Bugarska

Bugarski ministar preti skidanjem ploča na kojima su Bugari predstavljeni kao fašisti: Makedonski odgovor je stigao brzo!

Kurir pre 1 dan
Vlada u Skoplju ocenila je danas "neodgovarajućom i provokativnom" izjavu ministra odbrane Bugarske Krasimira Karakačanova da je spreman da pošalje inženjerijski puk u Severnu Makedoniju da ukloni spomenike i spomen ploče na kojima piše bugarski… »

Mali da proda stan u Bugarskoj i nadoknadi štetu u Savamali

Nova pre 1 dan
Nakon što je suđenje po tužbi privrednog društva "Transport peroni d.o.o" protiv firmi "Milenium tim" i "Beograd na vodi", kao i Grada Beograda i Republike Srbije-Ministarstvo unutrašnjih poslova, zbog fantomskog rušenja objekata u Savamali aprila… »

Bugarski predsednik Radev nema korona virus

RTV pre 1 dan
SOFIJA - Bugarski predsednik Rumen Radev negativan je na virus kovid-19, saopštio je danas njegov portparol. Radev se testirao na korona virus i u samoizolaciji je nakon povratka iz Estonije, gde je učestvovao na samitu Inicijative Tri mora, a s obzirom… »

Bugarski istoričar: Makedonci nam nisu braća

Vesti online pre 1 dan
Bugarski i makedonski istoričari moraju da pronađu rešenje koje će se zaista odraziti na obrazovni program, smatra Ivan Ilčev dopisni član Bugarske akademije nauka i član Bugarsko-makedonske komisije za istoriju i obrazovanje. Iako su tokom… »

Dragana Milošević primila maestra Diana Čobanova

Dnevnik pre 1 dan
NOVI SAD: Velika je čast i od izuzetnog je značaja saradnja Srpskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorišta u Plovdivu, koja nastupom direktora Opere bugarskog državnog teatra Diana Čobanova večeras na Sceni „Jovan Đorđević“ u SNP-u počinje… »

Testirao se na korona virus treći put: Bugarski predsednik objavio rezultate testa

Večernje novosti pre 1 dan
BUGARSKI predsednik Rumen Radev negativan je na virus kovid-19, saopštio je danas njegov portparol. Radev se testirao na korona virus i u samoizolaciji je nakon povratka iz Estonije, gde je učestvovao na samitu Inicijative Tri mora, a s obzirom da je… »

Rasizam: zlo sa mnogo nijansi

Dojče vele pre 1 dan
Rasizam može biti svestan i nameran, ali i nesvestan i skriven – u pojedinim gestovima ili iskazima. Borba protiv rasizma je kompleksna i mora se voditi stalno. To nije lako. O tome vas informiše Europeo. Britanski fotograf Džon Pits voli da koristi… »

FOTO Jedinstvena izložba "Matrica" Danila Vuksanovića obeležava 173. rođendan Galerije Matice srpske

Radio 021 pre 1 dan
Galerija Matice srpske slavi 173 godine postojanja, a tim povodom se u subotu, 24. oktobra otvara izložba "Matrica. Monologija Danila Vuksanovića", zbirka do sada neobrađenih klišea Galerije Matice srpske. Reč je o doktorskoj, jedinstvenoj… »

Evropski projekat: Dunavske tvrđave, naše zajedničko nasleđe

Nova pre 1 dan
Osnovna škola "Đorđe Krstić" iz Beograda uključila se 2018. godine u jedan od međunarodnih Erazmus+ projekata, koji ima za cilj obrazovanje, obuku i podsticanje mobilnosti mladih, kao i sklapanje saradnje sa institucijama iz oblasti obrazovanja… »

Do podneva čak 9 evropskih zemalja oborilo rekorde u broju obolelih: Četiri su u našem susedstvu

Telegraf pre 1 dan
Epidemiološka situacija je zabrinjavajuća u celoj Evropi, a mnogi se plaše ponavljanja scenarija iz marta i aprila. Današnji dan, 21. oktobar može da se nađe na listi najgorih dana u Evropi od početka pandemije korona virusa. Brojke su počele da… »

Vesti dana »