Donald Tramp - vesti

SAD i S. Koreja u potrazi za zajedničkom definicijom denuklearizacije

Al Jazeera pre 1 dan
Donald Trump će zatražiti od Kim Jong-una da odustane od cjelokupnog sjevernokorejskog nuklearnog naoružanja.
Sjedinjene Američke Države i Sjeverna Koreja će na sastanku sljedeće sedmice, na kojem će predsjednik Donald Trump zatražiti od Kim Jong-una da odustane od cjelokupnog sjevernokorejskog nuklearnog naoružanja, pokušati naći... »

Trampova administracija ima novu metu: "Ortegini dani su odbrojani, narod će uskoro biti slobodan"

Blic pre 2 dana
Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton spreman je da svoj višedecenijski sukob sa predsednikom Nikaragve Danijelom Ortegom reši njegovim odlaskom sa vlasti, javlja RT. Bolton je na Tviteru napisao da je "Ortegin režim osudio trojicu lidera farmera na 550 godina zatvora... »

Bečki šampanjac: Kakva je to uloga Austrije u sudbini Kosova

Sputnik pre 1 dan
Stav koji je austrijski kancelar Sebastijan Kurc izneo u razgovoru sa američkim predsednikom Donaldom Trampom o Kosovu je pozitivan pomak zvaničnog Beča, jer se on do sada bespogovorno zalagao samo da Beograd prizna nezavisnost Kosova.
Da li je tome doprineo i slučaj Interpol, tek austrijski kancelar je posetom Vašingtonu obznanio da je zvanični Beč odustao od tvrdokornog stava na kome insistira 20 i više godina — da Beograd prizna da je Kosovo nezavisna... »

Kurc: Kupovaćemo gas od Rusije jer je jeftiniji od američkog

Nova ekonomija pre 2 dana
Austrija će nastaviti sa razvojem projekta gasovoda Severni tok i kupovaće gas od Rusije jer je jeftiniji od američkog, kaže austrijski kancelar Sebastijan Kurc. On je govoio za TV kanal ORF-2 nakon razgovora sa predsednikom SAD-a Donaldom Trampom u Vašingtonu. "Podržavamo ovaj projekat,... »

Nikaragva — nova meta SAD?

Sputnik pre 2 dana
Savetnik američkog predsednika Donalda Trampa za spoljnu politiku Džon Bolton želi da razreši svoj višedecenijski sukob sa predsednikom Nikaragve Danijelom Ortegom, nagoveštavajući da bi u toj zemlji na vlast u bliskoj budućnosti mogao da dođe režim podržan od strane Vašingtona.
„Ortegin režim osudio je tri lidera farmera na 550 godina zatvora zbog njihove uloge u protestima 2018. godine, u kojima je policija navodno ubila 300 aktivista. Ortegini dani su odbrojani, narod Nikaragve će uskoro biti... »

Tramp preti carinom na evropske automobile, EU mu uzvraća porezom na kečap

Nova ekonomija pre 2 dana
Donald Tramp preti drakonskim carinama na evropske automobile čime posebno cilja Nemačku. Ugrožene su stotine hiljada radnih mesta sa obe strane okeana. EU sprema odgovor: carine na američke proizvode, recimo kečap. Čuveni logo kompanije Bayerische Motorenwerke podseća na propeler – jer firma je... »

Ženi koja se priključila ISIL-u zabranjen povratak u SAD

Al Jazeera pre 2 dana
Hodi Muthani se ne može vratiti u Alabamu jer nije Amerikanka, tvrdi predsjednik Donald Trump.
Američki predsjednik Donald Trump zabranio je povratak u SAD ženi koja se bila priključila Islamskoj državi (ISIL) u Siriji, s argumentom da ona nije Amerikanka, što je njen advokat odmah demantovao. „Dao sam nalog državnom... »

Kurc se kod Trampa založio za razmenu teritorija na Kosovu

Sputnik pre 2 dana
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc zatražio je u razgovoru sa američkim predsednikom Donaldom Trampom u Vašingtonu veće angažovanje SAD u rešavanju kosovskog pitanja.
Kurc je prvi austrijski kancelar koji se u Beloj kući sastao s jednim američkim predsednikom u poslednjih 13 godina, a novinarima je preneo da je tokom razgovora rekao da SAD na Kosovu „imaju jak uticaj koji bi mogle pozitivno da... »

Dačić: SAD više od drugih zainteresovane za kompromis

RTS pre 2 dana
RTS: Dačić: SAD više od drugih zainteresovane za kompromis
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je za RTS da nije iznenađen time što je austrijski kancelar Sebastijan Kurc iskoristio susret sa predsednikom SAD Donaldom Trampom da govori o Kosovu i Metohiji.
Ivica Dačić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da su SAD više nego neki drugi partneri zainteresovane da dođe do trajnog rešenja za KiM, što je u vezi sa promenom njihovog stava i ogleda se u tome što to više nije zatvoreno... »

Tramp i Kurc razgovarali i o Kosovu: Austrijski kancelar uputio zahtev šefu Amerike!

Srbija danas pre 2 dana
Austrija, istakao je Kurc, pozitivno gleda na dijalog predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Hašima Tačija i podržala bi razmenu teritorija, iako se to radi o škakljivoj temi
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc zatražio je danas, u razgovoru sa američkim predsednikom Donaldom Trampom u Vašingtonu, veće angažovanje SAD u rešavanje kosovskog pitanja. SENZACIONALNI SAJAMSKI POPUSTI SAMO U TRAVELLAND-U!... »

©2019 Netmark d.o.o.