Bugarska

Spektakularna igra "orlića", het-trik Joveljića!

Alo pre 1 dan
"Orlići" naredni meč igraju u ponedeljak protiv Rusije, takođe u Nišu. Mlada fudbalska reprezentacija Srbije ubedljivo je danas u Nišu pobedila Estoniju sa 6:0 (3:0), u kvalifikacijama za EURO 2021. godine. Na stadionu Čair trijumf Srbiji doneli su… »

„Šestica“ Srbije protiv Estonije, het-trik Joveljića

Studio B pre 1 dan
Mlada fudbalska reprezentacija Srbije ubedljivo je danas u Nišu pobedila Estoniju sa 6:0 (3:0), u kvalifikacijama za EURO 2021. godine. Na stadionu Čair trijumf Srbiji doneli su golovima Luka Ilić u 12, Ivan Ilić u 38, Dejan Joveljić het-trikom u 20… »

Svirka u CK13 u subotu

Dnevnik pre 2 dana
Koncert bendova „Feedbacer” iz Bugarske i „Calf” iz Grčke biće održan u subotu od 21 čas u Omladinskom centru CK13, Ulica Vojvode Bojovića 13. Ulaznice za koncert koštaju 300 dinara, a organizatori navode da kupovinom karata posetioci… »

Bugarski poslanik: Evropa vodi impotentnu politiku protiv Turske

Sputnik pre 2 dana
Evropa decenijama sprovodi impotentnu politiku prema Turskoj, rekao je bugarski poslanik u Evropskom parlamentu Andrej Slabakov, komentarišući informaciju da je Turska počela da eksploatiše gas u Sredozemnom moru. „Izuzetno sam razočaran odsustvom… »

Bugarski poslanik: Prijateljstvo Rusije i Srbije je pretnja bezbednosti na Balkanu

Sputnik pre 2 dana
Rusija na Balkanu odavno vodi ciljani hibridni rat, saopšteno je iz bugarskog Atlantskog saveta tokom diskusije o evroatlantskoj ekspanziji i integraciji Zapadnog Balkana. Prema rečima evropskog poslanika Aleksandra Jordanova, odluka predsednika… »

Spremaju im doček i veliko slavlje zbog njihove uloge u "Kosovskom ratu", dok UEFA samo nemo posmatra! (foto)

Alo pre 2 dana
Čeka se reakcija iz UEFA-e! Gradonačelnik Prištine obećao je engleskim fanovima toplu dobrodošlicu uoči meča *Kosovo - Engleska u okviru kvalifikacija za Evropsko prvestvo 2020. godine! U nedelju se odigrava utakmica, a očekuje se topla… »

Avion sa Bojkom Borisovim prinudno sleteo!

Alo pre 2 dana
Pokvario se sistem za sletanje. Avion Vlade Bugarske tipa "falkon" sa premijerom Bojkom Borisovim izvršio je danas prinudno sletanje u Sofiji, javila je agencija BGNES. Sistem za sletanje pokvario se prilikom prvog pokušaja prizemljenja, pa je pilot… »

„Značaj primenjenih istraživanja za razvoj nauke i rešavanje problema prakse u savremenom društvu“

RTS pre 2 dana
„Značaj primenjenih istraživanja za razvoj nauke i rešavanje problema prakse u savremenom društvu“ naziv je međunarodne naučne konferencije koja će biti otvorena danas u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti u Beogradu, s početkom u 10 sati. Na… »

Krijumčarski raj na dunavskom ostrvu: Ada Kale je bila sultanov posed, otimali se za nju Austrijanci, Mađari i Turci, ali je…

Kurir pre 2 dana
Ovo rečno ostrvo je davno nestalo, progutano i isprano vodom reke pre 40 godina, ali njegovo postojanje ostaje u istorijskim knjigama. Iako ga više nema, Gugl mape su ga i dalje obeležile na sredini dela Dunava koji se zove Gvozdena kapija. Ada Kale se… »

Gabrijela Antova (17) je šahovski biser Sirmiuma

Alo pre 2 dana
„Povlačim potez po potez. Na pragu sam titule velemajstora, a onda ciljam najveća priznanja. Izabrala sam srpski klub jer tu mogu brže da napredujem“. Jedno od najvećih osveženja i najzvučnijih imena ženskog šaha u Srbiji nastupa za ŠK… »

Vesti dana »