Gornji Milanovac

Solarni paneli: Božimir račun za struju duguje samo Bogu

B92 09.10.2019
Gornji Milanovac -- Porodicu Milosavljević iz takovskog sela Drenova pre nekoliko godina ogrejalo je sunce. U seosku kuću Stana i Božimir vratili su se iz grada, nakon što su pre 14 godina ostali bez posla. "Kuća je stara skoro 200 godina, a oko… »

Prva Eko zadruga u Koštunićima: Počinje uzgoj konoplje i organske hrane

Glas Zapadne Srbije 08.10.2019
Gornji Milanovac - U Koštunićima na padinama Suvobora, osnovana je prva Eko zadruga “Srpski domaćini” koja će se baviti proizvodnjom organske hrane. Predsednik zadruge Milorad Tomović kazao je da će organizovana proizvodnja krenuti na proleće i… »

Drugi rebalans budžeta uvećao tekuće prihode

Glas Zapadne Srbije 07.10.2019
Gornji Milanovac - Na današnjoj, 69. sednici Opštinskog veća, jednoglasno je donet Zaključak o utvrđivanju predloga Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac za 2019. godinu. Predsednik opštine Dejan Kovačević je… »

Rekonstruisan jedinstveni milanovački spomen-kompleks koji su zajedno otvorili Tito i Brežnjev (FOTO)

Morava info 06.10.2019
GORNJI MILANOVAC – Krajem prošle godine u Gornjem Milanovcu rekonstruisan je jedinstveni spomen kompleks “Brdo mira”, koji su 1962. godine, otkrivanjem spomen kosturnice posvećene crvenoarmejcima palim u borbama za oslobođenje ovog mesta… »

Dejan Kovačević dobitnik “Zlatnog ključa Podunavlja“

Morava info 05.10.2019
GORNJI MILANOVAC – Na osmom “Dunavskom biznis forumu“, održanom u Novom Sadu, predsedniku opštine Dejanu Kovačeviću uručeno je priznanje “Zlatni ključ Podunavlja“. Jednoglasnom odlukom stručnog žirija, na čelu s prof. dr Radovanom… »

„Zlatni ključ Podunavlja“ Dejanu Kovačeviću

Glas Zapadne Srbije 04.10.2019
Gornji Milanovac - Na "Dunavskom biznis forumu" u Novom Sadu predsedniku opštine Gornji Milanovac Dejanu Kovačeviću, uručeno je priznanje „Zlatni ključ Podunavlja“. Po odluci stručnog žirija Kovačević je nagradu dobio za izuzetan doprinos u… »

Jelena je žena div: Jedina Srpkinja koja je savladala trku na Alpima u kojoj učestvuju samo najbolji! Evo čega se najviše…

Kurir 02.10.2019
Gornji Milanovac – Zamislite Alpe, planinsku stazu dugu čak 356 kilometara i ukupan uspon od 27.000 metara nadomorske visine, što je negde kao da ste se popeli tri puta na Mont Everest i to za pet dana – upravo to je ultramaratonska Trka Divova koju… »

Pokret “Tri plus“ širi kampanju i na dijasporu

Morava info 02.10.2019
ČAČAK – U Srbiji postoji više od 120.000 porodica sa troje i više dece, a kroz pogodinosti koje pruža pokret “Tri plus”, u saradnji sa 12 lokalnih samouprava i brojnim kompanijama, podstiču se i drugi da krenu tim putem. Projektu “Tri… »

Ravnogorci obeležili Dan oslobođenja Čačka

Glas Zapadne Srbije 01.10.2019
Čačak - Prvi oktobar obeležava se kao Dan oslobođenja Čačka. Predstavnici Ravnogorskog pokreta tim povodom su prodefilovali gradom i položili vence na humku na Spomen parku Borbe i pobede. „To je bio jedan veliki korak za porobljenu Evropu u tom… »

TO Prijepolje na Balkanskoj asocijaciji hotelijera u Bugarskoj, sledeće predstavljanje na sajmu u Novom Sadu

PP media 01.10.2019
Prijepolje/Gornji Milanovac – Osam lokalnih turističkih organizacija pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Srbije boravilo je u Bugarskoj na godišnjoj konferenciji Balkanske asocijacije hotelijera. Ova manifestacija održava se 15 godina za… »

Vesti dana »