Bugarska - vesti

Oglasila se i grčka: Terorista Tarant bio na Kritu i Santoriniju pre 3 godine, istražuju se telefonski pozivi

Kurir pre 5 dana
Grčka policija je saopštila da je osumnjičeni za napad na dve džamije u Novom Zelandu, Brenton Tarant, boravio na grčkim ostrvima Kritu i Santoriniju, i da je dva puta prošao kroz Grčku, sve u 2016. godini.
U martu 2016, Tarant je došao u Grčku letom iz Istanbula i nekoliko dana je proveo na Kritu, u Heraklionu, i na Santoriniju. Tarant je, takođe, prema navodima policije, bio u tranzitu kroz Grčku dva puta 2016. godine, 29.... »

Brenton Tarant bio na Kritu i Santoriniju

RTS pre 5 dana
RTS: Brenton Tarant bio na Kritu i Santoriniju
Grčka policija je saopštila da je osumnjičeni za napad na dve džamije na Novom Zelandu, Brenton Harison Tarant, boravio na grčkim ostrvima Krit i Santorini, i da je dva puta prošao kroz Grčku, sve u 2016. godini.
U martu 2016. Tarant je došao u Grčku letom iz Istanbula i nekoliko dana je proveo na Kritu, u mestu Heraklion, i na Santoriniju. Tarant je takođe, prema navodima policije, bio u tranzitu kroz Grčku dva puta 2016. godine, 29.... »

Pronađeno 27 ilegalnih migranata u vozu u Plovdivu

RTS pre 5 dana
RTS: Pronađeno 27 ilegalnih migranata u vozu u Plovdivu
U vozu na železničkoj stanici u bugarskom gradu Plovdivu pronađeno je 27 ilegalnih migranata, javio je Bugarski nacionalni radio.
Kako navodi, voz je putovao od Turske, preko pograničnog grada Svilengrada, do Sofije. Među migrantima, koji kažu da su iz Sirije, bilo je osam muškaraca, 11 žena i osmoro dece, prenosi bugarska agencija BTA, navodeći da će oni... »

Javni časovi za više znanja

Niške vesti pre 5 dana
„Pravoslavlje u okruženju’’ naziv je javnog časa koji je ovim povodom održan”, kaže profesorka ruskog jezika i književnosti Nataša Cakić koja je organizovala i vodila ovaj čas . “Tako su đaci obeležili Maslenice, a učenici sedmog razreda imali su projektni zadatak da uz pomoć plakat prezentacija... »

Priče o Evropi uz ćevape, šopsku i rakiju

Dojče vele pre 5 dana
Ove godine je Plovdiv – stari Filipopel ili Filopolis, kako su ga zvali Grci i Rimljani – jedna od dve evropske kulturne prestonice. Istoričar Kristofer Nering dugo poznaje ovaj grad i za DW piše šta u njemu prepoznaje.
Kada sam prvi put stajao na jednom od (danas samo) šest plovdivskih brežuljaka, Bugarska je još bila daleko. Nije još bila u Evropskoj uniji, ni na papiru, ni u glavama. Pa tako ni na mom radaru. Bilo je to moje prvo putovanje od... »

MiG ili F-16 - pitanje je SAD! Evo ko ima najjaču avijaciju na Balkanu

Srbija danas pre 6 dana
Rumunija je najjača u vojnom vazduhoplovstvu zbog antiruske uloge. Srbija je nadmoćna među zemljama bivše SFRJ, u korak sa Mađarskom i Bugarskom.
Rumunija je pokrenula proceduru za kupovinu 36 američkih borbenih aviona F-16 kao zamenu za zastarele avione tipa MiG-21, najavio je rumunski ministar odbrane Gabrijel Leš na rumunskoj nacionalnoj televiziji. VALKIRA je POLETELA!... »

Žestoka trka borbenih aviona iznad Balkana: NATO ima svog favorita

Sputnik pre 6 dana
Rumunija je najjača u vojnom vazduhoplovstvu zbog antiruske uloge. Srbija je nadmoćna među zemljama bivše SFRJ i ide u korak sa Mađarskom i Bugarskom.
Rumunija je pokrenula proceduru za kupovinu 36 američkih borbenih aviona F-16 kao zamenu za zastarele avione tipa MiG-21, najavio je rumunski ministar odbrane Gabrijel Leš na rumunskoj nacionalnoj televiziji. On je rekao da... »

Žestoka trka borbenih aviona iznad Balkana: NATO ima svog favorita

Vesti online pre 6 dana
Rumunija je najjača u vojnom vazduhoplovstvu zbog antiruske uloge. Srbija je nadmoćna među zemljama bivše SFRJ, u korak sa Mađarskom i Bugarskom.
Rumunija je pokrenula proceduru za kupovinu 36 američkih borbenih aviona F-16 kao zamenu za zastarele avione tipa MiG-21, najavio je rumunski ministar odbrane Gabrijel Leš na rumunskoj nacionalnoj televiziji. On je rekao da... »

Neverovatno: Uvozimo krompir za 7,5 miliona evra godišnje

Politika pre 6 dana
Od nekadašnjeg značajnog izvoznika krompira na tržišta Rumunije i Bugarske, sa sadašnjom prosečnom proizvodnjom na 28.000 hektara i prosečnim prinosom od 14 tona, Srbija je postala značajan uvoznik krompira, najčešće iz Nemačke, Belgije i Holandije, podaci su Privredne komore Srbije. „Kada su... »

Medjunarodni atletski turnir u Pirotu

Pirotske vesti pre 6 dana
Podelite U Balon sali u Pirotu, pod pokroviteljstvom Grada Pirota i Sportskog centra Pirot uspešno je održano međunarodno takmičenje atletskih klubova u disciplini skok u vis. Učestvovali su klubovi iz Srbije i Bugarske. Organizaciju i realizaciju su sproveli Atletski klub Balkan Dimitrovgrad i... »

Đoković siguran u Majamiju, poraz Tipsarevića (video)

Sportski žurnal  pre 1 sat  još 17 povezanih

Vučić: Neće više biti nasilja na protestima

Beta  pre 1 sat  još 15 povezanih

Rekorder Harden postigao 61 poen u derbiju Teksasa

B92  pre 1 sat  još 16 povezanih

Uhapšen muškarac koji je bacio bombu u dvorište u Jajincima

Blic  pre 18 minuta  još 11 povezanih

Prvi snimci stravične tragedije u Užicu: U požaru nastradale tri osobe

Večernje novosti  pre 1 sat  još 10 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.