Donald Tramp - vesti

Trump: Neću se predomisliti o povlačenju vojske iz Sirije

Al Jazeera pre 15 sati
Američki predsjednik izjavio novinarima u Bijelog kući kako neće promijeniti mišljenje o povlačenju vojnika iz Sirije.
Američki predsjednik Donald Trump izjavio je kako se neće predomisliti o povlačenju vojnika SAD-a iz Sirije. "Neću se predomisliti", rekao je Trump novinarima u Bijeloj kući, prenosi Beta. Bijela kuća je ranije u petak priopćila... »

Tramp preusmerava 2,5 milijardi dolara iz Kalifornije za zid

Slobodna Evropa pre 1 dan
Američki predsednik Donald Tramp želi da povuče više od tri milijarde dolara uloženih u propali projekat superbrze željeznice u Kaliforniji i ta sredstva preusmeri u podizanje zida na granici sa Meksikom. Ministarstvo saobraćaja SAD proučava zakonske regulative za vraćanje 2,5 milijardi dolara iz... »

Asad i Putin besni! 400 američkih vojnika po specijalnom zadatku ostaje u Siriji! Njih 200 čuvaće... (mapa/video)

Pravda pre 1 dan
Američka vojska će u Siriji ostaviti oko 400 vojnika, rekao je američki visoki zvaničnik. Prethodno je američki predsednik Donald Tramp naredio potpuno povlačenje svih vojnika u decembru nakon što je izjavio da je Islamska država poražena u Siriji. Kasnije su ga savetnici nagovorili da u Siriji ostave oko 200 vojnika kako bi održali mirovne snage.
Sa svojim evropskim saveznicima složili su se da u Siriji ostave između 800 i 1.500 vojnika, jer SAD planiraju da uspostave sigurnu zonu u područjima koja drži SDF. Od 400 vojnika u Siriji, SAD će ostaviti otprilike 200 u vojnoj... »

Vijetnam se priprema za samit lidera Amerike i Severne Koreje

Politika pre 1 dan
HANOJ – U Vijetnamu su u toku pripreme za samit lidera SAD i Severne Koreje, Donalda Trampa i Kim Džong-una, a na putu od železničke stanice na granici sa Kinom do Hanoja, kojim bi trebalo da prođe severnokorejski lider, saobraćaj će biti zabranjen, javlja Rojters pozivajući se na neimenovane... »

Trump ide vetom na rezoluciju koja bi blokirala vanredno stanje

Al Jazeera pre 1 dan
Američki predsjednik je proglasio vanredno stanje jer Kongres nije odobrio 5,7 milijardi dolara za izgradnju zida prema Meksiku.
Američki predsjednik Donald Trump najavio je da će uložiti veto na rezoluciju koja bi blokirala njegovo proglašenje izvanrednog stanja, prenosi Reuters. Trump je proglasio izvanredno stanje prošli tjedan nakon što Kongres nije... »

Trump: Neću se predomisliti o povlačenju vojske iz Sirije

Slobodna Evropa pre 1 dan
Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da se neće predomisliti o povlačenju vojnika SAD-a iz Sirije i dodao da će ostaviti oko 200 vojnika na sjeveroistoku Sirije da sa Evropljanima budu posmatračke snage. "Neću se predomisliti", rekao je Trump novinarima u Bijeloj kući. Američki predsjednik... »

Tramp: Broj vojnika u J.Koreji neće biti tema s Kimom

IndeksOnline pre 1 dan
VAŠINGTON – Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da smanjenje broja vojnika u Južnoj Koreji nije na dnevnom redu razgovora koje će imati sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, javlja Rojters. Kako je ranije najavljeno, Tramp i Kim sastaće se u Hanoju, prestonici Vijetnama, 27. i... »

Ko bi rekao? Tramp i Kim Džong Un se non-stop grle i ljube (video)

Telegraf pre 1 dan
Bilo bi lepo da su u pitanju "pravi" predsednici
Na prvi pogled mogli biste da date ruku da gledate u Donalda Trampa i Kim Džong Una kako se veseli grle i ljube. Ali nekako vam je čudno. - Pregovaramo o sporazumu i miru - slažu se oni. I tad već vidite da nešto nije u redu. Da, u pitanju su samo dvojnici ovih... »

Dve muve jednim udarcem: Tramp ima plan kako da se osveti Kaliforniji i nabavi novac za zid

Blic pre 1 dan
Američki predsednik Donald Tramp želi da povuče više od tri milijarde dolara uloženih u propali projekat superbrze železnice u Kaliforniji i ta sredstva preusmeri u podizanje zida na granici sa Meksikom. Ministarstvo saobraćaja SAD proučava zakonske regulative za vraćanje 2,5 milijardi dolara iz... »

Milivojević: Austrija se približava američkom stavu o Kosovu i Metohiji

RTV pre 1 dan
RTV: Milivojević: Austrija se približava američkom stavu o Kosovu i Metohiji
BEOGRAD - Kosovo kao temu tokom susreta američkog predsednika Donalda Trampa i austrijskog kancelara Sebastijana Kurca, bivši diplomata Zoran Milivojević vidi kao približavanje Austrije stavu Đukanović i Han o ministarskom sastanku šestorke i Vašingtona da po pitanju rešavanja kosovskog problema treba uvažiti interese Srbije i postići kompromis.
Takav stav, navodi Milivojević, znači da treba biti fleksibilniji po pitanju KiM u odnosu na "čvrst" stav koji zastupaju Nemačka i Velika Britanija. "Nastup austrijskog kancelara vidim kao projekciju austrijskog interesa da... »

©2019 Netmark d.o.o.