 3 dana
Goce Delčev makedonski je revolucionar, ali je takođe činjenica da ga i Bugarska smatra svojim revolucionarem, izjavio je premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, prenosi "Plusinfo". Skoplje i Sofija se spore oko etničke pripadnosti Goceta Delčeva, te… »

(VIDEO) U Sofiji pala i krv: Bugari žestoko protiv Borisova

Nova pre 3 dana
U Sofiji je povodom Dana nezavisnosti održan tradicionalni mirni marš. Međutim, ubrzo je došlo do sukoba policije i učesnika marša. Građani Bugarske već mesecima protestuju na ulicama zahtevajući ostavke, pre svih na udaru demonstranata su… »

Velika akcija koja se ne propušta: Požurite, poslednja slobodna mesta!

Alo pre 3 dana
Hurgada od 410€, Bugarska od 135€, Istanbul od 269€. Leto u Hurgadi nije gotovo! Poslednja slobodna mesta po sniženim cenama samo u agenciji “Travelland”. Slika-1 Zahvaljujući klimi, peščanim plažama, brojnim hotelima, restoranima… »

Zaev: Delčev je makedonski revolucionar, pričaću o tome i sa bugarskim premijerom

Blic pre 3 dana
Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da je Goce Delčev makedonski revolucionar, ali da je takođe činjenica da ga i Bugarska smatra bugarskim revolucionarem, prenosi Plusinfo. Skoplje i Sofija se spore oko etničke pripadnosti Goce… »

Spor S. Makedonije i Bugarske: Čiji je Goce Delčev?

B92 pre 3 dana
Skoplje -- Premijer Severne Makedonije izjavio je da je Goce Delčev makedonski revolucionar, ali da je takođe činjenica da ga i Bugarska smatra bugarskim revolucionarem. Skoplje i Sofija se spore oko etničke pripadnosti Goce Delčeva, te je zbog toga… »

Zaev prkosi bugarima: Goce Delčev je makedonski revolucionar!

Kurir pre 3 dana
Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da je Goce Delčev makedonski revolucionar, ali da je takođe činjenica da ga i Bugarska smatra bugarskim revolucionarem, prenosi Plusinfo. Skoplje i Sofija se spore oko etničke pripadnosti Goce… »

Vesti dana »