Edi Rama

“Makron mu je u Berlinu ponudio viznu liberalizaciju ako povuče takse. On je posle slagao da sam ga ja pritiskao”: Rama…

Nedeljnik pre 27 dana
Foto: Profimedia Albanski premijer Edi Rama najavio je da će tužiti odlazećeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja zbog klevete da će “zajedno sa Vučićem i Tačijem podeliti deset milijardi evra od podele Kosova”, prenosi KoSSev. “Gospodin… »

Rama za ministre koji će se baviti odnosima Prištine i Tirane

RTS pre 27 dana
Albanski premijer Edi Rama najavao je da će nakon formiranja kosovske vlade predložiti da Tirana i Priština odrede ministre koji će se baviti isključivo saradnjom i sprovođenjem do sada postignutih sporazuma. "Rekao sam da ću predložiti Aljbinu… »

Albanski ministar: Nema 'mini Schengena' bez Kosova

Al Jazeera pre 28 dana
Mogućnost realizacije ove inicijative bez Kosova ranije je odbacio i otpravnik poslova Kosova u Albaniji Syle Ukshini. Ministar za evropska pitanja i međunarodne odnose Albanije Gent Cakaj izjavio je da će se Albanija povući iz inicijative za… »

Albanija minira sporazum: Ili Kosovo u mali šengen, ili i mi izlazimo iz njega

Kurir pre 28 dana
Оva iznenađujuća i preteća poruka stiže nakon uspešnog trilateralnog sastanka između predsednika Aleksandra Vučića i premijera Albanije i Severne Makedonije, Edija Rame i Zorana Zaeva. Albanija će se povući iz balkanskog malog šengena ako… »

Ultimatum Albanaca: Povlačimo se iz malog Šengena, ako Priština ne bude uključena

Večernje novosti pre 29 dana
Cakaj je dodao da je princip Albanije da "ni pod kojim uslovima ne treba donositi odluke o olakšicama bez uključivanja Kosova" Albanija će se povući iz balkanskog "mini Šengena", ako Priština ne bude uključena u tu saradnju, kaže albanski ministar… »

Šarović predložio da se prihvati incijativa "mali Šengen"

RTV pre 28 dana
SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Mirko Šarović, uputio je danas Savetu ministara BiH predlog za prihvatanje inicijative "mali Šengen" i zajedničke deklaracije za unapređenje regionalnog ekonomskog prostora. Reč je o… »

Novi ultimatum Albanaca: "Povlačimo se iz malog Šengena, ako Priština ne bude uključena"

Telegraf pre 29 dana
Smatram da bi i termin "mini-Šengen" trebalo da se promeni - kaže albanski ministar spoljnih poslova Gent Cakaj. Albanija će se povući iz balkanskog "mini Šengena", ako Priština ne bude uključena u tu saradnju, kaže albanski ministar spoljnih… »

Zaev je podneo ostavku zbog šamara iz Brisela, a Ediju Rami to ne pada na pamet, iako je njegov mandat kolekcija skandala

Blic pre 29 dana
Nakon što su na samitu Evropske unije Albanija i Severna Makedonija ponovo ostale praznih ruku, severnomakedonski premijer Zoran Zaev podneo je ostavku, kao što je i obećao. S druge strane njegov albanski kolega Edi Rama na to ni ne pomišlja iako ima… »

"Mini-Šengen" je tek dogovoren, a Tirana je postavila prvi ultimatum: Povlačimo se ako...

Alo pre 29 dana
Albanija će se povući iz balkanskog "mini Šengena", ako Priština ne bude uključena u tu saradnju, kaže albanski ministar spoljnih poslova Gent Cakaj. "Premijer (Albanije Edi) Rama imao je suštinski uslov, koji neće biti predmet pregovora, a to je… »

Obradovaće mu se i makedonci i šiptari: Makron u novembru u Skoplju i Tirani?

Pravda pre 30 dana
On je prošle nedelje na Samitu EU blokirao početak pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom. Makron je na konferenciji za medije nakon sastanka sa evropskim liderima u Briselu najavio da planira da poseti Skoplje i Tiranu kako bi se… »

Vesti dana »