Bugarska - vesti

Vučić: Srbija i dalje za Folksvagen bolja od dugih konkurentskih zemalja

Novi magazin pre 3 dana
Predsednik Srbije Aleksanadar Vučić rekao je večeras da će naredne sedmice imati neke kontakte koji se odnose na dolazak nemačke kompanije Folksvagen za koju se bori pet zemalja.
"Srbija je stabilnija, jača i bolja nego sve nama prijateljske zemlje, Bugarska, Rumunija, Turska i još jedna zemlja, koje se bore za Folksvagen", rekao je Vučić za TV Pink. On je, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da ta... »

Terorista s Novog Zelanda bio i u Grčkoj!

Mondo pre 3 dana
Grčka policija je danas saopštila da je osumnjičeni za napad na dve džamije u Novom Zelandu, Brenton Harison Tarant, boravio na grčkim ostrvima Krit i Santorini, i da je dva puta prošao kroz Grčku, sve u 2016. godini.
U martu 2016, Tarant je došao u Grčku letom iz Istanbula i nekoliko dana je proveo na Kritu, u mestu Heraklion, i na Santoriniju. Tarant je takođe, prema navodima policije, bio u tranzitu kroz Grčku dva puta 2016. godine, 29.... »

Brenton Tarant bio na Kritu i Santoriniju

RTS pre 3 dana
RTS: Brenton Tarant bio na Kritu i Santoriniju
Grčka policija je saopštila da je osumnjičeni za napad na dve džamije na Novom Zelandu, Brenton Harison Tarant, boravio na grčkim ostrvima Krit i Santorini, i da je dva puta prošao kroz Grčku, sve u 2016. godini.
U martu 2016. Tarant je došao u Grčku letom iz Istanbula i nekoliko dana je proveo na Kritu, u mestu Heraklion, i na Santoriniju. Tarant je takođe, prema navodima policije, bio u tranzitu kroz Grčku dva puta 2016. godine, 29.... »

Poslednja cirkuska predstava mila đukanovića: Laži pretočene u cifre (foto/video)

Pravda pre 4 dana
Koliko se Milo Đukanović udaljio od svake realnosti, dobar je primer i nedavni intervju koji je dao Radio-televiziji Crne Gore.
Đukanović i dalje veruje da jeftini trikovi koje redovno koristi na skupovima DPS-a mogu da prođu i kod običnih građana čiju iinteligenciju potcenjuje. Njegova tvrdnja kako je NATO porodica najrazvijenijih svetskih država služe... »

Javni časovi za više znanja

Niške vesti pre 4 dana
„Pravoslavlje u okruženju’’ naziv je javnog časa koji je ovim povodom održan”, kaže profesorka ruskog jezika i književnosti Nataša Cakić koja je organizovala i vodila ovaj čas . “Tako su đaci obeležili Maslenice, a učenici sedmog razreda imali su projektni zadatak da uz pomoć plakat prezentacija... »

Priče o Evropi uz ćevape, šopsku i rakiju

Dojče vele pre 4 dana
Ove godine je Plovdiv – stari Filipopel ili Filopolis, kako su ga zvali Grci i Rimljani – jedna od dve evropske kulturne prestonice. Istoričar Kristofer Nering dugo poznaje ovaj grad i za DW piše šta u njemu prepoznaje.
Kada sam prvi put stajao na jednom od (danas samo) šest plovdivskih brežuljaka, Bugarska je još bila daleko. Nije još bila u Evropskoj uniji, ni na papiru, ni u glavama. Pa tako ni na mom radaru. Bilo je to moje prvo putovanje od... »

MiG ili F-16 - pitanje je SAD! Evo ko ima najjaču avijaciju na Balkanu

Srbija danas pre 4 dana
Rumunija je najjača u vojnom vazduhoplovstvu zbog antiruske uloge. Srbija je nadmoćna među zemljama bivše SFRJ, u korak sa Mađarskom i Bugarskom.
Rumunija je pokrenula proceduru za kupovinu 36 američkih borbenih aviona F-16 kao zamenu za zastarele avione tipa MiG-21, najavio je rumunski ministar odbrane Gabrijel Leš na rumunskoj nacionalnoj televiziji. VALKIRA je POLETELA!... »

Neverovatno: Uvozimo krompir za 7,5 miliona evra godišnje

Politika pre 4 dana
Od nekadašnjeg značajnog izvoznika krompira na tržišta Rumunije i Bugarske, sa sadašnjom prosečnom proizvodnjom na 28.000 hektara i prosečnim prinosom od 14 tona, Srbija je postala značajan uvoznik krompira, najčešće iz Nemačke, Belgije i Holandije, podaci su Privredne komore Srbije. „Kada su... »

U Hrvatskoj bio po specijalnom zadatku?! U "Lijepoj njihovoj" proveo čak dva meseca! (video)

Pravda pre 5 dana
Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske potvrdilo je danas da je u toj zemlji boravio Australijanac Brenton Tarant, koji je na Novom Zelandu u dve džamije ubio 49 ljudi.
- MUP raspolaže saznanjima o kretanju navedene osobe na području Hrvatske tokom decembra 2016. i januara 2017. godine - potvrdila je portparolka hrvatskog MUP-a Marina Mandić. Ona je navela da je ovaj podatak utvrđen uvidom u... »

Medjunarodni atletski turnir u Pirotu

Pirotske vesti pre 4 dana
Podelite U Balon sali u Pirotu, pod pokroviteljstvom Grada Pirota i Sportskog centra Pirot uspešno je održano međunarodno takmičenje atletskih klubova u disciplini skok u vis. Učestvovali su klubovi iz Srbije i Bugarske. Organizaciju i realizaciju su sproveli Atletski klub Balkan Dimitrovgrad i... »

©2019 Netmark d.o.o.