Bugarska - vesti

EU i Srbija potpisali paket IPA 2017.

RTS pre 59 minuta
RTS: EU i Srbija potpisali paket IPA 2017.
Ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović i komesar za pristupne pregovore Johanes Han potpisali su u Briselu deo Instrumenta pretpristupne pomoći za 2017. godinu u iznosu od više od 97 miliona evra.
Novac će biti iskorišćen u oblasti energetike i zaštite živote sredine, kao i za učešće u EU programima poručili su Joksimović i Han. Minisatraka Joksimović je prilikom potpisivanja dela IPA za 2017. naglasila da će tih 97 milona... »

Nikola Filipović stavio pečat na ovu godinu – osvojen „Best Balkan fighters“ turnir

Užice oglasna tabla pre 3 sata
„Best Balkan fighters“ je međunarodno takmičenje u kik boksu koje je za vikend održano u Nišu. Ovo je inače treći turnir u nizu koji organizuje Kik boks klub „Niš“. Učestvovali su najbolji kikbokseri iz Bugarske, Moldavije, Mađarske, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije,Bosne i... »

Standard EU pusti san

Vesti online pre 12 sati
Stvarna individualna potrošnja u Srbiji prošle godine bila je samo 45 odsto od proseka EU. Istovremeno, bruto domaći proizvod po stanovniku predstavljao je samo 36 odsto od proseka svih članica Unije, saopštio je Eurostat.
Prema izveštaju evropske statističke službe, individualna potrošnja i BDP po glavi stanovnika u Srbiji nisu se bitno menjali od 2015. godine. Pri tom je BDP varirao do 37 odsto, 2016. godine da bi lane pao za jedan procenat. Od... »

Parodija na autokefalnost: Kako su u svetu reagovali na raskolnički „sabor“ u Ukrajini

Sputnik pre 18 sati
Delovanje „sabora ujedinjenja“ u Kijevu na kojem je formirana nova crkvena struktura prokomentarisano je u nekoliko zemalja.
Bugarska pravoslavna crkva smatra „novu strukturu“ u Ukrajini raskolničkom. Prema rečima portparola Sinoda BPC protojereja Sergeja Lepina, kontakti sa njenim predstavnicima su mogući samo na građanskom nivou. „Daj Bože, da oni... »

12. Medjunarodno takmičenje u pripremanju torti i kolača u Nišu

Naissus info pre 20 sati
Pored takmičara iz Srbije, učestvuju i takmičari iz Izraela, Turske, Bugarske, Grčke, Makedonije, Italije, Nemačke, Rumunije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije. Organizator manifestacije je Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša. Takmičenje u Nišu odvijaće se u više disciplina i tri... »

Položen venac i predat raport junačkim precima! Potomci ratnika iz Velike Plane posetili Zejtinlik!

Srbija danas pre 21 sat
Delegacija udruženja potomaka oslobodilačkih ratova od 1912. do 1920. godine iz Miloševca kod Velike Plane i delegacija opštine Velika Plana položile su danas u Solunu vence na spomen kosturnicu na srpskom vojničkom groblju Zejtinlik.
Poseta Zejtinliku organizovana je radi obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata i 102 godine od probijanja Solunskog fronta kada su srpski pukovi osvajanjem vrha Kajmakčalan u nezadrživom jurišu na bugarske rovove... »

Mećava u Makedoniji zatvara ove drumove za kamione: Od Krive Palanke do granice sa Bugarskom zabrana teretnog saobraćaja!

Kurir pre 23 sata
Na putu od Krive Palanke u severoistočnoj Makedoniji do graničnog prelaza sa Bugarskom "Deve Bair" zbog snega, koji i dalje pada, danas je uvedena zabrana kretanja kamionima.
Kako je objavio Auto-moto savez Makedonije, saobraćaj na državnim putevima se odvija po vlažnim kolovozima i sa snežnim padavinama u severoistočnom delu zemlje. Intenzitet saobraćaja na putevima gradskih sredina je umeren, a na... »

Objavljen kalendar - "Orlići" prvo sa Rusijom

Sportske.net pre 1 dan
Borbu za plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine mlada reprezentacija Srbije počeće duelom sa selekcijom Rusije.
Žrebom u Nionu mlada reprezentacija Srbije smeštena je u kvalifikacionu Grupu 5 sa Poljskom, Rusijom, Bugarskom, Letonijom i Estonijom. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Sloveniji počeće sledeće jeseni, a... »

Arena na nogama od prvih minuta koncerta Gorana Bregovića

RTS pre 1 dan
RTS: Arena na nogama od prvih minuta koncerta Gorana Bregovića
Sa svojim orkestrom za svadbe i sahrane, ali i uz Simfonijski orkestar i muški hor RTS-a, u Štark areni nastupio je Goran Bregović. Solisti - troje violinista iz Izraela, Srbije i Tunisa, pisali su, tačnije, svirali su, tri muzička pisma, kako je Bregović zamislio, iz pozicije svojih religija.
Tipično bregovićevski počeo je koncert - zvukom više truba. Trubači su silazili kroz publiku bojeći balkanske ritmove. Poznate melodije, među kojima je i Ovo je Balkan, uz prateće vokale iz Bugarske obeležili su prve minute. Onaj... »

Akademac: Dobri duh galerije

RTV pre 1 dan
RTV: Akademac: Dobri duh galerije
NOVI SAD - Galerija Matice srpske je oduvek stimulisala studente ne bi li postala još jedno mesto njihove edukacije. Zahvaljujući blizu 9000 umetničkih predmeta u opsegu od 16. do 21. veka, upravnica Tijana Palkovljević Bugarski, kaže za Akademac - da je muzej jako dobra platforma za rast.
Pored toga što je jedna od najstarijih i najtradicionalnijih ustanova, galerija je i mesto velikog broja dešavanja i aktivnosti. Kako je muzej prerastao, kako upravnica kaže „iz groblja slika" u interaktivan kod za povezivanje... »

Vremenska prognoza: Ujutru mraz

Dnevnik  pre 4 sata  još 11 povezanih

"Za 30 miliona evra manje robe otišlo na KiM"

Vesti online  pre 2 sata  još 11 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.