Gornji Milanovac

Borovnica iz Trudelja za potomke

RINA 15.10.2019
Gornji Milanovac - Penzionerske dane Dragan Milić iz gornjomilanovačkog sela Trudelj odlučio je da provede radno i da pronađe način kako će svoje potomke vratiti u zdravu seosku sredinu, na zemlju pradedova. Zasadio je, zajedno sa svojim kćerima… »

Kako žive žene na selu: Odem do grada kod doktora, pa trk na autobus i nazad - na njivu (FOTO)(VIDEO)

RINA 15.10.2019
Gornji Milanovac / Ivanjica – Težak rad od jutra do mraka, poslovi u kući, njivi i u štali ono su što boji dane žena na selu. Na njihovim leđima najteži je teret. Tako je bilo pre pola veka, a tako je i danas 15. oktobra, kad se obeležava… »

Urađen dokumentarni film kako je nastao Sabor violinista Srbije

Glas Zapadne Srbije 15.10.2019
Gornji Milanovac - Sabor violinista Srbije, koji je osnovan avgusta ove godine, već nakon prvog izdanja svrstao se u najveće sabore narodnog stvaralaštva u zemlji i stao uz rame jednoj Guči. Samo ove godine okupio je oko 50.000 posetilaca i nema… »

Slepi i slabovidi obeležili svoj dan

Morava info 15.10.2019
GORNJI MILANOVAC – Skupom, a potom i šetnjom centrom Gornjeg Milanovca, slepi i slabovini obeležili su svoj Dan belog štapa, poručujući da se i dalje suočavaju sa određenim problemima. Pri Međuopštinskoj organizaciji slepih i slabovidih sa… »

„Dan belog štapa” obeležen u Gornjem Milanovcu

Glas Zapadne Srbije 14.10.2019
Gornji Milanovac - Međunarodni dan slepih, pod nazivom „Dan belog štapa” danas se prvi put obeležava u Gornjem Milanovcu od kako postoji međuopštinska organizacija slepih Moravičkog okruga od 1956. Uz podršku prdsednika opštine okupljeni su… »

Počelo asfaltiranje Ulice Nikole Lunjevice

Glas Zapadne Srbije 14.10.2019
Gornji Milanovac - U avgustu su započeti radovi na kompletnoj rekonstrukciji Ulice Nikole Lunjevice. Prošle nedelje krenulo se s asfaltiranjem deonice dužine 435 metara, od Kasarne do raskrsnice s Ulicom 7. jula. Planirano je da Ulica Nikole Lunjevice… »

Nov asfalt na dva putna pravca u Mesnoj zajednici Dragolj

Glas Zapadne Srbije 14.10.2019
Gornji Milanovac - Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, građevinska sezona u opštini Gornji Milanovac ne jenjava. U Mesnoj zajednici Dragolj započelo je asfaltiranje dva nekategorisana putna pravca. Najpre, radovi su obuhvatili deonicu od… »

Lažna vest o zagađenju Despotovice

Morava info 14.10.2019
GORNJI MILANOVAC – Informacija da je protekle sedmice u reku Despotovicu prosuta otrovna supstanca od koje je uništen živi svet u vodi, nije tačna, potvrdio je danas agenciji MNA opštinski inspektor iz Gornjeg Milanovca Đorđe Đoković. Prema… »

Televizija GM Plus od danas i putem zemaljske frekvencije sa Rudnika

Glas Zapadne Srbije 14.10.2019
Gornji Milanovac - Program Televizije GM Plus od danas je moguće pratiti i posredstvom zemaljske frekvencije sa alotmenta Rudnik-Crni Vrh u drugom multipleksu (MUX2). Kao što je i bilo najavljeno televizijski program TV GM Plus od danas se distribuira i… »

SNS Gornji Milanovac Dverima: Borite se za vlast programom a ne nasiljem

Glas Zapadne Srbije 12.10.2019
Gornji Milanovac - OO SNS Gornji Milanovac oglasio se saopštenjem u kojem osuđuju ponašanje predstavnika Dveri. U saopštenju se dalje kaže: "Najoštrije osuđujemo divljački upad Boška Obradovića, Nebojše Stankovića i njihovih saboraca u zgradu… »

Vesti dana »