Donald Tramp - vesti

Kraj rata! Palo poslednje uporište džihadista u Siriji! Islamska država zbrisana sa mape 100 posto!

Srbija danas pre 2 sata
Bela kuća saopštila je danas da je Islamska država poražena u Siriji i da nema više teritorija pod kontrolom ekstremista.
Američki predsednik Donald Tramp upravo je obavešten od strane ministra odbrane Patrika Šanahana da je Sirija oslobođena od terorista Islamske države! Portparolka Bele kuće Sara Sanders potvrdila je da je cela teritorija Sirije... »

Budi se osovina Berlin-Pariz: Ko otvara šampanjac zbog najtežeg pitanja na Balkanu

Sputnik pre 6 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da bi Nemačka i Francuska uskoro mogle intenzivnije da se uključe u rešavanje kosovskog čvora, jer bi, kako je rekao, „svaki dan odlaganja rešenja za Kosovo stvarao uslove da jedna iskra zapali ceo region“. Otkud sad u igri plan Berlina i Pariza?
Nemačko-francuski plan, o kome govori srpski predsednik, možda će biti poslednji, ali do sada nije jedini plan koje su najavljivale svetske sile za rešenje ovog problema. Američki predsednik Donald Tramp je, da podsetimo,... »

Preokret! Posle trampove "pobede" oglasili se borci SDF-a: Još nije gotovo, teške borbe sa ISIS-om se trenutno vode!

Srbija danas pre 6 sati
Veliki sukobi sa džihadistima i dalje se vode oko planine Baguz, poslednjeg uporišta Islamske države u Siriji.
Sirijske demokratske snage (SDF), koje imaju podršku SAD, i dalje se bore protiv poslednjih ekstremističkih grupa ID koje se kriju u njihovom poslednjem uporištu, Baguzu u istočnoj Siriji, napisao je na Tviteru portparol SDF-a,... »

Kina: Mi smo "pretnja" da bi SAD opravdale vojne rashode

B92 pre 10 sati
B92: Kina: Mi smo "pretnja" da bi SAD opravdale vojne rashode
Peking -- Ministarstvo odbrane Kine optužilo je kolege iz ministarstva odbrane SAD da namerno preuveličavaju opasnosti koju predstavljaju Kina i druge nacije.
A sve to kako bi opravdali sopstvene vojne rashode, i ocenili takav potez kao opasan i "kratkovidan". Zahtev za 750 milijardi dolara troškova za odbranu koji je predsednik SAD Donald Tramp izneo u Kongresu je najveći do sada, a... »

UN: Status Golanske visoravni ostaje nepromenjen

Sputnik pre 9 sati
Status Golanske visoravni ostaje nepromenjen, izjavio je zamenik zvaničnog predstavnika generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Farhan Hak.
„Situacija je veoma konkretno izrečena u rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i u odgovarajućoj rezoluciji Generalne skupštine – status Golanske visoravni nije promenjen“, rekao je Hak. Predsednik SAD Donald Tramp je... »

Tusk: EU se drži svog stava o Golanu

Slobodna Evropa pre 10 sati
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk rekao je da se EU drži svog stava o Golanskoj visoravni uprkos potezu američkog predsednika Donalda Trampa, koji je priznao izraelski suverenitet nad tom teritorijom. "Pozicija EU je dobro poznata i nije se promenila", rekao je Tusk na konferenciji za... »

Erdoan: Kriza na pomolu zbog Trampovog stava o Golanu

Slobodna Evropa pre 15 sati
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdoan rekao je danas da je izjava predsednika SAD Donalda Trampa o priznaju suvereniteta Izraela nad Golanskom visoravni "nesretna" i da je dovela region "na ivicu nove krize i napetosti". "Nikada nećemo dopustiti legitimizaciju okupacije Golanske visoravni", rekao... »

Rusija: Golanska visoravan je deo Sirije

Sputnik pre 15 sati
Promena statusa Golanske visoravni, zaobilaženjem Saveta bezbednosti, predstavlja direktno kršenje odluka UN, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Ruska Federacija, kako vam je poznato, zauzima principijelan stav da Golanska visoravni pripada Siriji. To je potvrđeno rezolucijom SB UN iz 1981. godine. Naša ocena protivpravne odluke Izraela o njegovom suverenitetu nad... »

"Maduro i njegovi saradnici biće finansijski ugušeni"

Blic pre 1 dan
Vašington će tek da uvede najoštrije sankcije protiv vlade predsednika Venecuele Nikolasa Madura, rekao je američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton. "Kao što je predsednik Donald Tramp jasno rekao najteže sankcije tek slede", napisao je Bolton na Tviteru. On navodi da ukoliko se ne... »

SAD ulažu šest milijardi dolara u razvoj tenka M-1 „Abrams“

Večernje novosti pre 1 dan
SAD će u naredne tri godine uložiti šest milijardi dolara u razvoj i modernizaciju tenka M-1 „Abrams“
SAD će u naredne tri godine uložiti šest milijardi dolara u razvoj i modernizaciju tenka M-1 „Abrams“, izjavio je američki predsednik Donald Tramp. Kako je precizirao, ta suma je praktično dva puta veća nego što je ukupno uloženo... »

©2019 Netmark d.o.o.