Bugarska - vesti

Čupavi konji na Islandu

XXZ magazin pre 1 dan
Posle vatre došao je led
Kod Hiperborejaca I Diana (3) Kad se te noći vratih kući, sedoh da prepišem početak putopisa sa Islanda, koji čitalac, eto, sad čita. Island je daleko, veliko, ostrvo, veliko kao Bugarska, na putu u polarne predele, a najdocnije naseljeno od svih evropskih zemalja.... »

NATO vojska se okupila na južnoj granici Rusije: Albanija poslala svoje vojnike (video)

Pravda pre 1 dan
U Gruziji će danas početi komandno-štabne vežbe NATO alijanse NATO-Georgia Exercise 2019 uz ičešće vojnika iz 24 zemlje NATO pakta i partnera tog saveza.
Ove godine na vežbi učestvuju Albanija, Belgija, Bugarska, Češka Republika, Nemačka, Danska, Estonija, Francuska, Grčka, Velika Britanija, Mađarska, Letonija, Litvanija, Holandija, Norveška, Poljska, Portugalija, Rumunija,... »

Novi ciklus, stari problemi za Crnogorce: Ni Jovetića, ni Savića

Mozzart sport pre 2 dana
Bez dvojice najboljih igrača Sokolovi kreću u evro kvalifikacije
Sve po starom u Podgorici. Bez obzira što kreće novi ciklus kvalifikacija za veliko takmičenje. Sokolovi su se okupili za start trke za Evropsko prvenstvo, ali selektor Ljubiša Tumbaković je odmah dobio dva udarca: ni Stevan... »

Vučić: Borimo se za Folksvagen sa 4 države (video)

BizLife pre 2 dana
Foto: Beta/AP Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će naredne sedmice imati neke kontakte koji se odnose na dolazak nemačke kompanije Folksvagen za koju se bori pet zemalja. „Srbija je stabilnija, jača i bolja nego sve nama prijateljske zemlje, Bugarska, Rumunija, Turska i još jedna... »

Bruka Bugarske policije: Pokušali suzavcem da razbiju demonstracije, ali onda je dunuo vetar...Smeh do suza (VIDEO)

Srbija danas pre 2 dana
Bugari su tokom vikenda izašli na ulice tražeći, između ostalog, referendum za promenu sistema vlasti i nov ustav, ali je čitav protest postao svetska vest zbog jednog nepromišljenog poteza policije.
Iako malobrojni, demonstranti su hteli da probiju kordon, pa je policija reagovala bacivši suzavac. (VIDEO) POMAHNITALI VOZAČ DIVLJAO PO PUTU! Uletao u suprotnu traku, PA SE SUDARIO SA AUTOBUSOM! (VIDEO) POMAHNITALI VOZAČ DIVLJAO... »

Urnebesno: Pogledajte šta se dogodilo bugarskoj policiji kada je bacila suzavac na demonstrante! (video)

Pravda pre 2 dana
Društvenom mrežom Fejsbuk kruži video sa protesta "Žutih prsluka" snimljen 16. marta u Bugarskoj.
Naravno, policija je bila tu da zavodi mir i red, a budući da se situacija donekle otela kontroli bacili su i suzavac….ali vetar je bio u službi građana. Međutim, ono što se dogodilo nasmejalo je brojne korisnike društvene mreže,... »

Ovim bugarskim policajcima se smeje ceo svet: Bacili suzavac na demonstrante, ali nisu računali na vetar (video)

Kurir pre 2 dana
Bugari su tokom vikenda izašli na ulice tražeći, između ostalog, referendum za promenu sistema vlasti i nov ustav, ali je čitav protest postao svetska vest zbog jednog nepromišljenog poteza policije.
Iako malobrojni, demonstranti su hteli da probiju kordon, pa je policija reagovala bacivši suzavac. Međutim, zaboravili su na vetar, pa im se suzavac samo vratio u lice. Bulgarian police used pepper spray against protesters in... »

Policajci u Bugarskoj bacili suzavac na demonstrante, ali vetar je promenio smer (video)

Telegraf pre 2 dana
Ovaj video je nasmejao veliki broj ljudi, a pojedinci su istakli da "karma sada dolazi u obliku suzavca".
Na drušvenim mrežama se pojavio snimak sa protesta u Bugarskoj, gde se dogodila zanimljiva situacija. Naime, policija je pokušala da zaustavi demonstrante tako što su upotrebili suzavac, ali su zaboravili da tog dana duva vetar.... »

Pronađeno 27 ilegalnih migranata u vozu u Plovdivu

RTS pre 2 dana
RTS: Pronađeno 27 ilegalnih migranata u vozu u Plovdivu
U vozu na železničkoj stanici u bugarskom gradu Plovdivu pronađeno je 27 ilegalnih migranata, javio je Bugarski nacionalni radio.
Kako navodi, voz je putovao od Turske, preko pograničnog grada Svilengrada, do Sofije. Među migrantima, koji kažu da su iz Sirije, bilo je osam muškaraca, 11 žena i osmoro dece, prenosi bugarska agencija BTA, navodeći da će oni... »

Bugarska: Pronađeno 27 ilegalnih migranata u vozu u Plovdivu

RTV pre 2 dana
RTV: Bugarska: Pronađeno 27 ilegalnih migranata u vozu u Plovdivu
SOFIJA - U vozu na železničkoj stanici u bugarskom gradu Plovdivu pronađeno je 27 ilegalnih migranata, javio je danas Bugarski nacionalni radio.
Kako navodi, voz je putovao od Turske, preko pograničnog grada Svilengrada, do Sofije. Među migrantima, koji kažu da su iz Sirije, bilo je osam muškaraca, 11 žena i osmoro dece, prenosi bugarska agencija BTA, navodeći da će oni... »

©2019 Netmark d.o.o.