Donald Tramp - vesti

Tramp Vučiću: Priznanje Kosova je put ka evrointegraciji

Slobodna Evropa pre 2 dana
Američki predsednik Donald Tramp je povodom Dana državnosti Srbije u pisanoj čestitki srpskom kolegi Aleksandru Vučiću napisao da "Sjedinjene Države ostaju nepokolebljive u svojoj podršci Vašoj posvećenosti da produbite regionalnu saradnju, a naročito Vašim zalaganjima ka normalizaciji odnosa sa... »

Tramp proglasio vanredno stanje: Izgradićemo zid kako bismo zaštitili naciju od dilera droge i imigranata

Telegraf pre 2 dana
Predsednik ne odustaje od zida
Američki predsednik Donald Tramp proglasio je vanrednu hitnu situaciju u zemlji kako bi osigurao sredstva za izgradnju zida na južnoj granici. On je rekao da treba da iskoristi vanredna ovlasćenja da bi zaštitio naciju od dilera droge i ilegalnih imigranata.... »

Šamar za Trampa: Kongres SAD stao na stranu Rusije! Traže da se poštuje ključni sporazum sa Moskvom! (video)

Kurir pre 2 dana
Predstavnica američke države Havaji u Kongresu SAD Tulsi Habard, koja namerava da se kandiduje za predsednicu SAD u ime Demokratske partije, predala je Predstavničkom domu SAD nacrt zakona koji Vašingtonu zabranjuje istupanje iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.
„Podnela sam nacrt zakona koji treba da onemogući predsednika Donalda Trampa da dovede do eskalacije novog Hladnog rata, da započne trku u naoružanju, da troši novac poreskih obveznika na vojne avanture koje smanjuju našu... »

Trump proglasio vanredno stanje zbog zida na granici sa Meksikom

Slobodna Evropa pre 2 dana
Američki predsjednik Donald Trump rekao je tokom obraćanja iz Rose Gardena ispred Bijele kuće da će proglasiti vanredno stanje kako bi mogao povući sredstva za izgradnju zida na granici sa Meksikom. Ovim potezom Trump bi mogao doći u sukob sa demokratama zbog neustavnog pokušaja finansiranja zida... »

Tramp Tačiju čestitao godišnjicu,traži normalizaciju sa Beogradom

IndeksOnline pre 2 dana
PRIŠTINA – Predsednik SAD Donald Tramp čestitao je danas kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju 11. godišnjicu nezavisnosti i ocenio da je “najvažnije” to da “Kosovo i Srbija treba da normalizuju odnose”. RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je u Trampovom pismu navedeno da su “snažni bilateralni odnosi”... »

Tramp pisao Tačiju: Važnost normalizacije odnosa sa Srbijom

Slobodna Evropa pre 2 dana
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp je uputio pismo predsedniku Kosova Hašimu Tačiju u kome mu je čestitao kosovskom narodu jedanaestu godišnjicu nezavisnosti. On je ohrabrio građane Kosova da se usredsrede na očuvanje demokratskih principa, jačanje vladavine zakona i unapređenje... »

For the first time, Trump wrote in the letter to Vucic what is the key to relations with Pristina: He officially mentioned the mutual recognition

Telegraf pre 2 dana
US President congratulated Vucic on Statehood Day
On the occasion of the Statehood Day of the Republic of Serbia, the President of the Republic of Serbia, Aleksandar Vucic, received congratulations from numerous world officials, stated the Cooperation Service with the media of the President of the Republic. Serbia... »

Tramp svakog trenutka može da proglasi vanredno stanje: Evo šta to znači za njega, ali i za zemlju

Telegraf pre 2 dana
Vrhovni sud SAD-a nikada nije konkretno definisao šta tačno spada pod vanredno stanje
Bela kuća je juče objavila kako će predsednik Donald Tramp proglasiti vanredno stanje u SAD-u. Tim potezom će zaobići proces odlučivanja u Kongresu koji prema američkom Ustavu raspoređuje proračunska sredstva pa će možda uspeti... »

Džo Bajden, povratak u Belu kuću

RTS pre 2 dana
RTS: Džo Bajden, povratak u Belu kuću
Bivši potpredsednik Amerike Džozef Bajden gotovo će se sigurno priključiti grupi demokratskih pretendenata na mesto kandidata te stranke na predsedničkim izborima naredne godine, javlja američki portal "Hil". Ova najava usledila je posle serije istraživanja javnog mnjenja, prema kojima Bajden ima ozbiljnu prednost u odnosu na Bernija Sandersa, Kamalu Heris i Elizabet Voren.
Američki politički analitičari već mesecima najavljuju da će zamenik Baraka Obame pokušati da preuzme posao svog nekadašnjeg šefa, čime će se ozbiljno zaoštriti borba unutar demokratske stranke koja ima priličnu obavezu da... »

Tramp za uvođenje vanrednog stanja, ali traži način kako da "zaobiđe" Kongres

Srbija danas pre 2 dana
Kongres je odvojio oko 1,4 milijarde dolara za Trampov zid, umesto 5,7 koliko je on tražo za njegovu izgradnju.
Američki Kongres usvojio je kompromisni predlog o graničnoj bezbednosti, uz pomoć kojeg će se izbeći nova delimična blokada rada američke vlade, ali predsednik Donald Tramp planira da uvede vanredno stanje, navodi AP. Tramp,... »

©2019 Netmark d.o.o.