Edi Rama

“Rama je pogrešio. Ne počinje se sa Srbijom, nego sa Kosovom, a Beograd dolazi na kraju”: Kako je “mini-Šengen”…

Nedeljnik pre 27 dana
Foto: Profimedia Dogovor zvaničnog Beograda sa Skopljem i Tiranom u vezi sa stvaranjem “mini-Šengena” i boljim protokom ljudi, roba i usluga, između zemalja Balkana, izazvao je loše odnose između Prištine i Tirane. Kosovski mediji danas pišu o… »

Da li je i koliko "mini-Šengen" jabuka razdora između Tirane i Prištine?

RTV pre 27 dana
PRIŠTINA - Balkanski "mini Šengen" ozbiljno je produbio podele u odnosima Prištine, koja tu inicijativu smatra "ishitrenom i nepotrebnom", i Tirane, čiji premijer Edi Rama, učesnik dva do sada održana sastanka, u Novom Sadu i Ohridu, smatra veoma… »

Šešelj upozorava da bi Priština mogla da traži ulazak u "mali Šengen"

RTS pre 27 dana
Lider SRS-a Vojislav Šešelj je izrazio bojazan da bi u slučaju uvođenja "malog Šengena" počeo pritisak zapadnih zemalja i da bi u jednom trenutku albansko rukovodstvo u Prištini poslalo svoju delegaciju, koja bi imala isti status kao Srbija… »

Cilj bombardovanja Sarajeva i 'Malog Schengena' je isti

Al Jazeera pre 27 dana
Neće izum Aleksandra Vučića i Edija Rame formalno biti kraljevina, a ni demokratija; bit će tu gomila autoritarnih lidera, nacionalizama i još više korupcije. U jednoj stvari vezanoj za "Mali Schengen" Aleksandar Vučić i Edi Rama govore istinu… »

Kurti i Osmani protiv 'mini Schengena'

Al Jazeera pre 27 dana
Vjosa Osmani tvrdi da će ta inicijativa donijeti probleme Kosovu u odnosima sa Srbijom te da Albanija o tome treba razgovarati s Kosovom. Kandidatkinja za premijera drugoplasiranog Demokratskog saveza Kosova na proteklim vanrednim parlamentarnim izborima… »

Rama: Ukloniću granicu Albanije sa Kosovom

Vesti online pre 29 dana
Albanski premijer Edi Rama izjavio je da će ukloniti albansku granicu sa Kosovom i dati Albancima sa obe strane granice mogućnost da kada pređu Morinu izgleda kao da idu iz Prištine u Đakovicu ili iz Leže u Drač. Rama je za Top čenel izjavio da… »

„Mali Šengen": Ko na Balkanu ne želi novu regionalnu inicijativu

Južne vesti pre 29 dana
FoNet Denis Zvidić (BiH), Aleksandar Vučić (Srbija), Zoran Zaev (Severna Makedonija), Edi Rama (Albanija), Dragica Sekulić (Crna Gora) - učesnici Ohridskog samita Inicijativa Srbije, Severne Makedonije i Albanije da se na Balkanu stvori „Mali… »

Tirana i Priština otvaraju front zbog „mini Šengena“

Sputnik pre 29 dana
Tirana i Priština, koje predstavljaju Edi Rama i Aljbin Kurti, ušli su u politički klinč zbog „malog Šengena“. Šta se krije iza tog sukoba? Albanski premijer Edi Rama optužio je Prištinu da je suprotstavljanjem inicijativi za stvaranje… »

Haos među šiptarima: Zašto je “mini Šengen” posvađao Tiranu i Prištinu? (video)

Pravda pre 29 dana
Ideja o “mini Šengenu” na prostoru Zapadnog Balkana, koju zastupaju Aleksandar Vučić, Edi Rama i Zoran Zaev, izazvala je brojne oštre reakcije političkih krugova u regionu, posebno među albanskim političarima na Kosovu, što je u poslednja dva… »

Odgovor Ediju Rami: On je predsednik države koja se zove Albanija

B92 pre 28 dana
Kosovski politički analitičar Albinot Maloku kaže da albanski premijer Edi Rama ne može sklopiti sporazum u ime države Kosovo, navodi portal Analitika. Maloku je komentarisao sastanak koji se desio u nedelju između albanskog premijera Edija Rame… »

Vesti dana »