Bugarska

Vučić: Ponovo ću pokušati da dovedem Folksvagen, možemo da ponudimo veće subvencije

Danas pre 2 sata
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će na sutrašnjem sastanku sa ministrom za privredu i energetiku Nemačke Peterom Altmajerom ponovo povesti incijativu da nemačka kompanija „Folksvagen“ dodje da posluje u Srbiji. „Daćemo sve od… »

Dobro nam došli, Topalovići: Proslava u Požarevcu uz tortu u obliku mrtvačkog sanduka

Večernje novosti pre 4 sata
Na proslavu je pozvano 250 domaćih i stranih kolega, uz veliku tortu u obliku pogrebnog sanduka. Radiša Mihajlović, vlasnik poznatog pogrebnog preduzeća „Drnda“ iz Požarevca, za 2. novembar najavio je jubilarnu, desetu „Grobarijadu“, na kojoj… »

Napreduje gasovod kroz Bugarsku: "Turski tok" krenuo ka Srbiji

Večernje novosti pre 6 sati
Ministar Antić u Bugarskoj obišao radove gde je počela izgradnja dela gasovoda. Linijski deo biće završen do kraja godine, kaže šef našeg portfelja energetike. BUGARSKA, Srbija i Mađarska intenzivno rade na izgradnji gasovoda, i šalju jasnu… »

Bugarska teži da svoj deo gasovoda završi isto kad i Srbija

Vesti online pre 8 sati
Premijer Bugarske Bojko Borisov izjavio je da njegova zemlja teži ka tome da svoju deonicu gasovoda „Turskih tok“ završi u isto vreme kad i Srbija svoju. – To je projekat koji ima ogroman značaj za ceo Balkan, ne zovemo ga slučajno „Balkanski… »

Vučić: Gnjaviću Altmajera oko Folksvagena, uskoro još jedna fabrika u Pančevu

RTV pre 8 sati
VRANJASKA BANJA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će iskoristiti sutrašnji sastanak sa ministrom privrede Nemačke Peterom Altmajerom da ponovo pokuša da dovede Folksvagen u Srbiju. Vučić je naglasio da ne može ništa da… »

Lada puna krijumčarenih cigareta

RTS pre 15 sati
Carinici su u saradnji sa policijom 19. oktobra 2019. godine na graničnom prelazu Ribarci otkrili automobil čije su fabričke šupljine bile pune krijumčarenih cigareta, saopštila je Uprava carina. U farove i ispod tapacirunga jedne stare "lade"… »

Uhapšene dve Bugarke, u Staroj Pazovi ženama krale novčanike

Danas pre 12 sati
Policija je u Staroj Pazovi uhapsila dve državljanke Bugarske zbog sumnje da su ženama u tom mestu krale novčanike, saopšteno je danas. Uhapšene su 53-godišnja I.E.N. i 34-godišnja I.E.G. koje su osumnjičene da su u prodavnicama i na pijaci u… »

Obeležen Dan oslobođenja Sombora: Nagrada naučniku Gutmanu

Dnevnik pre 8 sati
SOMBOR: Svečanom akademijom u zdanju Skupštine grada, kojoj je prethodilo polaganje venaca delegacija samog grada, udruženja boraca, Vojske Srbije i stranih ambasada na spomen- obeležja žrtvama fašizma, kao i palim pripadnicima Narodnooslobodilačke… »

Dermendžijev novi selektor Bugarske

B92 pre 5 sati
Bivši trener Ludogoreca i Levskog Georgi Dermendžijev biće novi selektor fudbalske reprezentacije Bugarske, izjavio je potpredsednik Saveza Jordan Lečkov. Lečkov je dodao da će ugovor biti potpisan u utorak, a Dermendžijev će na klupi zameniti… »

UN upozoravaju na dramatične posledice pada populacije u jugoistočnoj Evropi

N1 Info pre 6 sati
Dramatičan pad broja stanovnika u zemljama jugoistočne Evrope, većinom zbog iseljavanja mladih, ugrožava sposobnost tih zemalja da održe postojeći sistem socijalne zaštite, upozorio je u ponedeljak UN. Prema poslednjoj proceni UN, 9 od 10 država… »

Vesti dana »