Donald Tramp - vesti

Netanijahu: Trampova objava novo čudo Purima!

Kurir pre 1 dan
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu pozdravio je večeras izjavu američkog predsednika Donalda Trampa da je vreme da se prizna suverenitet Izraela nad Golanskom visoravni i nazvao je "prazničnim čudom".
On je rekao da Trampova deklaracija ima isti istorijski značaj kao i priznavanje Jerusalima kao glavnog grada Izraela i izlazak SAD iz međunarodnog nuklearnog sporazuma sa Iranom. Kako se navodi, Trampova izjava dolazi u vreme... »

Netanjahu: Trampova objava novo čudo Purima

RTS pre 1 dan
RTS: Netanjahu: Trampova objava novo čudo Purima
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu pozdravio je večeras izjavu američkog predsednika Donalda Trampa da je vreme da se prizna suverenitet Izraela nad Golanskom visoravni i nazvao je "prazničnim čudom".
Benjamin Netanjahu je rekao da deklaracija Donalda Trampa ima isti istorijski značaj kao i priznavanje Jerusalima kao glavnog grada Izraela i izlazak SAD iz međunarodnog nuklearnog sporazuma sa Iranom, prenosi AP. Kako se navodi,... »

Tramp jača oklop: SAD kupuje 165 novih tenkova "Abrams"

B92 pre 1 dan
B92: Tramp jača oklop: SAD kupuje 165 novih tenkova "Abrams"
Vašington -- SAD cĚ�e u naredne tri godine uložiti šest milijardi dolara u razvoj i modernizaciju tenka M-1 „Abrams“, izjavio je američki predsednik Donald Tramp.
Kako je precizirao, ta suma je praktično dva puta vecĚ�a nego što je ukupno uloženo za vreme dva mandata prethodnog predsednika Baraka Obame. Aktuelni nacrt budžeta SAD za 2020. godinu podrazumeva nešto više od 2,2 milijarde... »

Netanjahu zahvalio Trampu na stavu o Golanu

Slobodna Evropa pre 1 dan
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu zahvalio se danas predsedniku SAD Donaldu Trampu što je "odvažno priznao kontrolu Izraela nad Golanom. "U vreme kada Iran teži da iskoristi Siriju kao platformu da uništi Izrael, predsednik Tramp odvažno priznaje suverenitet Izraela nad Golanskom visoravni. Hvala... »

Tramp: Golanska visoravan je izraelska

Sputnik pre 1 dan
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je vreme da Sjedinjene Američke Države u potpunosti priznaju izraelski suverenitet nad Golanskom visoravni.
„Nakon 52 godine, vreme je da Sjedinjene Američke Države potpuno priznaju izraelski suverenitet nad Golanskom visoravni, koje su od ključne strateške i bezbednosne važnosti za državu Izrael i regionalnu stabilnost“, napisao je... »

Trampu nije dovoljno: Kazna za Kinu na neodređeno

B92 pre 1 dan
B92: Trampu nije dovoljno: Kazna za Kinu na neodređeno
Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će kaznene mere carinskih nameta uvedenih Kini možda ostati na snazi duži period, ne precizirajući koliko tačno.
Tramp želi da zadrži kaznenu carinu na kinesku robu vrednu oko 250 milijardi dolara, navodeći da SAD hoće da budu sigurne da će biti postignut sporazum sa Kinom. Američki predsednik je rekao da su pregovori sa Pekingom... »

Hoće li Tramp početi da određuje i kad će sunce izaći

Sputnik pre 1 dan
Američki predsednik Donald Tramp je obećao da će poslednje uporište terorističke grupe Islamska država u Siriji biti eliminisano do večeras. Prema njegovim rečima, sada je ostalo poslednje, malo žarište koga neće biti večeras.
Demonstrirajući dostignuća u borbi protiv Islamske države, Tramp je pokazao dve mape Bliskog istoka sa označenim teritorijama na kojima su teroristi delovali: jedna je iz perioda kada je on izabran za predsednika Amerike i koja... »

Odustaje li Amerika od specijalnog „oružja“ protiv Rusije

Sputnik pre 1 dan
Administracija predsednika SAD Donalda Trampa podnela je nacrt budžeta za 2020. godinu koji predviđa smanjenje sredstava za inostrane programe za 22 odsto, uključujući i ukidanje tri servisa Radija Slobodna Evropa (RSE).
Prema tom predlogu, budžet RSE trebalo bi da bude smanjen sa 124 miliona dolara koliko je iznosio u 2019. na 87 miliona u 2020. godini. Smanjenje predviđa sveobuhvatne mere štednje, uključujući ukidanje Gruzijskog,... »

Severna Koreja ograničava broj turista na 1,000

Nedeljnik pre 1 dan
Pretpostavlja se da je ova odluka došla nakon talasa turista koji je poželeo da poseti Severnu Koreju u vreme susreta Donalda Trampa i Kima Džonga Una
Kao da nije dovoljno teško posetiti Severnu Koreju, vlasti su sada odlučile da će ograničiti broj turista koji ulaze u zemlju na hiljadu. Kako piše kineski "Global Times", broj posetilaca koji će moći da uđu u Severnu Koreju biće... »

Hoće li NATO postati NSATO?

Vesti online pre 1 dan
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će SAD podići saveznički status Brazilu i predložiti saveznicima iz NATO-a da tu zemlju prime u članstvo. Takav status već imaju neke zemlje poput Australije, Egipta, Izraela, Japana, Južne Koreje, Argentine, Avganistana i još niz zemalja.
Status osnovnog saveznika SAD van NATO-a podrazumeva strateški vojni savez. To dozvoljava zajednički razvoj oružja i učešće u antiterorističkim operacijama, kupovinu američkog oružja, municije obogaćene uranijumom, korišćenje... »

©2019 Netmark d.o.o.