Bugarska - vesti

Mali fudbaleri putovali 26 sati iz Bugarske: Autobus se pokvario u planinama, reagovala i policija

Srbija danas pre 6 sati
Deca su nastavila put tek oko 4 sata posle ponoći
Više od 50 dečaka iz tri fudbalska kluba iz Smedereva i iz Beograda, kao i nekolicina njihovih roditelja, putovalo je punih 26 sati, zbog pokvarenog autobusa, sa Međunarodnog turnira u fudbalu koje je održan u Bugarskoj. Mališani starosti između 10 i 11 godina krenuli... »

Bugari im ostavili Fabriku duvana u debelom minusu

Vesti online pre 6 sati
Fabrika duvana Banjaluka ostvarila je u proteklih pet godina, koliko je u vlasništvu bugarske kompanije "Bulgartabac", gubitak od čak 39,8 miliona maraka.
Samo prošlu godinu završila je u minusu od 5,1 miliona KM, piše Capital. Prema podacima iz registra Akta.ba, Fabrika duvana u prošloj godini imala je ukupne prihode od 26 miliona KM i gubitak od 5,16 miliona KM, dok je godinu... »

Mali fudbaleri putovali 26 sati iz Bugarske: Autobus se pokvario u planinama, dečaci celu noć proveli pored puta

Blic pre 6 sati
Više od 50 dečaka iz tri fudbalska kluba iz Smedereva i iz Beograda, kao i nekolicina njihovih roditelja, putovalo je punih 26 sati, zbog pokvarenog autobusa, sa Međunarodnog turnira u fudbalu koje je održan u Bugarskoj. Mališani starosti između 10 i 11 godina krenuli su u subotu, 16. juna, oko 13... »

Bugari im ostavili Fabriku duvana u debelom minusu

B92 pre 11 sati
B92: Bugari im ostavili Fabriku duvana u debelom minusu
Fabrika duvana Banjaluka ostvarila je u proteklih pet godina, koliko je u vlasništvu bugarske kompanije „Bulgartabac“, gubitak od čak 39,8 miliona maraka.
Samo prošlu godinu završila je u minusu od 5,1 miliona KM, piše Capital. Prema podacima iz registra Akta.ba, Fabrika duvana u prošloj godini imala je ukupne prihode od 26 miliona KM i gubitak od 5,16 miliona KM, dok je godinu... »

Prošli put kad je Miloš bodrio Srbiju, došli smo do finala (foto)

Sputnik pre 14 sati
Kruševljanin Miloš Milanović, koji se na Svetsko prvenstvo u Rusiji uputio biciklom, uspeo je da na vreme stigne u Samaru, kako bi bodrio reprezentaciju Srbije.
Milanović je krenuo iz beogradske redakcije Sputnjika pre mesec dana, 17. maja, a u Bugarskoj mu se pridružio još jedan Srbin na biciklu, Ivan Mladenović, koji posle bodrenja „orlova“ u Samari i Moskvi, planira da produži do... »

Trka dronova

Jugmedia pre 16 sati
Probnim trkama na sportskom terenu u naselju Brzi brod, u Nišu je juče je otvoren prvi „Medijana festival dronova“, a prava trka održaće se danas. Oko 40 takmičara iz Niša, Beograda, Novog Sada, Pančeva i Bugarske pokazalo je danas u slalom vožnji dronova, dok će sutra biti organizovana zvanična... »

Da li su Angela Merkel i EU jedno isto?

RTS pre 17 sati
RTS: Da li su Angela Merkel i EU jedno isto?
Ni sto dana nije prošlo od formiranja nove nemačke vlade, a već se računa s njenim padom. Iznenađenja nema, razlog je migraciona politika.
U ponedeljak se u Berlinu sastaju vrhuške CDU i CSU da odrede poraženog – ili će kancelarka Angela Merkel smeniti ministra policije Zehofera i ostati na čelu manjinske vlade neizvesnih izgleda, ili će Zehofer naterati kancelarku... »

Festival dronova prvi put u Nišu

Radio sto plus pre 17 sati
Probnim trkama na sportskom terenu u naselju Brzi brod, u Nišu je danas otvoren prvi "Medijana festival dronova". Oko 40 takmičara iz Niša, Beograda, Novog Sada, Pančeva i Bugarske večeras će pokazati umeće u noćnoj vožnji dronova izmedju "kapija", dok će sutra biti organizovana zvanična trka i... »

Koliko je Deklaracija o zajedničkom jeziku postigla svoj cilj?

Radio 021 pre 19 sati
U kojoj meri je Deklaracija o zajedničkom jeziku postigla svoj cilj razgovarali su Rajka Glušica, Jerko Bakotin i Ida Prestar u Centru za kulturnu dekontaminaciju u okviru pratećeg programa književnog festivala Krokodil koji se održava u Beogradu.
Moderator razgovora pred punom salom CZKD bio je hrvatski pisac i filozof Igor Štiks. Na pitanje da li se u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori govori istim jezikom, Deklaracija o zajedničkom jeziku daje potvrdan... »

Od patenoda do ronalda: Portugalac postigao 51. het-trik u istoriji SP

Večernje novosti pre 1 dan
Prvi je ostvario Amerikanac Bert Patenod u meču SAD-Paragvaj (3:0) na prvom svetskom šampionatu u Montevideu 1930.
TRI gola koje je Kristijano Ronaldo dao Španiji bio je 51. het-trik u istoriji svetskih prvenstava. Prvi je ostvario Amerikanac Bert Patenod u meču SAD-Paragvaj (3:0) na prvom svetskom šampionatu u Montevideu 1930. Po dva... »

©2018 Netmark d.o.o.