Gornji Milanovac

Unuk Draže Mihajlovića, Vojislav, sutra stiže na Galoviće

Glas Zapadne Srbije pre 4 dana
Gornji Milanovac - Unuk legendarnog generala Dragoljuba Draže Mihajlovića, Vojislav Mihajlović sutra će se pojaviti na Gorskom aerodromu na Galovićima u selu Pranjani. Sa tog aerodroma njegov deda organizovao je evakuaciju pilota koji su, bežeći… »

Vučić sutra na obeležavanju 76. godišnjice Operacije Halijard

B92 pre 4 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra obeležavanju 76. godišnjice Operacije Halijard u Pranjanima u opštini Gornji Milanovac. Ceremonija će početi u 10 sati, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.… »

Vučić sutra u Pranjanima na otvaranju aerodroma

Morava info pre 4 dana
GORNJI MILANOVAC, PRANJANI – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra obeležavanju 76. godišnjice Operacije “Halijard“ u Pranjanima kod Gornjeg Milanovca. U tom mestu gde je od avgusta 1944. do februara 1945. godine postojala… »

Sutra otvaranje aerodroma na Galovića brdu u 10 sati (VIDEO)

Glas Zapadne Srbije pre 4 dana
Gornji Milanovac - Svečano otvaranje aerodroma na Galovića brdu u Pranjanima, zakazano je za sutra 26. septembar u 10 sati. Ovom činu prisustvovaće predsednik RS Aleksandar Vučić, Maja Gojković i ministarka građevinarstva, saobraćaja i… »

Đuzepe Dragoljub Albano, Sicilijanac koji je zadužio Gornji Milanovac

Glas Zapadne Srbije pre 6 dana
Gornji Milanovac - Đuzepe Albano, Sicilijanac američkog porekla zadužio je Gornji Milanovac. Rođen u mestu Naro, a kao 11- godišnjak sa porodicom se iselio u Ameriku i živeo u Bruklinu gde je od oca izučio obućarski zanat. Vreme će pokazati, da… »

Kako je „Realna priča“ postala serija „Mama i tata se igraju rata“

RTS pre 6 dana
Dogodovštine porodice Radisavljević koju je publika upoznala u filmu Gordana Kičića „Realna priča“, gledaoci RTS-a moći će da prate kroz 10 epizoda serije „Mama i tata se igraju rata“, od 17. oktobra. Kreator serije Gordan Kičić poručuje… »

Na Suvoboru raste džinovski krompir, pojedine krtole teške kilogram i po

Top press pre 7 dana
Gornji Milanovac – Niska otkupna cena možda je ove godine izdala proizvođače krompira u selima podno planine Suvobor, ali kvalitet i veličina ipak nisu. Svetozar Papić iz bašte je izvadio krtolu težu od kilogram i po, što se desilo prvi put za… »

Dražin prsten čuvaju kao najveću svetinju: Potomci ponosni na generalov poklon američkom pilotu, a Srbijom oduševljeni

Kurir pre 7 dana
Gornji Milanovac - Robert Bob Kol, 1944. godine iskočio je iz oštećenog aviona, pogođenog nemačkom raketom, iznad Pranjana gde su mu meštani spasili život. U Srbiji je proveo 66 dana i oduševio se žiteljima podsuvoborskih sela. Porodica ovog… »

U subotu svečano otvaranje Gorskog aerodroma stiže i predsednik Vučić

Glas Zapadne Srbije pre 7 dana
Gornji Milanovac - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u subotu 26. septembra svečanom otvaranju Gorskog aerodroma u selu Pranjani. Aerodromski kompleks sagrađen je na mestu gde su, 1944. godine jedinice Draže Mihajlovića uz pomoć… »

Draža Mihajlović američkom pilotu poklonio prsten: Potomci ga danas čuvaju na porodičnom imanju u Teksasu (FOTO)

RINA pre 7 dana
Gornji Milanovac - Robert Bob Kol, 1944. godine iskočio je iz oštećenog aviona, pogođenog nemačkom raketom, iznad Pranjana gde su mu meštani spasili život. U Srbiji je proveo 66 dana i oduševio se žiteljima podsuvoborskih sela. Porodica ovog… »

Vesti dana »